søndag den 8. februar 2009

Film med bid i...

Argh, nu vil jeg indrømme noget (som nogen måske vil finde lidt pinligt) om mig selv. Men jeg kan ikke fornægte det længere. Selv om man er selverklæret øko-klidmoster, kan man altså godt have interesser der stikker i en helt anden retning.

Det behøver jo ikke handle om kikærter det hele :-)

Jeg elsker gys. Siden jeg var ganske ung, har jeg været vild med gyserfilm. Og jeg var allermest til vampyrfilm. Dem så jeg med frydefuld gysen. Jeg tror jeg har set de fleste tv-serier og film der omhandler vampyrer. Puha, hvor har der været mange dårlige i mellem. Der kan være virkeligt langt mellem snapsene i den genre. Inden for de sidste par måneder har jeg dog været i biffen og se ikke mindre end 2 gode vampyr film. De er meget forskellige, men har hver sin charme.

"Låt den rätte komma in" er en fortælling fra sverige, om en ensom dreng og hans spirende venskab med en barnevampyr. Den foregår i 70´erne og har et snert af socialrealisme over sig. Den er utroligt velspillet, troværdig og helstøbt af en gyser at være. Det er den helt rigtige blanding af lidt gys og bizarre tragikomiske øjeblikke.  

"Twilight" er amerikansk og har focus et helt andet sted. Jeg kunne mærke alderen trykke da jeg sad i biffen, det er helt klart en ungdomsfilm. Her er den intense, men forbudte forelskelse mellem teenagevampyren Edward (på 110 år) og den dødelige 17 årige Bella, der bruges mest tid på. Det er en meget flot film med fantastiske naturoptagelser fra staten Washington. Jeg var lidt skeptisk, da jeg havde læst den omtalt som "den mest episke romance siden Titanic". Men jeg følte mig nu ganske godt underholdt i de to timer den varede. Så jeg venter spændt på opfølgeren.

Der er sikkert andre der også har indrømmelser af den slags....

14 kommentarer:

 1. Jeg er ikke den store vampyrfilmfan må jeg nok tilstå - men de der små vampyrlakridsvingummier kan få mit mundvand til at løbe :-)

  Jeg er generelt også utrolig dårlig til at komme i biografen desværre!

  SvarSlet
 2. Jeg melder mig på holdet af gyserfilms-elskere! Og jeg undrer mig over, at denne gysen er så dejligt.
  Tak for anmeldelsen af dine to film :-)

  SvarSlet
 3. Da jeg var yngre, kunne jeg godt finde på at se en gyser, men jeg er altid blevet så langtidspåvirket af det, at jeg holdt helt op for mange år siden.
  Den store vittighed her i huset er, at jeg ikke kan se film, der giver mere gys end Snehvide :o)
  Men det er da osse slemt nok ;o)
  Vampyrfilm OG vampyr-vingummier er Mandens yndlings...

  SvarSlet
 4. Hej Nille. Den har jeg spist en del af før i tiden :-). Er det fordi du ikke kan dinde tiden til at gå i biografen? Jeg går i biffen og ser de film jeg helst vil se, ellers venter jeg til de udkommer på dvd.
  Mvh Malou

  SvarSlet
 5. Hej Madame. Yes, endnu en gyserbuff :-) Jeg tror en gyserfilm er den ultimative virkelighedsflugt. Her skal man acceperer filmens virkelighed i stedet for. Jeg kan varmt anbefale "Låt den rätte komma in", den er bare så anderledes.
  Mvh Malou

  SvarSlet
 6. Hej Fru Lipka. Åh, det er det samme med min mand. Som ganske ung så han "Eksorsisten" og den satte også nogen spor. Så jeg må se de slemmeste gysere alene. Til dit forsvar må jeg sige, at Snehvide altså er lidt uhyggelig :-)
  Mvh Malou

  SvarSlet
 7. Jeg må som fru Lipka erkende, at i de film jeg skal se, må der ikke være noget vildt, jeg drømmer mig ind i filmene om natten, og er flere gange vågnet op, med den største angst, jeg har haft det på den måde, siden jeg var barn, og har siden prøvet til nogle gange,for "det vokser man sig da fra"- men det går bare ikke, jeg er i hvert fald ikke vokset fra det!
  Mvh. Vibeke

  SvarSlet
 8. Hej Vibeke. Jeg har efterhånden mødt mange der har det sådan. Og jeg tror bestemt ikke der er noget man vokser fra. Enten kan man "tåle" gys eller slet ikke. Det er lidt som med koriander. Den der "enten eller". Se, det er så mit værste mareridt. Koriander er en sand gyser :-)
  Mvh Malou

  SvarSlet
 9. Jeg kan også godt li' gysere og det kan min 15 årige knægt også. Så skulle der komme en gyser sent lørdag aften og vi opdager det, så ser vi den også. Jeg skal jo heldigvis ind og sove ved siden af Gemalen. Knægten skal sove alene...

  SvarSlet
 10. Hej Kari. Det er godt at I kan se nogen gyserfim sammen så. Jeg ser de fleste alene. Det er sjovt at sidde og bygge en stemning op. Jeg skal bage popcorn småkager på onsdag, så det er jeg spændt om min gemal kan lide.
  Mvh Malou

  SvarSlet
 11. Malou, jeg er spændt på om de overhovedet falder i din/jeres smag - de popcornkager :0)

  SvarSlet
 12. Hej Kari. Ja, jeg er også spændt på dem. Desværre må de vente til i morgen med at blive bagt. Jeg har lige lavet aftensmad af alle mine æg. Brugte du færdigkøbte popcorn eller poppede du dem selv? Mvh Malou

  SvarSlet
 13. Jeg grydepoppede selv. Har en pose korn som jeg nok er den eneste, der får brugt (de andre i familien bruger mikroen). Der er rimelig meget fedtstof i dejen, så jeg sparede lidt på popningen. Nok også derfor jeg ikke brugte mikro popcorn.
  God fornøjelse :0)

  SvarSlet
 14. Hej Kari. Åha, jeg har også en gammel halvtom pose poppemajs fra Urtekram jeg burde bruge. Jeg må indrømme at jeg købte dem i begyndelsen at min øko-omlægning, men har haft et tilbage fald til micropop. Jeg kan ikke stå med en tung gryde mere. Argh, vi får vist hjerte-palpationer af de småkager. Men de skal altså prøves :-)
  Mvh Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...