lørdag den 14. februar 2009

Bøf med næse...

Nallefar vasker op mens husmoderen blogger. Det er faktisk svært at vænne sig til at bruge det nye kamera, når hånden automatisk rækker ud efter mobilen.

Mine grønne 'perler' fra Aarstiderne. Jeg har planlagt et længere indspark om rosenkålens lyksaligheder til en af de nærmeste dage. "Fra ærkefjende til (næsten) ynglingsgrøntsag på 35 år".

Flanksteak, stegt medium rare. Blot krydret med Maldon og friskkværnet peber. Stegt på knaldhed pande i oliveolie + 1 tsk smør ca 7-9 min.  Hviletid ca 5 min.

Bagte ting (kartofler, persille- og gulerødder), salat af rosenkål, æbletern & kidneybønner i marinade (sesamolie, fishsauce, citronsaft, chiliflager, salt/peber/sukker & sorte sesamfrø). Flanksteak og den føromtalte pulver bearnaise.

Well, skal jeg være helt ærlig - så kunne den faktisk spises. Dog manglede den syre, så den fik et par dråber hvid balsamico. Men konsistensen var nogenlunde og den havde en fin estragon smag. Allerhelst ville jeg lave den ægte vare, men jeg kan desværre ikke rigtig tåle den.

Næste gang vil jeg hellere foretrække min egen opfindelse "Bear-nice" i stedet. Det er en sauce lavet af fond og mælk, jævnet med majsstivelse og tilsmagt med hjemmekogt, reduceret essens, (1 dl estragon-eddike, 1 dl vand , hk. skalotteløg, 1/2 tsk knust hvid peber, persillestilke, cayennepeber), gurkemeje og hakket estragon. Her kan selv de mest fedtforskrækkede være med.

Myren sad med til bords og håbede til det sidste, at der faldt en godbid af. 

11 kommentarer:

 1. Jeg glæder mig til dit indspark om rosenkålens lyksaligheder, Malou - det er en grøntsag, jeg aldrig helt har forstået ;-)

  Men jeres aftensmad lyder helt vild lækker. Og at se din dejlige kat sidde med til bords gør mig helt blød i knæene ;0)

  SvarSlet
 2. Trust me Madame, jeg skal nok få dig lokket til at prøve rosenkål på en ny måde. Glem alt om udkogte fimse-kål, det bliver sprødt og godt.

  Tak, det var også rigtigt lækkert.
  Den kat vil gerne være vores allerbedste ven, når vi spiser altså :-)

  Nu jeg har dig, hvorfor skriver mit mailprogram tyksak, når der kommer en opfølgningskommentar via din blog? Jeg begyndte at tage det en smule personligt :-D
  Mvh Malou

  SvarSlet
 3. Hej Malou
  Myren fik vel noget? For det mangler da bare, når man sidder så pænt.
  Din mad ser dejlig ud.- Rosenkål kan jeg rigtig godt lide, og spiser dem ofte, men jeg skiller dem ikke ad, jeg kan bedst lide dem hele, eller halverede,.
  Mvh. Vibeke

  SvarSlet
 4. Hej Vibeke.
  Well, hun fik da en lillebitte bid for den gode opførsel:-)
  Tak, jeg havde også gjort mig umage i dag.
  Rosenkål er en dejlig spise, damper du eller sauterer du dem?
  Mvh Malou

  SvarSlet
 5. Hej Malou
  Begge dele, nogen gange ryger de lige et min. i kogende vand, for så at riste dem på panden bagefter, andre gange damper jeg dem i en af de der kinesiske etage kurve, gerne sammen med gulerødder, jeg syntes de bliver ret lækre.
  Mvh. Vibeke

  SvarSlet
 6. Jeg er spaendt paa at se om din rosenkaalsopskrift er den samme som min soester bruger. Hun har nemlig laert mig at spise rosenkaal. ;)

  SvarSlet
 7. Hej Tina.
  Jeg tror der kommer alle de opskrifter på rosenkål, som jeg kender. Det kunne være sjovt hvis der var en i mellem der ligner din søsters. Det er min mission at få alle til at prøve (bare en gang) rosenkål. Jeg har selv haft et indædt had til den lille grønne sag, men min læremester insisterede på at jeg SKULLE smage. Hmm, jeg måtte overgive mig. Det er vist noget med at man som barn ikke kan lide de svovlforbindelser og bitterstoffer der er i kål. Så man skal selv genopdage det med voksne smagsløg.
  Mvh Malou

  SvarSlet
 8. Hej Vibeke.
  Det lyder også som gode nænsomme tilberedninger.
  Spiser du dem aldrig rå?
  Mvh Malou

  SvarSlet
 9. Hej Malou, jeg spørger lige min overwebmaster om det med ordet 'tyksak, i opfølgningsmailen. Det må være noget, han har skrevet ind. Personligt skal du i hvert fad ikke tage det - vi havde en dværghamster, der hed Tyksak ;-)

  SvarSlet
 10. Kære Malou, nu fik jeg opklaret det med ordet 'Tyksak' i opfølgningsmails via min blog. Det skyldes, at det er mit brugernavn hos Haloscan ;-).

  SvarSlet
 11. Hej Madame.
  Aha, en dværghamster ved navn Tyksak. Hvor sødt. Kært barn har jo som bekendt mange navne, så Myren hedder også "Die kleine fatlung" :-)
  Hæ hæ, så det var dit brugernavn. Hvor sjovt- og meget originalt.
  God søndag.
  Mvh Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...