fredag den 20. februar 2009

Noget gammelt, noget nyt, noget bagt og noget sprødt...

Ja ja, jeg ved det godt. Man bør ikke bruge ordet 'gammel' i forbindelse med mad. Undskyld, chef - du ved hvad jeg mener. Det drejer sig om at bruge de rester der har ophobet sig i køleskabet. Jeg hader at smide brugbare rester ud. Jeg har spenderet gode penge på at købe nogle sunde råvarer og det er noget svineri at smide mad væk, der sagtens kan spises dagen efter. Giv gæster rester med hjem, frys det til en anden god gang eller lav kreativ restemad. Jeg havde lyst til en god bøf i dag, men holdt mig i skindet. Der var rester der skulle bruges.   

I dag fik jeg ikke den sædvanelige kødkasse, med derimod disse to flotte svinemørbrader fra Aarstiderne. Når man modtager sit kød, ligger det i en isoleret flamingokasse på isflager. Jeg kastede mig straks ud i en omgang fyldt mørbrad. Der var lidt rødbedepostej tilbage fra i går. Det mosede jeg med en gaffel og rørte det med et sammenpisket æg og lidt smuldret feta. Den ene mørbrad blev afpudset og fyldt, lukket med kødnåle og brunet på en hed pande i olivenolie + 1 tsk smør. Den blev lagt i et ildfast fad og stegt færdig i ovnen ved 175 C i ca 25 min (varmluft). 

Lidt bagte kartofler og gulerødder med olivenolie, frisk timian, friskkværnet peber og Maldon.

Salat af tynde skiver jordskok og æble. Marinade af appelsinsaft, hvid balsamico, olivenolie, Maldon og peber. Drys med ristede solsikkefrø ved servering.

Mørbrad m/rødbede & fetafyld. Bagte rodfrugter m/timian, jordskoksalat m/solsikkekerner og gårsdagens sennep-peberrodscreme.

4 kommentarer:

 1. Det ser lækkert ud Malou, hvordan smagte det så med den "fyldning"?
  Mvh. Vibeke

  SvarSlet
 2. Dejligt :-)
  Venlig hilsen
  Nallefar

  SvarSlet
 3. Det lyder godt, for det er jo en anden fyldning end man er vant til, men jeg kan godt forestille mig det
  Mvh. Vibeke

  SvarSlet
 4. Hej Vibeke.
  Jeg har lige været at nettet i nogle timer for at spille et computerspil. Men jeg kan se at du allerede har fået et svar :-)
  Det smagte rigtig godt, men fyldet var lidt til den mævrede side. Nogen klassiker bliver det næppe, men det var helt klart værd at spise.
  Mvh Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...