mandag den 2. marts 2009

Nallefars livret nr 5...

I dag har jeg givet efter for Nallefars ønske om koteletter i fad. Jeg er ellers ikke meget til flødesaucer, men en gang i mellem kan det godt bevilges. Der var 4 store nakkekoteletter i kødkassen i fredags, som enten skulle fryses eller bruges i dag. De fik en hurtig tur på panden og kom i et fad. Grøntsagerne blev svitsede med 1 spsk paprika og hældt over. I dag var det et par gulerødder, 2 store løg i grove både og 1 ds kantareller. Den dåse havde efterhånden stået i mit skab i et par år og ventet på en eller anden ret at hoppe i. Jeg kogte panden af med 3 dl hønsefond og tilsatte 1 ds hakkede tomater. Og så lige en ¼ piske for Nallefars skyld. Der var ingen smalle steder i dag. Hele retten blev smagt til med lidt ketchup, sennep, HP sauce, Maldon og peber. Låg på og 1 time i ovnen på 200°C.  Jeg kogte knækket spelt til og lavede en salat af broccoli, gulerødder i tern og majs. Det er hverken en kalorielet eller særlig fotogen ret. Men dem skal der altså også være plads til. Puha, hvor er jeg mæt nu. 

Koteletter i fad m/knækket spelt og salat.

Myren 'hjalp' med at vaske op bagefter.

Hun elsker at hænge der og følge med i alt hvad vi laver. 

Det er meget hyggeligt!

10 kommentarer:

 1. Du er en troldmand i et køkken, Malou! Kogt, knækket spelt lyder som noget, vi skal prøve her også. Forleden dag lavede jeg kogt, hel quinua - det er sikkert lidt i den boldgade.

  Og Myren kan jeg jo slet ikke stå for, som hun sidder der og giver en pote med ved opvasken :o)

  Ha' en rigtig dejlig aften :-)

  SvarSlet
 2. Hej Madame
  Tak, jeg elsker at trylle med råvarene. Den knækkede spelt er fra Urtekram og kan fint erstatte bulgur. Dog er det lidt sødere i smagen. Quinoa er også en rigtig god ting, men det kan let koge ud. De fandt jeg ud af første gang jeg lavede det. Det blev til grød i stedet :-)
  Den Myre altså, det er hyggeligt som her hvor han har en tyk trøje på. Men det er dæleme ikke hyggeligt når hun hopper op på hans skuldre om natten når han sidder på tønden :-D
  Du må også ha´ en rigtig dejlig aften.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 3. Kære Malou
  Jeg syntes nu, det er et flot billede! Jeg er sikker på, at det bare smagte.
  Jeg stod også og tænkte på fadkoteletter, for jeg havde skåret nogen til dette formål, men blev alligevel enig med mig selv om, at jeg ville have en lidt større kotelet marineret, for at få plads til vort røde spidskål.
  Hvor er det et par pragtfulde billeder, du har taget af dine to "køkkenhjælpere".
  Knus fra
  Vibeke

  SvarSlet
 4. Kære Vibeke
  Det smagte faktisk ret godt. Men for pokker hvor ligger det tungt i maven nu. Det er en rigtig god idé at købe en hel nakkesteg og så selv skære ud, så du kunne skære dig en god tyk en til i dag. Jeg tror jeg vil prøve at lave din spidskål til resterne i morgen.
  Tak, de er heldigvis altid klar til at give en hånd (eller pote) med :-)
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 5. Hej Malou

  Det ser godt ud. Og køkkenslaven skal jo også belønnes af og til;o)

  Herligt med katten på skulderen:o)
  Utroligt, at hun kan lide at hænge der.
  Kh Hanne

  SvarSlet
 6. Hej Hanne
  Tak, det var bestemt ikke dårligt. Køkkenslaven får alle sine madønsker opfyldt, bare i reviderede udgaver.
  Ja, er den kat ikke bare noget for sig. Hun elsker at være sammen med os. Lidt for meget måske :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 7. Uhm, hvor lyder det lækkert.
  Stod igår og ønskede koteletter i fad i vores lokale Kvickly, men Kristian bestemte pasta med kødsauce istedet, så jeg er godt misundelig:)
  Er vild med din blog, du laver altid masser af spændende ting:)

  MissMuffin

  SvarSlet
 8. Hej MissMuffin
  Og velkommen til :-)
  Tak, det var også rigtig lækkert. Det er ikke sådan når man er to om at bestemme. Men pasta med kødsauce er da også lækkert.
  Jeg er glad for at du kan lide min blog, det var en dejlig besked at få :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 9. Hvor er det dejligt med lidt "blød" hjælp til opvasken! jeg ville ønske vores prinsesse ville være sådan et "hængetræ" :-)

  maden ser SUPER lækkert ud.......

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 10. Hej Birthe
  Ja, er hun ikke bare en hyggelig sag. Hun kan hænge der i flere timer. Når han sidder ved computeren ligger hun der og sover. Men hun bliver hurtig tung og varm. Tak, det var også ganske udemærket. Det lå godt i maven :-)
  Mange hilsner
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...