lørdag den 28. februar 2009

Fuglen i posen...

I dag har været en rigtig god dag. Med lidt kemisk hjælp sov jeg 8 timer i nat. OTTE timer, det er over det dobbelte af en 'normal' nat. Så jeg føler mig frisk og overskuds-agtig, måske endda en smule overgearet. Jeg havde en kæmpe 1500 g kylling fra kassen der lå og gloede i køleskabet. Den har jeg lige taget mig kærligt af. Først tænkte jeg på bare at koge den i stedet for at stege den, da jeg ikke magter (læs: gider) at gøre bradepanden ren bagefter. Men så var det jeg kom i tanke om at jeg havde set en kylling lavet i stegepose på Newyorkerbyheart, for et stykke tid siden. Så den lod jeg mig stærkt inspirere af. Jeg fandt også lige en 'mormor-dressing' der, som jeg plankede til aftenens salat af hovedsalat og agurk.

Kyllingen blev skyllet og duppet tør. Fyldt med en citron skåret i både og en generøs håndfuld persille. Fuglen blev smurt med lidt smør og krydret med urtesalt og friskkværnet peber. I stegeposen kom der også 2 porrer, 3 stængler bladselleri og 2 skrællede gulerødder. Et ekstra skud persille og lidt selleritop. Fuglen fik ca 1 time ved 200°C.

Jeg tog kyllingen ud af posen lod den dampe lidt af. Grøntsagerne var møre og lækre, uden at være smattede. Vi spiste lårene og overlårene i dag og gemmer resten. Skyen blev siet og sat på køl, den vil jeg bruge til et eller andet i morgen.

Kylling, grøntsager, salat med 'mormor-dressing' og linsesalaten fra i går. Det var det pureste guf!

21 kommentarer:

 1. Kære Malou, det var da en stor kylling, og det kom til at se rigtig godt ud, du kan også lave det samme nummer med appelsin, plus lidt mere, det er bare godt, jeg har sendt den til dig
  Det er nu smart med den pose!
  Knus Vibeke

  SvarSlet
 2. Uhm, det lyder bare så lækkert, Malou! Lige noget for os at kopiere - tak for herlig inspiration :o)

  SvarSlet
 3. Kære Vibeke
  Jeg tror at det er en af de største kyllinger jeg har haft i hænderne.
  Tak for opskriften, den ser spændende ud. Den ryger lige direkte i kartoteket.
  Jeg havde helt glemt hvor nemt det er at bruge en stegepose, nu er jeg ved at planlægge en serie eksperimenter med grøntsager.
  Knus Malou

  SvarSlet
 4. Hej Madame
  Det var helt forrygende og der er mad nok tilbage i fuglen til to dage endnu. Tak, kopier away :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 5. Sikke en god idé med posen til sådan en kæmpefugl. Og Mormor-dressingen bringer minder, vi bruger den straks i aften. Rigtig god søndag til dig!

  SvarSlet
 6. Hej Nina
  Ja, var en rigtig god idé med en stegepose. Jeg havde helt glemt at de fandtes. Det gav maksimum smag og minimum rengøring, den perfekte kombination.
  Så får du en mormor på salaten og jeg får en morfar på sofaen :-D
  Også god søndag til dig.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 7. Kære Malou
  Hold da op for et kæmpe dyr :)der er da lige mad til et par dage. Den ser rigtig lækker ud og det er da smart at lave den i den der pose.
  Godt at du fik sovet selv om der skulle lidt hjælp til.
  God dag til dig

  SvarSlet
 8. Kære Pernille
  Den var så stor at jeg næsten blev bange for den :-)
  Der er ihvertifald mad til hele dagen i dag. Kyllingesalat til frokost og noget karry-ananas halløj til aften. Jeg skal godt nok til at lege med de stegeposer, det var så nemt at have med at gøre.
  Ak ja, den søvn. I nat er det kun blevet til en eneste sølle time.
  Men jeg prøver at tage det i stiv arm og glæde mig over at jeg i det mindste har nem mad til i dag.
  Også god dag til dig.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 9. Den der med en morfar på sofaen er jeg nu også med på, men jeg tror ikke, jeg får lov. Jeg fornemmer at der er nogle bamser, der har fødselsdag - og inden længe får jeg en invitation til fest! :o)

  SvarSlet
 10. Og hvor fandt du så de stegeposer Malou? Kan simpelthen ikke finde dem.
  Det er bare forrygende ud. Meget lækkert.

  SvarSlet
 11. Hej Nina
  Er det datteren der holder teselskab? Hvor hyggeligt :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 12. Hej Sister
  Dem hat jeg såmænd købt i min lokale Super Best, men mon ikke de har den i flere supermarkeder.
  God jagt!
  Tak, det var også bare super lækkert.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 13. Der er såmænd arrangeret fællesfest for Jespers Ynglingsbamse, og Katrines ditto. Og alle de andre bamser er inviteret med. Om lidt serveres middagen, og så skal der vist være gamme- og andre lege bagefter. Nogen gange er de to unger bare så gode til at lege sammen. Det er bare at nyde momentet :o)

  SvarSlet
 14. Gemmme- for hulen da, ikke gamme!!! Jeg kan ikke stave længere :o)

  SvarSlet
 15. Hej Nina
  Hvor er det dejligt at de kan så godt sammen og at fantasien får frit løb.
  Gamme- eller gemmmeleg?
  Du staver virkelig flot Nina :-D
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 16. Malou, jeg gav bare helt op, jeg tror ikke, jeg kan få det ord rigtigt i dag!!! :oD

  SvarSlet
 17. Utrolig spændende opskrift. Den må jeg prøve. Var kyllingen økologisk. Før i tiden kunne man købe kæmpe store kyllinger (ikke øko) men vist frilands. De var gigantiske. Det ser man sjældnt bland de traditionelt "dyrket"

  SvarSlet
 18. Ha ha, du gjode ellers et bravt forsøg Nina :-D

  SvarSlet
 19. Hej Havehyrde
  Det er jo ikke en opskrift jeg kan tage æren for, men tak alligevel :-)
  Ja, det var en øko-kylling fra Aarstidernes kødkasse. Jeg kan godt huske de store frilands basser, de var grotesk store.
  Fortsat god søndag.
  Malou

  SvarSlet
 20. Hej Malou

  Ser virkelig skønt ud. Jeg tror, at jeg har nogle stegeposer i skuffen... Så jeg vil følge dig med spænding for at se, hvad du ellers kan finde på at putte i sådan en pose:)
  Og smart, at man undgår at skulle gøre bradepanden ren - for det ER da noget nær et helvede;)

  Jeg kunne også godt bruge en morfar og lidt afslapning på sofaen. Men har lige fået et tilbud om en tur i biografen. Så må synke ned i en god biografstol og nyde Mænd der hader kvinder.

  God søndag aften til dig.
  Kh Hanne

  SvarSlet
 21. Hej Hanne
  Tak, det blev rigtig vellykket.
  Nu går jeg fra at være 'kassedame' til 'posedame' :-D
  Jeg har bare ikke så mange grøntsager tilbage at lege med i denne uge, men jeg skal nok følge op på det.
  Jeg fik slet ikke nogen morfar alligevel, så jeg er ved at være godt mør. Bare det var mig der skulle i biffen og se den i dag. Nå, det må blive i næste weekend.
  Jeg håber at du får en hyggelig søndag aften.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...