tirsdag den 31. marts 2009

Ud og hjem igen...

Sikke en tur! Det har været en fysisk meget krævende omgang og jeg er helt kvæstet nu. Jeg har kørt på reservetanken de sidste par dage og nu er der bare ikke mere tilbage at give af. Det har været en tur hvor alle de de store følelser har været i spil. Det hav været SÅ dejligt at være sammen med min søster, med puha, hvor var det svært at sige farvel igen. Jeg sad og vrælede på Høje Taastrup station da hun havde sat mig af. Heldigvis skal jeg snart derover igen, så det er ikke så slemt. Jeg skal i praktik hos en virksomhed i Nordsjælland (med hjemmearbejdsplads) de næste 3 måneder. Så jeg skal derover og opdateres 4 gange mens det står på. Der bliver rig mulighed for også at besøge min søster, svoger og min lille niece på 2 år. 

Turen har også budt på en kæmpe social udfordring: Blogtræf. Jeg havde sagt nej fra starten og havde slet ikke mod på at møde så mange fremmede. Men som tiden nærmede sig blev jeg mere og mere i tvivl. Og da jeg så skulle til Sjælland i den weekend, ja så måtte jeg prøve kræfter med det. Og hvor er jeg glad for at jeg tog med. Der gik ganske kort tid, så var det slet ikke 'farligt' mere. Og jeg endte op med at hygge mig gevaldigt. 

Blogtræffet blev holdt på La Oficina hvor Lotte dagligt slår sine folder. Det var et skønt sted, med en helt særlig sjæl og stemning. Jeg følte mig rigtig godt tilpas fra jeg trådte ind af døren. Billedet er taget mens lyset var slukke pga 'sluk lyset lørdag' mellen 20.30 - 21.30. 

Det var sammenskudsgilde og jeg fik bikset lidt sammen hjemme i søsters køkken. Hun hjalp mig med at ælte dette lækre focacciabrød sammen. Det blev drysset med rosmarin og salt og dryppet med olivenolie inden bagning.

Der var også andre der havde brød med, så der var noget at vælge i mellem. Jeg skal til at bage noget mere, det var en nemt og godt brød. Så jeg tror jeg skal give Nallefar et bagekursus her i påsken.

Jeg havde også lavet en grøn bønnepure og en linsesalat. Den første blev lavet af udblødte, kogte hvide bønner, tahin, citronsaft og olivenolie. Alt blendes sammen til en passende konsistens sammen med et KÆMPE bundt bredbladet persille. Smages til med presset hvidløg, salt og peber.

Linsesalaten blev lavet med Belugalinser, som blev kogt møre og afkølede. De blev blandet med snittede gulerødder, grønne bønner, squash, blomkål, rød og gul peberfrugt og cherrytomater. Marinaden bestod af olivenolie, citronsaft, hvidløg, timian, salt og peber. Jeg tog billeder af næsten alle retterne, men fik hverken taget et billede af hele bordet eller af min tallerken. Well, jeg havde for travlt med at hygge mig. Resten af maden kommer i et senere indlæg.

Kagekonen havde medbragt denne smukke kage. Det var dejligt at se og smage sådan et kunstværk, efter at have set den ene imponerende kage efter den anden på hendes blog. 

Det var en lækker chokolade mudcake med italiensk marengs smørcreme og rabarberfyld. Uha, hvor var den syndig og god. 

Det var så dejligt at få sat ansigt på bloggerne og lære dem bedre at kende. Der blev ikke tid til at snakke med alle, men det bliver der sikkert næste gang. Ja, jeg skrev næste gang. For det vil jeg bestemt ikke gå glip af. Jeg var så heldig at få et lift til Herlev af Madame og Monsieur, så jeg kom trygt og sikkert 'hjem'. Min søster var noget nervøs over ikke at have hørt fra mig og var rigtig glad for at det var gået så godt. Tak til jer alle for en super hyggelig aften. Vi ses helt sikkert igen.

14 kommentarer:

 1. Kære Malou!

  Det var så dejligt, at du var med i lørdags - det var skønt at møde dig i virkeligheden også, og det glæder mig, at du har mod på at være med til blogtræf igen :)

  Pyha, du har sandelig oplevet noget siden i onsdag, men nu kan du forhåbentlig hvile ud på laurbærrene, til du er kampklar igen.

  Varme klem ;-)

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  Dejligt at Blogtræffet var en succesoplevelse, men det kunne jo næsten ikke blive andet, med så mange dejlige bloggere, og jeg var også ærgerlig over, at jeg ikke turde tage med, på grund af det medicin skift, men jeg syntes det var for risikabelt, for så længe man ikke ved, hvordan man reagerer på medicinen, bør man vel være lidt forsigtig, men det ser da ud til, at min krop fungerer fint.
  Det ser spændende ud med den mad, jeg har jo set hele bordet på Madames blog, så jeg glæder mig til dine nærbilleder:-)
  Knus
  fra
  VIbeke

  SvarSlet
 3. Kære Madame

  Tak, i lige måde. Det var sådan en god oplevelse for mig at tage til blogtræf. Det har givet mig blod på tanden. Jeg er SÅ glad for at have mødt dig IRL. Jeg var lige forbi din blog og når jeg læser det du skriver, kan jeg høre din stemme i mit hovede :-)

  Jeg skal vist lige have et par dage på langs, for jeg klapper mere og mere sammen som timerne går. Heldigvis er det projekt jeg 'arbejder' på rykket en uge pga tekniske vanskeligheder, så jeg kan være sløj med god samvittighed.

  Også varme klem herfra ;-)

  SvarSlet
 4. Kære Vibeke
  Der har virkelig været en god udfordring at tage op. De var så søde og rare alle sammen. Jeg er lettet og taknemmelig over at jeg kunne overvinde mig selv og tage afsted. Jeg kan godt forstå at du ikke ville prøve kræfter med det midt i dit medicinskift. Hvor er det godt at høre at din krop reagerer positivt på det.
  Så næste gang der et blogtræf ville det være så dejligt hvis vi kunne ses :-)
  Vi skal ha´ rester fra fryseren til aften, så jeg lægger lige alle madbillederne ud der.
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 5. Det var også superhyggeligt at møde dig, Malou - godt du valgte at komme! Og at smage noget af din mad i stedet for kun at læse om den ;-) .

  Pøj pøj med praktikken! Og ... på gensyn til næste blogtræf ;-) .

  SvarSlet
 6. Det lyder spændende med praktikken ;) Måske hører vi mere om det. Det lyder spændende med blogtræffet ;)

  SvarSlet
 7. Kære Malou
  Det var vel nok godt, du overvandt dig selv og deltog i løjerne. Og hvor ser maden dog lækker ud!
  Jeg kan godt forstå, at du er helt færdig nu, med alle de begivenheder.
  Håber vi ses til næste træf.

  Stort kram fra Susanne

  SvarSlet
 8. Hej Bente
  Det var virkelig også en fornøjelse at møde dig. Jeg er så glad for at jeg tog med, det har været en supergod oplevelse. Dejligt at du kunne lide maden :-) Det var også en lækker tærte du havde med. Den kommer med på min blog om lidt :-)
  Tak, jeg håber at det bliver en god praktik. Vi blogges ved og ses helt sikkert til næste blogtræf.
  Mange glade hilsner
  Malou

  SvarSlet
 9. Hej Anette
  Ja, det er spændende med praktikken. Jeg vælger lige at holde kortene lidt tæt til kroppen indtil jeg ved hvad det ender med. Men der skal nok komme mere om det hen ad vejen :-)
  Du kan tro det var et godt blogtræf, var det ikke nioget for dig hvis der blev et i Jylland?
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 10. Kære Susanne
  Jeg er simpelthen også så glad over at jeg tog med. Det blev en rigtig god oplevelse for mig. Tak, jeg havde også gjort mig umage. Alt det andet mad kommer også på bloggen, så du kan se alt det du gik glip af.
  Jeg håber at din datter har fået det bedre.
  Du kan tro jeg er flad, den står på sofa og hygge i de næste par dage.
  Også en ordentlig krammer herfra :-)

  SvarSlet
 11. Hvor er det fantastisk at du sådan skal i praktik, godt gået!!! Jeg ønsker dig AL mulig held og lykke, men husk nu at sige fra i tide, så du ikke bliver stresset. Jeg ved jo hvordan det er - og hvor meget vi presser os selv.....

  jeg kan godt forstå at du er træt, jeg ved jo hvordan det er, nu må du hvile dig lidt og komme til kræfter :-)
  Nu kan jeg se at det var dig der lavede linsesalaten, den må jeg prøve at lave, den ser så lækker ud. Hvis du får opskriften på den kage, så vil jeg MEGET gerne have en kopi, for den lyder da FOR lækker......

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 12. Hej Birthe
  Ih tak, jeg er også helt vildt glad over at skulle i praktik. Du kan tro jeg skal til at mærke godt efter, så jeg ikke påtager mig for meget på en gang. Det er 'kun' 14 timer om ugen, men jeg må godt bruge lidt mere tid på det. Det er bare vigtigt at jeg også husker at holde fri ind i mellem.

  Jeg har godt nok ikke stået på ski, men jeg har det som om jeg er rullet ned af en stor bakke :-)
  Så nu skal jeg lige komme mig, det har været hårdt at sove i en anden seng end min egen så mange nætter.

  Det er en rigtig god linsesalat, bare lav den med de grøntsager du har lyst til. Jeg laver den aldrig ens, det eneste der går igen hver gang er gulerødder og cherrytomater. Jeg kommer også ruccola i nogen gange.

  Hvis Kagekonen vil ud med opskriften på kagen, bliver du den første der får det at vide :-)
  Mange hilsner
  Malou

  SvarSlet
 13. Kære Malou

  Jeg er så glad for at høre, at du har haft en dejlig oplevelse med blogtræffet.
  Madmæssigt kan jeg se, at det var uovertruffen. SÅ lækkert.
  Jeg bliver så imponeret over de kager, som kagekonen kan lave. Det er helt, helt vildt. Så smukke.

  Og skønne forårsfarver både på kagen, men så sandelig også på din grønne puré. Man bliver helt forårsglad.

  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 14. Kære Hanne
  Du kan tro jeg er glad for at jeg tog med. Det blev en rigtig god og positiv oplevelse.
  Maden var rigtig god, det passede godt sammen det hele.
  Den kage altså, den var bare så utrolig flot (og lækker) :-)
  Ja, det var nogle skønne forårsfarver. Jeg ville have lavet halvdelen af min pure pink, men jeg glemte at koge en rødbede til det :-)
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...