torsdag den 5. marts 2009

Tingfinder-torsdag...

I dag har været en skøn dag. Jeg er helt færdig nu, men det var det hele værd. Først legede jeg kig-op leg i min egen by. Inspireret af et indlæg hos Nille, stak jeg næsen i sky. I Odensegade, hvor jeg er gået forbi 1000 gange før spottede jeg pludselig denne gyldne mand.

Ham kunne jeg slet ikke stå for, så op med kameraet.

Han så funklende og ny ud. Det gjorde mig i rigtig godt humør at opdage denne lille 'skat'. Nu vil jeg sige Dav! til ham hver gang jeg kommer forbi.

Efter en hurtig sandwich med laks fra Anettes tog jeg en bus ud til min veninde B til snak, te og hjemmebagt banankage. Jeg havde også noget med som vi har ventet tålmodigt på: 

Gennem personaleforeningen på Nallefars arbejde har vi kunne købe billige sæsonkort til Friheden. Så nu kan B og jeg tage derud til alle fredagskoncerterne og når vi ellers har lyst i løbet af sommeren. Der følger endda turbånd med, men det kommer jeg vist ikke til at benytte så meget. Fibromyalgi og kørende forlystelser er ikke verdens bedste kombi, men der er sikkert noget der kan prøves. Jeg tog bussen hjem, træt og mæt af snak og kage.

Jeg kom hjem og fandt den dejligste overraskelse i postkassen. Vibeke havde været så sød og generøs at sende mig en kæmpe kuvert fuld af laurbærblade at egen avl. Er det ikke fantastisk sødt af hende? Det er dejligt at der findes sådan nogle betænksomme mennesker i verden. Tusind tak, Vibeke!

Jeg havde planlagt en gang rester. Det blev til en gang 'ras el hanout' fra fryseren, dampet quinoa, råkost af gulerod/æble/appelsin/rosiner og hakkede mandler. Retten var hot, hot, hot - så det blev også til lidt kølende græsk yoghurt med citron. Nu skal jeg hen i sofaen med fødderne op og tastaturet i skødet. Jeg skal virkelig prøve at få en god nats søvn, for i morgen står den på frisørbesøg og 'Mænd der hader kvinder'. Nice!

14 kommentarer:

 1. Det er sjovt hvad man kan lægge mærke til hvis man stikker næsen i sky. Hvis jeg gætter rigtigt så bor du i eller lige udenfor Århus :D Vi ta´r i Friheden ihvertfald en gang om året til en af koncerterne. Der er fyldt godt op derude til "Fed Fredag" God fornøjelse med filmen i morgen.

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  Ja der kan man bare se, man finder guld når man kikker op! Min veninde Birthe sagde da vi var Paris, kik opad, det er fantastisk hvad man ser, og det var rigtigt, - der var rigtig flotte gamle udsmykninger på mange huse. -
  Fredagskoncerter i Friheden, det kan da blive en dejlig oplevelse.
  Kunne du overhovedet spise noget da du kom hjem, banankage plejer at ligge tungt.
  Knus fra
  Vibeke

  SvarSlet
 3. Hej Anette
  Yep, i en forstad syd for byen :-)
  Det er dejligt med de koncerter, men det løber hurtigt op, hvis man skal til flere i løbet af sæsonen. Tak, jeg glæder mig rigtig meget til at se den :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 4. Kære Vibeke
  Ja, den bytur var guld værd :-)
  Der er godt nok også mange smukke ting at se på i Paris. Jeg drømmer om at komme derned igen.
  Der er super hyggeligt i Friheden, der er en rigtig god stemning til koncerterne. Toiletforholdene er dog yderst kritisable.
  Jeg spiste kun to små stykker kage, da jeg havde fået en sandwich til frokost. Så der var også plads til aftensmad, men jeg spiste heller ikke hele den store portion. Jeg måtte levne lidt :-)
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 5. Sikke en dejlig dag du har haft, Malou, med venindehygge og med 'næsen i sky'. Det er virkelig en god idé at lægge mærke til, hvordan husene ser ud højere oppe - de er tit meget smukke.
  Jo, det var utrolig sødt af Vibeke af sende dig hjemmedyrkede laurbærblade. Og sæsonkort til Friheden lyder bare så dejligt.

  Rigtig god fornøjelse med frisørbesøg i dag og den film, jeg så for få dage siden. Jeg er meget spændt på, hvad du synes om den ;-)

  SvarSlet
 6. Hej Madame
  Det er sådan en dag jeg vil tænke tilbage på. Der er alt for mange ikke så gode dage, men den i går gav lidt plus på kontoen.
  Ja, det er bare så super sødt af Vibeke. Nu skal jeg bare ha´ gang i en masse simreretter me dem.
  Det bliver fedt at komme i Friheden og høre en masse god musik. Det bliver spændende at se hvad der er på programmet i år.
  Nu sidder jeg her nyklippet og venter på at skulle i biffen. Jeg glæder mig rigtig meget, men den er så hypet at jeg er ligt bange for at blive skuffet. Men den får en helhjertet chance :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 7. Det er utroligt så mange små dejlige ting, man opdager med næsen i sky! Ting man passerer dagligt uden rigtigt at se dem!

  Det er jo det sædvanlige med at være turist i egen by jo...

  Din middag ser skøn ud - jeg elsker det marokkanske køkken... men det skal ikke være så hot til mig tror jeg!

  SvarSlet
 8. Hej Nille
  Ja, du kan tro jeg så mange smukke sider af Århus i går. Så det er ikke sidste gang jeg leger turist.
  Tak, det er også et rigtigt spændende køkken. Det var også lige hot nok for mig, men guleroden og yoghurten reddede det lige. Jeg vil så gerne lave noget tagine med lammeskanke på rigtig marrokansk maner, men de er svære at skaffe.
  God weekend dernede.
  Malou

  SvarSlet
 9. Malou,

  Er der ikke en halalslagter i Århus? Eller er det tajine-dimsen, du mangler?

  Hernede har vi jo det store marked, hvor man kan købe stort set alt fra halve får til ler-tajines til ingen penge. Jeg tror de fås til 10-15 EUR.

  Men den er jo ikke lige sådan at sende til DK... eller?

  SvarSlet
 10. Hej Malou
  Kender godt fornemmelse af hot-hot-hot mad. Men det smager jo skønt. Og så skulle det vist være godt for forbrændingen;)
  Lyder til, at du har haft en super dag.
  Kh Hanne

  SvarSlet
 11. Hej Nille
  Åh ja, jeg kan jo prøve hos en halalslagter. Vi dør jo ikke af at spise noget der ikke er økologisk :-)
  Jeg har ikke en rigtig ler tajine, men en anden ovnfidus med låg. Men jeg har prøvet at lave mad i en rigtig over bål, det var FANTASTISK. Mon ikke den vil være alt for dyr at sende? Men tak for muligheden.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 12. Hej Hanne
  Ja, det smager skønt med hot mad. Men det her var så hot at det næsten gjorde ondt i tungen. Vi svedte bravt bagefter :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 13. Jeg blar litt i bloggen din, med det samme jeg er på besøk :)
  Denne retten så fristende ut :)

  SvarSlet
 14. Hej Viola
  Det er også en meget lækker ret :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...