fredag den 27. februar 2009

Helt i fisk...

Min første fiskekasse fra Aarstiderne indeholdt 600 g filet af rødfisk. Det er en lækker mager og kødfuld dybhavsfisk, som bliver meget fast og lækker når den steges på panden. Den skal skrabes fri for skælrester og eventuelle ben fjernes med en fisketang. Skindet ridses med en skarp kniv og fisken krydres med salt og peber. Steges med skindsiden nedad på en knaldvarm pande i ca 5 min. Vend fisken og tag panden af varmen og lad fisken trække færdig ca 2 min. Dryp med citron ved servering. Jeg lavede to salater til, både for at få brugt resten af rødbederne fra sidste uge, men også for at få noget mere protein på tallerkenen. Jeg syntes at det kan være svært at blive mæt af et fiskemåltid alene. Der skal noget ret substantielt tilbehør til, hvis jeg ikke skal gå i guf-skabet senere på aftenen. 

Salat af kogte rødbeder i tern, kikærter og karse. Marinade af olie, honning, balsamico, fuldkornssennep, salt og peber.

Jeg er vild med fennikel. Det har jeg været siden jeg var barn, hvor jeg kaldte den 'lakridskål'. Desværre er det ikke Nallefars favorit grøntsag. Men hvis den bliver gemt lidt væk i en gryderet eller en blandet salat, går det fint med at få den ned.

Salat af møre Puy linser, gulerødder i julienne, cherry tomater i tynde både og dampet fennikel i tern. Marinade af olie, citron, tørret oregano, salt og peber.

 Skindstegt rødfisk m/rødbede- & linsesalat

18 kommentarer:

 1. Der ramte du lige nogle af mine yndlinge!!! Jeg smagte rødfisk første gang på Michel Guérards 3-stjernede Michelin restaurant i Frankrig - helstegte med hoved og hale... mmmhh!!!

  Jeg synes, at både fennikel og rødbeder passer fint til fisk - det hæver smagen lidt... jeg skal vist også have rødbedesalat imorgen tror jeg.

  SvarSlet
 2. Det ser rigtig godt ud, og jeg er sikker på, at smagen var fortrindelig.
  Fik Nallefar ingen dessert idag?
  Knus fra
  Vibeke

  SvarSlet
 3. Det ser bare så lækkert ud!! Jeg elsker fisk.
  Der er en hilsen til dig her: http://www.kenja.dk/wordpress/?p=4574

  SvarSlet
 4. Hej Nille
  Orv, kommer du så fine steder. Det er første gang jeg laver fileter, ellers er det også i den helstegte version jeg kender den bedst.
  Fennikel bliver jeg aldrig træt af.
  Det er virkelig også godt med rødbeder, men nu har vi også spist 1 kg om ugen de sidste 3 uger og trænger til en pause.
  Så kan du passende tage over :-)
  Mvh Malou

  SvarSlet
 5. Ih tak Vibeke. Det var virkelig en oplevelse. Smagen var i særklasse. Næste fredag kommer der hellefisk, så det glæder jeg mig også til.
  Der er en lækker Hansen nougatis i fryseren som han kredser noget om. Nu får vi at se om det kan blive til en kugle eller to senere :-)
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 6. Hej Anette
  Uh, det var også bare godt.
  Tusind tak for awarden, jeg lægger den på min blog i morgen.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 7. Jeg fik også dessert, 4 chokolade skildpadder med en god creme, for god, jeg er ikke sikker på, at jeg nøjes med de fire.
  Knus fra
  Vibeke

  SvarSlet
 8. Du godeste, 4 skildpadder?! Jeg var gået i sukkerkoma :-)
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 9. Å gud nej, det er mini padder, jeg kom lige til at tænke på, at du tror det er de store, det havde jeg ikke kunnet klare.
  Knus fra
  Vibeke

  SvarSlet
 10. Ha ha ha, så kan jeg bedre forstå det. Jeg har ikke spist ret mange mini padder, så dem tænkte jeg slet ikke på :-)
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 11. Det lyder fantastisk Malou, og dine to salater tager jeg straks til mig! Jeg er vild med grøntsager og salater under alle former, mens fisk desværre er noget, der får mine nakkehår til at stritte. Tak for herlig inspiration ;o)

  SvarSlet
 12. Hej Malou

  Lækkert. Og nogle vildt spændende -
  og for mig anderledes salater. Både kikærterne og linserne skal jeg have prøvet i salater inden så længe.
  Var det dig, som nævnte i et tidligere indlæg, at man kan koge kikærter og have i fryseren? Noget særligt man skal gøre, hvis man vil forsøge sig med det?
  Hilsner fra Hanne

  SvarSlet
 13. Mmmm, det set godt ud :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 14. Hej Madame
  tak, det var det arveste guf :-)
  Du planker bare alt det du vil, det er en rigtig god måde at spise linser på.
  Ja, uha, jeg læste om dit 'reje-traume' hos Vibeke. Det er af nogenlunde samme grund at jeg har en meget anstrengt forhold til ost. Jeg blev tvunget til at spise en ostemad. Mindet om tvangen og konsistensen af osten mod ganen har sat dybe spor.
  Mon ikke de fleste har et madtraume fra barndommen?
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 15. Hej Hanne
  Tak, det er altså også nogle lækre salater. De er gode her om vinteren, når grøntsagerne er grove. Jo, jeg har skrevet om kikærter før. Men jeg gør det gerne igen :-)
  Sådan gør jeg: Kikærterne udblødes på køl i 12-24 timer. Koges i friskt vand i ca 60-90 min med laurbærblad, løg og gulerod. Drænes og afkøles helt. Pakkes i poser der ligger fladt så de kun er i et lag. Luften suges forsigtigt ud af posen, så der dannes et vakkum og kikærterne danner en 'plade'. Så kan de stables i fryseren og man kan tage en plade ud og brække den ønskede mængde fri. De skal bare lige optøes kort i koldt vand, så er de klar til salater, hummus og gryderetter. Voila :-D
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 16. Hej Birthe
  Tak, det var også super godt. Nu skal vi til at spise noget mere fisk. Jeg har været ved at kigge i dine fiskeopskrifter og der er mange jeg gerne vil prøve :-)
  Mange hilsner
  Malou

  SvarSlet
 17. O1... nå ble jeg sulten.. :) Blomkarse er det lenge siden jeg har spist.. takk for påminnelsen! :)

  SvarSlet
 18. Hej Viola
  Jeg havde også helt glemt at der fandtes karse.
  Velbekomme :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...