tirsdag den 24. februar 2009

This little piggy...

Selv om jeg for det meste er alene hjemme om tirsdagen, spiser jeg alligevel varm mad. Jeg skulle egentlig have haft rester fra i går, men der var tilpas meget til at det kunne fryses og gemmes til en middag for to. Og så er det der jeg bliver lidt 'jysk' og mener at det er det mest fornuftige og økonomiske. Argh, jeg er godt nok blevet en voksen og ansvarlig husmoder.

Heldigvis havde Føtex en pakket øko svinekød tilbage, så den nuppede jeg med hjem. Det blev til en sprød karbonade med super saftig midte. Der var stadig nogle rodfrugter tilbage fra kasserne, men det begynder at se lidt tomt ud. 

Karbonade, bagte rødbeder m/balsamico, bagte jordskokker & gulerødder m/timian, gårsdagens råkost og græsk m/hvidløg & citron. Åh ja, og for så at slutte med den ultimative forkælelse på en tirsdag: et godt glas australsk shiraz. 

22 kommentarer:

 1. Hej Malou

  Ser sundt og lækkert ud.
  Når du laver ovnbagte rødbeder - drypper du bare balsamico over + salt og peber? Er det godt - jeg har lavet det én gang, men syntes, at de smagte meget søde. Men måske fordi jeg manglede noget syre.
  Hilsner fra Hanne

  SvarSlet
 2. Kære Malou.
  Det ser bare dejligt ud! Selvfølgelig skal "enlige" også have lækkert varm mad.
  Er det ikke tidligt, at dine kasser er ved at være tomme?
  Jeg går i øjeblikket og rydder op i mine fra Torvet, for jeg får jo fra Årstiderne næste gang, jeg er spændt, jeg har kun bestilt denne ene gang, jeg vil se, om jeg vil fortsætte, det kommer jo an på indhold.
  Jeg får forresten sværdfisk på fredag fra Skagensfood, interessant ikk?
  Kærligst Vibeke

  SvarSlet
 3. Kære Vibeke.
  Tak, det går slet ikke med en rugbrødsmad :-)
  Jo, det er tidligt at skrabe bunden. Men jeg har gnavet en masse frugt og rå grøntsager i denne uge. Men mon ikke det går. Kniber det, har jeg heldigvis noget hokkaidosuppe i fryseren.
  Jeg er spændt på hvad du syntes om dine kasser. Og når vi nu skal have den samme, er det sjovt at se, hvad vi hver især får ud af den. Åh, sværdfisk - havets kotelet :-) Om sommeren laver jeg gerne grillspyd med sværdfisk. Hvordan vil du lave dit?
  Kærligst Malou

  SvarSlet
 4. Hej Hanne.
  Tak, det var både sundt og godt.
  Jeg skræller rødbederne, skære dem ud og putter dem i en frysepose. Så hælder jeg en smule olivenolie og balsamico i posen og lader rødbederne trække i en times tid. Så fisker jeg dem op og bager dem i den marinade der hænger ved. Det får lige et skud salt og peber først. Du har helt ret, rødbeder uden syre er ikke en delikatesse. De bliver for søde og fade. Jeg kan også godt finde på at marinere dem i fuldkornssennep. Det giver et godt 'spark' :-)
  Mvh Malou

  SvarSlet
 5. Uhmm...hvor ser det lækkert ud!

  SvarSlet
 6. Kære Malou
  Jeg ved ikke endnu, hvordan jeg vil lave den, men der er jo rigtig mange muligheder, jeg får nok fisk til to gange, så jeg får prøvet et par opskrifter eller ideer af.
  Ja det bliver spændende med de kasser.
  Apropos rugbrødsmad, - jeg har fundet de der rystepakker, de kommer også på fredag, så jeg sagde til min bror, at hvis han, næste gang han kom, væltede over et par "brosten" ude i gården, så var det bare mig, der havde forsøgt at bage rugbrød, han skreg af grin, han har været igennem det samme bøvl, med hjemmebagt rugbrød.
  Kærlist Vibeke

  SvarSlet
 7. Kære Vibeke.
  Jeg glæder mig til at se hvad du får ud af fisken. Jeg har lige været inde og kigge på Skagenfood. Får du altid 'Fantasy-pakken'? Det er helt klart også den pakke jeg ville vælge.
  Wee, så skal du endelig prøve rugbrødet. Jeg er SÅ spændt på hvad du syntes om det.
  Ha Ha, hvor sjovt. Sikke et hus I kunne bygge. Men bare rolig, det er aldrig slået fejl for mig.
  Kærligst Malou

  SvarSlet
 8. Hej Betty.
  Tak, det er jeg glad for at du syntes. Det smagte også rigtig godt :-)
  Mvh Malou

  SvarSlet
 9. Ja jeg får fantasy pakken, den er mest interessant, du får både fisk med og uden ben, fiskefiletter kan man jo købe alle steder, da Ib levede, fik vi også pakken, - fisk med ben,- vi fik to kasser hveranden fredag, nu får jeg kun den ene, og så er der nok til to gange, jeg spiser jo andre fiskeprodukter ind imellem, så jeg tror, jeg får mine to gange fisk om ugen.
  Hilsen
  Vibeke

  SvarSlet
 10. Hej Vibeke.
  Jeg har lige kigget på Aarstidernes fisk, og det er noget billigere. Der skal jeg jo heller ikke betale for fragt, da jeg får fra dem i forvejen. Der kan jeg få 600 g for 157 kr. Så det vil jeg prøve at bestille. Jeg er bare lidt vild med Skagenfoods sushi-pakke. Jeg er VILD med sushi :-)
  Mvh Malou

  SvarSlet
 11. Det ser utroligt lækkert ud, Malou! Både farverne og også tanken om alle de vitaminer og mineraler, der er i denne sammensætning. Tænk at du gør så meget ud af det, når det kun er til dig selv. Du er mere overskudsagtig, end jeg er :o)
  Er en karbonade og en krebinet det samme?

  SvarSlet
 12. Hej Madame.
  Tak, det var en rigtig vitaminbombe.
  Jeg har bestemt ikke det store overskud, tvært imod. Jeg klappede også helt sammen bagefter. Men når jeg nu havde fået pandekager til brunch, syntes jeg at jeg skyldte min krop nogle grove kostfibre :-)
  Der er mange delte meninger om hvad der er en karbonade og hvad der er en krebinet. Her i jylland er en karbonade lavet af svinekød u/panering, mens en krebinet er af kalv/flæsk og paneret i mel-æg-rasp. På sjælland er det vist omvendt. En krebinet kan også være lavet af rørt fars (med brødkrumme udblødt i fløde), mens karbonaden altid er rent kød. Hæng mig ikke op på det, der er helt sikkert uenighed om det :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 13. Mmmm, det ser lækkert ud :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 14. Hej Malou
  Det ser bare godt ud. Gid jeg havde samme vilje til altid at lave varm og lækker mad til mig selv. Laver dog tit bare rodfrugter og tzasiki, det er også lækkert. god dag

  SvarSlet
 15. Kære Malou.
  Jeg har ikke smagt sushi, jeg har aldrig haft lyst til at prøve, det er noget med, at rå fisk kan de give misserne, de vil sikkert kunne lide det!
  Jeg så at Årstiderne også har fisk, og det er jo i grunden også et must, de kører alligevel, og de satser på det sunde, det med prisen, kommer jo an på hvad det er for fisk.
  Jeg var inde og kikke på, hvad der er i kasserne denne uge, det ser godt ud, ja vi skal sågar have røde spidskål, gud ved hvordan producenterne har fået det "fikset", jeg er spændt på smagen!
  Knus fra
  Vibeke

  SvarSlet
 16. Hej Birthe.

  Ih tak, det er jeg glad for at du syntes :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 17. Hej Pernille.
  Tak skal du have. Rodfrugter med en eller anden dip er også bare skøn aftensmad.
  Det er altså ikke altid jeg laver varm mad når jeg er alene. Men jeg skal bare have brugt ALT i mine kasser. Jeg lider af spild-allergi :-D
  Mvh Malou

  SvarSlet
 18. Det er altså sjovt, at følge din og Vibekes meningsudveksling - sådan et par gode fagnørder :o) Der kan jeg slet ikke være med, selvom jeg også er "kassedame" ind imellem. Men det bliver spændende at se, hvad I hver især får ud af den nye kasse med ens indhold. Og vi andre kan jo altid lade os inspirere. Jeg tror egentlig, jeg vil lade Årstiderne komme med i min "kassebeholdning" på prøve - de kører også her i vores område. Og så er det også spændende med fisk - det skal jeg helt sikkert også kikke nærmere på!" :o)

  SvarSlet
 19. Kære Vibeke.
  Ha ha, giv det til misserne :-)
  Jeg var godt nok også skeptisk da jeg skulle smage sushi for første gang. Men jeg blev helt vild med det. Kombinationen af fisk, ris, tang, soya og wasabi er SÅ lækker. Jeg har også prøvet at overføre elementerne til en varm fiskeret og det er også et hit. Jeg har meldt mig på 'Den blå fiskekasse' hos Aarstiderne. Så jeg får rødfisk på fredag og hellefisk i næste uge. Så det bliver spændende.
  Det røde spidskål smager af...spidskål :-D
  Det er en ældgammel sort, der har fået en renæssance. Før i tiden var de 'røde' grøntsager ret almindelige. De første gulerødder, som hollænderne bragte hertil, havde samme farve. De dukker også op i kasserne af og til.
  Knus fra Malou

  SvarSlet
 20. Kære Malou
  Rødfisk er en pragtfuld dybvandsfisk, den havde vi ofte i restauranten, og folk var vilde med den, og det er jeg også.
  Jeg er aldrig stødt på et rødt spidskål, men som jeg altid har sagt, man skal lære så længe man lever, for det er det, der gør livet spændende, og det kan da godt være, at jeg skal prøve sushi, Fine og jeg kan måske dele!
  Knus til dig fra
  Vibeke

  SvarSlet
 21. Hej Nina.
  Du kan også tro jeg er glad for min og Vibekes ping-pong. Det så dejligt at få nye vinkler på mange ting. Jeg bærer betegnelsen fagnørd med glæde :-)
  Ja, det bliver sjovt at se hvad vi får ud af den samme kasse.
  Hvor var det lige du ellers var 'kassedame'? Ja, jeg er også blevet ret lun på at få fisk til døren. Det er for sjældent jeg tager helt ind til byen efter frisk fisk. Dejligt at du bliver inspireret :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 22. Kære Vibeke.
  Det er altså også en lækker spise.
  Jeg har kun prøvet at lave helstegt rødfisk, så det bliver spændende med fileter.
  Ja, jeg gloede godt nok også første gang jeg så et rødt spidskål. Jeg elsker også at lære og opdage nye ting.
  Jeg er sikker på af du og Fine kunne dele en bakke sushi. Det giver nogle ret sjove billeder i hovedet :-)
  Knus fra Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...