søndag den 1. marts 2009

Curry in a hurry...

Nu skal den fugl udryddes. Der kunne lige klemmes et måltid mere ud af den. Jeg er glad for at kunne få den til at strække til 2 x aftensmad og 1 frokost. Det er 'value for money'.  Der var søde kartofler med i kassen og den ville jeg bruge i dag. Så det blev til en 'Sweet potato curry' med kylling, kokosmælk og korianderfrø.

Søde kartofler kan bruges som alm kartofler, men skal ikke tilberedes så længe. Læs mere om deres anvendelsesmuligheder her.

Jeg brugte 1 løg i tern, 3 fed hvidløg og 1 porre i ringe til at starte op på. De blev svitsede klare i ganske lidt olivenolie og de søde kartofler i tern gjorde dem selskab. Der var ca 2 dl fond fra i går som blev tilsat sammen med 1 spsk karrypasta, lidt korianderfrø, sorte sennepsfrø, gurkemeje, spidskommen, tørrede chilliflager og 1 kanelstang. Jeg hældte 1 ds kokosmælk i og lod retten snurre under låg i ca 20 min. Den blev smagt til med salt, peber og citronsaft. Lige inden servering blev kyllingen og et halvt broccolihoved, i små buketter, vendt i. Jeg ristede også noget kokosmel på en tør pande, til at drysse over.

Jeg arbejdede engang sammen med en pige fra Thailand, som lærte mig at skære ananas ud. Det er flottest hvis det er en hel frugt, men det kunne vi ikke spise i dag. Man skærer top og bund af og skære skrællen af i lange baner. Derefter skærer man 'øjnene' ud som til en spiral. Det kræver lidt øvelse, men det kan spare en for meget spild. Og det kan vi li´. Se her hvordan det gøres.  

Sweet potato curry m/ananas & ristet kokos

15 kommentarer:

 1. Kære Malou
  Det ser rigtig lækkert ud, og den med ananassen, det er sgu smart, jeg har to stk ananas i huset, så jeg kan da øve mig på den ældste.
  Så fik din kylling vist "ben at gå på".
  Jeg havde ikke lyst til de store udskejelser i dag, men lidt at spise, fik man jo alligevel.
  Knus fra
  Vibeke

  SvarSlet
 2. Kære Vibeke
  Tak, det var en anderledes karryret. Det er et rigtigt godt trick til ananas udskæring, jeg er hende evigt taknemmelig.
  Man kan næsten driste sig til at sige at 'fuglen er fløjet' :-D
  Det er også fint nok med et stykke mad, når man nu har så dejlige rester som dig.
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 3. Ja og et fantastisk rugbrød, ingredienserne på kompotten får du på min blog, i kommentarer
  Knus Vibeke

  SvarSlet
 4. Åh, det er dejligt at du er blevet så glad for det rugbrød. Det er en af de bedste ting jeg har 'opdaget' længe.
  Tak, jeg kigger lige forbi og planker den :-)
  Knus
  Malou

  SvarSlet
 5. Det lyder helt fantastisk, Malou! Det er en spændende sammensætning af krydderier - jeg synes det er overraskende, at der er en stang kanel i. Men blandingen af krydderier går nok op i en højere enhed. Vi elsker karryretter og fik det serveret, da vi var ude i lørdags. Vores vært køber store poser med karry på én gang af sin favoritblanding.

  SvarSlet
 6. Hej Madame
  Tak, det blev ret vellykket. Jeg eksperimentere meget med krydderier. Kanel i stærke karryretter smager ikke rigtigt igennem, men giver en sødme og prikken på tungen. Det er rigtig godt til søde kartofler, der nemt kan smage lidt fade.
  Dejligt at høre at I også er karry-elskere. Der er så mange gode varianter. Jeg har også en favoritblanding og bruger den når jeg ikke orker at lave min egen.
  Hvad var det for en karryret I fik serveret? Jeg er altid på udkig til en ny til 'samlingen' :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 7. Jeg glemte desværre at spørge, hvad karryblandingen hedder, Malou - men jeg vil spørge min veninde. Hun kan overhovedet ikke lave mad, så det er hendes mand, der står for alt i køkkenet - ellers fik de intet at spise :o)

  SvarSlet
 8. Hej Madame
  Det ville være dejligt hvis du spurgte hende hvad det er for en blanding. Så kan jeg få stillet min nysgerrighed.
  Ha ha, hun kan vel smøre en mad eller noget. Madlavning kan jo være mange ting :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 9. SLURP! Jeg sidder da her og bliver helt sulten!

  SvarSlet
 10. Hej Tina.
  Hæ hæ, det er lige før jeg kan høre din mave rumle helt herover :-)
  Passer det ikke meget godt at karryretter er den engelske nationalspise?
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 11. Uhm, jeg bliver helt sulten. Jeg skal lige have studeret det med ananassen - jeg er ikke helt med!

  SvarSlet
 12. Hej Deborah
  Det smagte også rigtig godt dagen efter. Jeg har lige tilføjet et link i indlægget, så kan du se på YouTube hvordan man gør.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 13. Det ser utroligt lækkert ud. Sweet potatoes og fugl og karry. Lyder som noget man ikke bliver træt af foreløbig. Det ser utroligt lækkert ud...

  SvarSlet
 14. Hej Lene
  Tak, det var en rigtig god kombination. Vi ELSKER karryretter :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...