lørdag den 7. marts 2009

Kassedamen laver posemad...

Det sidste farvel er sagt. Big Red er flyttet hjemmefra. Der kom en rigtig rar mand og hentede den, så jeg er helt sikkert på at den får et godt nyt hjem. Stik mig så den tudekiks! 

Renvasket og klar til at komme afsted. 

I går fik jeg ikke en kødkasse men 2 kyllinger. Det var nemt at lave dem begge på en gang, så har vi mad til nogle dage. Sidste gang vi fik kylling, var det i stegepose. Det blev så stor en succes at jeg gjorde det igen i dag. De blev lidt forskellige, en med rosmarin og en med laurbærblade.

Klar til ovnen, proppet med citron og krydderurter. Der kom et par porrer og gulerødder i hver pose. Men jeg lod være med at gnide dem med smør i dag, vi spiser alligevel ikke skindet.

Mens fuglene var i ovnen, lavede jeg en rosenkålssalat. Kålen snittes ultra fint (chiffonade) og kommes i en skål med lidt kikærter og æbletern. Marinaden var lidt ahornsirup, olivenolie, citronsaft, chiliflager, salt og peber.

Så fint skal kålen snittes, for at den ikke er træls at tygge i rå tilstand.

Efter 1 time på 200° C tages fuglene ud af stegeposerne og hviler lidt. Skyen fra begge poser blev siet over i en gryde, kogt op og jævnet med lidt majsstivelse. Den var pænt salt, men jeg reddede den med 1 dl cola. Ja, jeg skrev cola :-) 

Posekylling m/dampet quinoa, grøntsager, rosenkålssalat og skysauce.

18 kommentarer:

 1. Spændende menu Malou, med eller uden cola.(det har jrg nu aldrig hørt før)
  Nu har vi rystebrød, og posekyllinger, hvad skal vi så finde på?
  Jeg bagte et ryste grovbrød i eftermiddags, det blev faktisk ret godt, næste gang kommer jeg lidt mere vand i den, de skriver 4 dl. men jeg tror der skal lige så meget i, som i rugbrød.
  Knus VIbeke

  SvarSlet
 2. Yummi:)
  Det ser utrolig godt ut til "posemat" å være!!!

  SvarSlet
 3. Jeg kan godt forstå det var hårdt at skulle skille sig af med din røde drøm. Den er bare så smuk.
  Dagens ret ser også fantastisk indbydende ud.

  SvarSlet
 4. Kære Vibeke
  Tak, det var rigtig godt. Det med colaen er et rigtigt bisse-trick. Jeg fandt på det da jeg var i lære og pludselig stod med 30 liter oversaltet paprikasauce. Det kunne 1 liter cola og saften fra 2 citroner redde. Så der sparede jeg en af de andre elever fra en kæmpe skideballe :-)
  Ja, grovbrødet er ikke så tosset. Jeg har kun bagt det en gang, og der var helt klart også for lidt vand i. Jeg må prøve igen.
  Knus
  Malou

  SvarSlet
 5. Hej Petunia
  Tak, det var slet ikke så tosset :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 6. Hej Susanne
  Ja, det har været en drøj omgang. Jeg havde sukket efter den i over 15 år, fik den i svendegave og har kun brugt den én eneste gang. Men det er for dyr og god en ting bare at have til at stå i et hjørne og samle støv. Det er helt klart et vigtigt skridt i min erkendelsesproces. Jeg får ikke mine kræfter tilbage!
  Tak, det var super dejlig (og nem) mad :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 7. Wauw hvor lyder det lækkert, Malou! Og spændende at man kan komme cola i skysaucen. Jeg har ikke prøvet at stege kylling i stegepose - men det er jo oplagt, så det vil jeg gøre næste gang. Mon ikke det bliver lidt som stegning i Römertopf, altså at al saft og kraft holdes mest muligt inde i kyllingen.

  Det er frygtelig trist, er du var nødt til at skille dig med din røde ven ...!

  SvarSlet
 8. Hej Malou
  Godt trick med colaen. Jeg kan bare ikke lige forestille mig smagen. Men den gør måske mere sødt og dæmper saltet end smager af cola?
  Trist med kitchen aid'en:(
  Kærligst Hanne

  SvarSlet
 9. Hej Malou
  Jeg har da aldrig hørt om det med cola før, bruger man det hvis det er blevet for salt ??? Jeg vil lave din salat i morgen, den ser superlækker ud. Synd at du måtte af med dit røde dyr, men hvis kræfterne ikke er til det, så må det være sådan.
  God søndag

  SvarSlet
 10. Tak, Mandame - det var bare super godt. Colaen fortynder, dæmper det salte og giver lidt sødme og et snert af karamel. Det er super smart med stegepose, det giver et minimum af rengøring. Jeg tror at det bliver endnu bedre i en Römertopf, de har en på tilbud i Fakta i ugen der kommer. Måske skulle jeg købe en. Big Red har efterladt en hul, hvor der lige kan klemmes en Römertopf ind :-) Kille Enna har en opskrift på bagt løgsuppe i sådan en, den er jeg ret vild for at prøve.
  God søndag
  Kram fra Århus

  SvarSlet
 11. Hej Pernille
  Det der cola nummer er altså også noget jeg selv har fundet på. Men det hjælper. Cola er jo rigmelig smagsneutral, bare sukker og lidt karamel. Det der får en sauce til at smage optimale er sødt, salt, surt og bittert. Så den blev reddet på målstregen. En rigtig kok ville korse sig :-)
  Det er simpelthen sådan en lækker salat. Det kræver lidt arbejde, men det er det hele værd.
  Ja, nu er den væk og det føles faktisk o.k. Nu skal jeg bare ha´ ringet til Malling & Schmidt :-)
  God søndag på fyn.
  Malou

  SvarSlet
 12. Jeg er spændt på at høre om dine erfaringer med Römertopfen - min mor havde sådan en og tryllede de lækreste retter frem.
  Søndagskram fra Nordsjælland ;o)

  SvarSlet
 13. Kære Malou
  Du drømmer om at spise hos Malling & Schmidt, -jeg drømmer om at spise på Noma, men de lange ventelister gør, at det er næsten umuligt at planlægge, jeg vil have det til, at hænge sammen med en tur i Operaen og Dr.s nye koncerthus.
  Jeg var inde og kikke på menuer osv. hos Malling & Schmidt, og ser, at de har nogenlunde samme ideer som Noma, de kører begge på det nordens ingredienser/råvarer
  Uanset,- så tror jeg at det vil være en oplevelse begge steder.
  Knus VIbeke

  SvarSlet
 14. Hej Madame
  Jeg glæder mig også til at se hvad den kan bruges til. Der er en Kille Enna opskrift på en bagt løgsuppe, som jeg er vild efter at prøve.
  du får lige en søndagskrammer igen fra smilets by :-)
  Malou

  SvarSlet
 15. Kære Vibeke
  Åh, jeg vil også SÅ gerne på Noma. Eller på Paustian, Kong Hans eller Era Ora. Men det kræver jo en større planlægning at få det til at klappe. Det er en god idé at lave en 'rundtur' hvor du får set lidt af det hele.
  De kloge siger at den eneste grund til at Malling & Schmidt ikke har fået en Michelinstjerne, er fordi den ligger i Århus. Men det skulle være en sublim oplevelse at spise der. Min veninde har været der 2 gange og er meget begejstret.
  Så nu skal jeg lige ha´ fundet nogle datoer frem og se om de har plads. Ellers må vi jo vente :-)
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 16. Hej Hanne
  Jeg kunne også ha´ kommet saftevand, ribsgele eller sukker i, men colaen øger væskemængden og søder samtidigt. Det smager ikke igennem i saucen, men tager bare det oversaltede.
  Ja, lidt trist med Big Red. Men jeg har da nogle billeder af den :-)
  Kærligst Malou

  SvarSlet
 17. Ja det med stjernerne, det tror jeg er rigtigt, jeg syntes at have hørt, at de holder sig til hovedstæderne uden for Frankrig, jeg mener ikke, at det holder helt, men her i Danmark gør det.
  Knus VIbeke

  SvarSlet
 18. Jeg tror du har helt ret Vibeke. Men pyt med at de ikke har en stjerne, det skulle stadig være en kæmpe oplevelse at spise der alligevel :-)
  Knus
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...