tirsdag den 17. februar 2009

Burning love...

Da tirsdag jo som ofte er min 'alene hjemme aften', er der ikke basis for de store kulinariske udskejelser. I dag ville jeg dog forsøge mig med en gang kreativ resteanvendelse. Der var ikke suppe nok tilbage, til at det kunne udgøre et ordentligt aftensmåltid. Heldigvis havde jeg både kartofler og persillerødder tilbage. De blev kogt møre og rørt til en rustik mos med supperesten i stedet for smør og mælk. Det gav både en god konsistens og smag. Lidt Maldon, friskkværnet peber og citronskal rundede fint af.

I fryseren fandt jeg et par wienerpølser (Hanegal) som jeg skar i stykker. De blev ristede på panden med lidt bruniose af gulerod og dampede porreringe. Og JA, da billedet var taget hentede jeg ketchupflasken :-)

Hos min lokale urtekone faldt jeg for denne lille listige økologiske mandelsag. Jeg ville allerhelst have haft købt en kæmpe stor beskidt fastelavnsbolle m/flødeskum og sveskemos, men modstod fristelsen. Så nu sidder jeg i skrivende stund og tygger kæben af led på min 'mandel-bordskåner'. Smagen er helt fin, bestemt. Den er lavet af ristede mandler, syltet pomerans, honning og mørk chokolade. All good stuff. Men den er sej-sprød og meget svær at tygge med fibromyalgiplagede kæbemuskler. Men ned - det skal den. Basta!

8 kommentarer:

 1. Kære Malou, nu du må stoppe med at spise bordskånere, hvad pokker bliver det næste?
  Nå bortset fra det, så blev jeg lidt vild med din grove mos med suppe i, istedet for mælk, det tror jeg, må være godt, man får større muligheder for at "lege" med krydderier.
  kærlig hilsen
  Vibeke

  SvarSlet
 2. Kære Vibeke.
  Hi hi, det er både første og sidste gang jeg forsøger at gnaske mig igennem sådan en.
  Det var jo synd at smide den dejlige suppe ud, jordskokker er jo dyre. Næste gang jeg har en rest, ryger den helt klart på frys til jeg skal lave mos igen.
  Kærligst Malou

  SvarSlet
 3. "Mandel-bordskåner". Ligner da lidt den korkbordskåner jeg har. Måske man skulle forsøge sig? Mmmmmm, naij, tror ikke. Lækker aftensmad. ;-)

  SvarSlet
 4. Hej Frk Bibo.
  Mine kæber værker fælt, gør det aldrig mere :-(
  Tak, det var også kræs (og der er til frokost i morgen også). Selv om jeg lige nu tror jeg kun kan indtage flydende føde gennem et sugerør i morgen. Hmm, måske kunne jeg lave det til en smoothie? :-)

  SvarSlet
 5. Det ser fantastisk lækkert ud, Malou, både din middagsret og din 'mandel-bordskåner' Men det er noget værre noget, at fibromyalgien også går ud over kæbemusklerne. Det er en sygdom, man ønsker hen hvor peberet gror ...

  SvarSlet
 6. Det var da en lækker ret du "lige" fik bikset sammen! Mandelkagen lyder lige som en jeg ville elske :-)

  SvarSlet
 7. Hej Madame.
  Tak, det var også ret lækkert. Selv 'bordskåneren' :-)
  Fibromyalgi er en stor udfordring at leve med. Der er rigtig mange begrænsninger at møde. Jeg var kommet til at tygge et stykke tyggegummi i søndags, og det har smadret mine kæbemuskler helt. Tænk at der ikke skal mere til? Nallefar ønsker vist ofte at det også vil sætte sig lidt i snakketøjet :-D

  SvarSlet
 8. Hej Miri. Tak, det var rigtig nem og hurtig restemad. Mandelkagen fandt jeg til 16 kr i en helsekostforretning, den er vist af tysk oprindelse. Men den er en udfordring at få ned :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...