fredag den 6. februar 2009

Gæstemad....

Nu er maden spist, gæsterne kørt og den meget trætte mand kravlet ind til sin computer. Det har været en laaaang dag. Jeg sov ikke i nat, fik kun en lille lur på et par timer i formiddag. Men jeg glædede mig til at få gæster og hyggede mig med at gå og forberede maden.

Har ikke været så god til at få spist mine æbler, så havde pludselig 16 stk at gøre godt med. Så jeg lavede en gammeldaws æblekage. Så i en gryde med æblerne (i tern), en flækket vaniliestang og 2 spsk rørsukker. Dejlig lækker æblegrød på ca 45 min. 

Til "julefrokosten" sidste lørdag, var en af sammenskuds-retterne en røget lakserulle m/rygeostefyld. Jeg var skeptisk, for jeg er ikke så vild med ost, men det smagte helt fantastisk godt. Rygeosten mindede om konsistensen på græsk yoghurt, bare med røgsmag. Jeg tog idéen til mig og lavede en lakseroulade, men lavede lidt om på fyldet.  Jeg lagde den røgede laks på et stykke plast film, med en overlapning på ca 1 cm. Fyldes smøres på og rouladen rulles sammen ved at trække filmen forsigtigt rundt. 

Serveret i skiver på lidt snittet romainesalat m/ristet rugbrød. Fyldet var meget blødt og cremet, men gjorde rouladen svær at skære i pæne skiver. Næste gang vil jeg overveje at tilsætte et blad husblas.

Igen perfekt stegte kyllinger. Opskrift her.

Salat: Dampede broccolibuketter, gulerødder, rød peber, majs, tomater & feta. Dressing: Hvid balsamico, hvidløg, fint hakket persille, Maldon & olivenolie.

Serveret m/sprøde rosmarin-kartofler & skysauce.

Piece de resistance: den gammeldaws æblekage

5 kommentarer:

 1. Hej Nallefar. Ja, det er kræs :-)

  SvarSlet
 2. Det ser dejligt ud!
  Dine gæster er blevet forkælet.
  Mvh. Vibeke

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Hej Vibeke. Tak for det. Du kan tro mine gæster følte sig forkælede. Men jeg betaler prisen for det nu, det bliver den dag på sofaen.
  Mvh Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...