torsdag den 5. februar 2009

Tøm kassen...

Torsdag er blevet til den sjove maddag. Det bliver nogle gange til pænt spøjse retter. Men i dag passede det fint sammen. Når de nye kasser kommer om fredagen, laver jeg en løs plan for ugen. For at undgå spild, planlægger jeg efter grøntsagernes holdbarhed. Jeg har betalt gode penge for de kasser, så det hele skal altså bruges. Hvis jeg har en træls uge og ikke orker at lave så meget mad, deler jeg ud af sagerne til venner og naboer. 

Rødbeder, romanesco, rød spidskål & gulerødder

Jeg har aldrig set et rødt spidskål før

Romanesco i små buketter fik lige 2 min i microovnen, inden den blev sauteret på panden med snittet spidskål og lidt gulerod

De resterende gulerødder og rødbederne blev bagt med lidt olie og balsamico

En peberrodscreme på græsk yoghurt, citron, helkorns sennep & fintrevet peberrod

+ en saftig øko karbonade :-)

4 kommentarer:

 1. Det lyder usandsynligt lækkert - specielt er jeg lidt vild med kombinationen rødbede og perberrod; det må klæde hinanden!

  Jeg ville gerne se opskriften på den creme!

  SvarSlet
 2. Hej Nille. Tak, det er jeg glad for at høre. Ja, det er en rigtig god smagskombination. Uha, det er svært at skrive en opskrift ned. Jeg tager altid den mængde græsk yoghurt som jeg tror vi kan få spist, op i en skål. Jeg tror måske jeg brugte ca 2 dl. Så smager jeg det til med ca 1 tsk citron, ca 1 tsk sennep (Maille, A L´Ancienne), salt, peber og en anelse sukker. Og så meget fintrevet peberrod som du tør :-)
  Mvh Malou

  SvarSlet
 3. Tak! Det er selvfølgelig meget afhængigt af smagsløg - men jeg ville ikke have troet, at der skulle sukker i - det skal helt sikkert prøves med rødbeder ;-)

  SvarSlet
 4. Der skal altså også kun ganske lidt sukker i, 1 knivspids eller mindre. Det er for at få de 4 smagsindtryk, sødt, surt, salt og bittert med. Jeg justerer mine retter med sødt: sukker, gele eller honning, surt: syltelage, balsamico eller citron. Det gør virkeligt en forskel. Det er fin-justeringen der kan gøre en god sauce til en fantastisk sauce :-)
  Hvh Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...