fredag den 6. marts 2009

Fed fredag...

Jeg er glad! Det har været en rigtig god dag. Der er sket meget og nu kan jeg endelig rumme det hele. Big Red er blevet solgt og bliver afhentet i morgen. Det udløser mange blandede følelser, men Nallefar satte lige trumf på de gode. Vi tager på Malling & Schmidt og får deres aroma-menu, jeg putter pengene fra Big Red i puljen - han betaler resten. Så det bliver til en 8 retters aften med hele svineriet. Nu er det bare at ringe og høre hvornår de har plads, der er nemlig en venteliste. Wee, det er noget jeg glæder mig helt vildt. Der er ikke noget som gastronomisk forkælelse af den kaliber, der giver mig så store julelys i øjnene :-)

Og så kom dagen endelig hvor jeg fik set 'Mænd der hader kvinder'. Jeg er begejstret og yderst tilfreds med den. Hold da op, hvor gik de 2 ½ time hurtigt. Den var barsk, men helt vildt godt skruet sammen. Skuespiller var helt i top, karakterene var troværdige og Noomi Rapace er bare røvlækker. Det er en grum fortælling, der giver et skræmmende indblik i den menneskelige psyke. Det handler vel egentlig om arv vs. miljø i ekstrem grad. Bare det faktum at uhyrer ikke nødvendigvis er henvist til mørke skabe og under senge, men sidder smilende blandt os ved bordet. Gys! Selv om de to næste bøger 'kun' bliver til tv-serier, glæder jeg mig til at se hvordan det umage makkerpar Blomkvist og Salander klarer skærene. 

Dagens høst var rodfrugter én masse. Der er helt klart mere mad for pengene i Dogmekassen frem for KUKassen, som jeg fik i sidste uge. Det bliver dejligt at lave noget med den pose skorzonerrødder. De smager helt fantastisk, men de sviner bare SÅ forfærdeligt.

Der var simpelthen sådan nogle smukke røde pærer med i dag, dem har jeg aldrig set før.

Selv om vi havde guffet et stort bæger popcorn i os inde i biffen, skulle vi jo stadig have lidt aftensmad. Der var hellefisk i kassen, som jeg ville stege noget af. Resten blev frosset til en gang 'ceviche' en anden dag. [Det er en sydamerikansk fiskesalat der laves af rå fisk. Man tilsætter enten citron eller limesaft og syren 'koger' proteinerne i fisken, så den bliver fast og mør. Men for at være sikker på at der ikke er parasitter i fisken, skal den fryses i min 24 timer først.]

Ud over den stegte fisk lavede jeg også stegt julesalat. Det blev også til en puré af kogte jordskokker, lidt oliven olie, salt og peber. For at få lidt crunch, blancherede jeg nogle blade af rosenkål og gulerodsspåner i 2 sek. De blev lige vendt med lidt olie og citron inden servering. Det var lidt blegt at se på, men kombinationen af det søde og bløde, sprøde og bitre, var rigtig god.

18 kommentarer:

 1. Kære Malou
  Jeg syntes at det ser fantastisk lækkert ud!
  Jeg havde ikke lyst til varm mad i dag, for jeg har vist forspist mig i rugbrødet, som jeg "rystede" sammen i går, det blev endnu bedre end første gang, jeg spekulerede meget på hvorfor?, og er kommet frem til, at sidst målte jeg vandet med mit deciliter mål, denne gang tog jeg mit liter mål, og der må være forskel, for denne gang kunne jeg vitterlig ryste det hele sammen, det kunne jeg altså ikke første gang, men så har man lært det.
  Knus Vibeke

  SvarSlet
 2. Kære Vibeke
  Tak skal du have. Det smagte rigtig godt, men det ligger meget let i maven. Jeg er allerede på udkig efter guf :-)
  Ved du hvad, jeg havde nøjagtig samme oplevelse med mit brød. Der er altså heller ikke 1 dl i mit dl-mål fandt jeg ud af. Men ja, det er 'learning by doing'. Jeg tror lige jeg vil ryst et sammen nu, så der er brød til i morgen.
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 3. Kære Malou,

  Det er ikke tit man ser danskere spise julesalat - som jo her sydpå har flere navne! Men det er jo en anden af belgiernes nationale stoltheder... jeg er nu ikke så begejstret for dem i varm form! Men rosenkål - som også er opfundet af belgierne - er jeg til gengæld helt fjollet med i alle afskygninger!

  SvarSlet
 4. Kære Nille
  Jeg kunne ALDRIG finde på at købe julesalat, det er kun fordi de er med i min kasse at jeg spiser dem. Bitre bæster, som kun kan gøres spiselige ved at koge OG stege dem. Men ned skal de, for jeg er for 'jysk' til at smide mad ud :-D Rosenkål er altså også en fantastisk spise. De har bare et rigtig dårligt rygte :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 5. Hej Malou
  Haha... "vi skulle jo også have lidt aftensmad"... Det blev da en prægtig tallerken.
  Kan ikke være mere enig - fantastisk film. Jeg sad ikke på noget tidspunkt med fornemmelsen af, at den ikke levede op til bogen. Så godt. Og valget af skuespiller sidder lige i skabet.
  Big Red? ... der har jeg måske ikke læst bloggen længe nok.
  Hilsner og god lørdag
  Hanne

  SvarSlet
 6. Sikke en dejlig masse du oplevet i går, Malou. Det glæder mig meget, at du kunne lide filmen, og du beskriver din oplevelse præcis, som min var. Ja, Noomi Rapace er overlækker.

  Dogmekassen lyder rigtig, rigtig interessant! Nu må vi altså se at melde os til, så vi får en større variation af vores frugt og grønt. Tak for herlig inspiration ;O)

  SvarSlet
 7. Det var da en skøn fredag!! Håber din weekend fortsætter i samme gode stil. ;-)

  SvarSlet
 8. Hej Hanne
  Jamen, det var jo bare lidt nem mad :-) Jeg havde gjort det hele klar inden jeg tog ind til byen, så den tallerken stod på bordet 20 mim efter vi kom hjem.
  Jag er vist en af de få, der ikke har læst bogen. Men det var godt nok en god film. Big Red er min KitchenAid røremaskine. Suk! Men den vejer 13 kg og jeg kan ikke længere løfte den. Så det er bedre at den bliver solgt, emd står og samler støv. Jeg havde ellers ønsket mig den i 15 år, og nu har jeg kun brugt den 1 gang. Argh, fibromyalgi giver mange begrænsninger. Men nu kommer der noget ud af det alligevel. Jeg har også længe ønsket mig at komme på Malling & Schmidt :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 9. Hej Madame
  Det var alle pengene værd at se den i biografen. Jeg havde godt nok regnet plottet ud, men det gjorde bestemt ikke slutningen dårligere.
  Dogmekassen er min favorit, det er ene dansk dyrkede grøntsager. Men her om vinteren skal man have tyggemusklerne i orden :-) Men man kan få 1 kg tomater + 2 agurker med ved siden af til 65 kr, hvis man har brug for lidt lette grøntsager også.
  Velbekomme, jeg er glad for at du bliver inspireret :-)
  Kram
  Malou

  SvarSlet
 10. Hej Bibo
  Ih tak, det håber jeg også.
  Torsdag og fredag var de bedste to dage i lang tid. Det er ikke ofte at der kommer to lige efter hinanden. Men nu satser jeg da på et hattrick ;-)
  God weekend til dig også.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 11. Hej Malou
  Aj, hvor ærgerligt med den Kitchen Aid:( Men godt, at du så får noget andet skønt for pengene.
  Glæder mig til at høre om besøget på Malling & Scmidt.
  Hilsner fra Hanne

  SvarSlet
 12. Herlige fredagsoplevelser! Og fint at høre lidt om dine oplevelser af de forskellige kasser hos årstiderne. Jeg var inde og kikke lidt rundt forleden for at finde ud af, om det er noget, vi skal prøve. Men jeg blev ærlig talt lidt forvirret over alle de udagaver af kasser, som de fører. Jeg kunne ikke lige se, hvilke kasser, der ville kunne dække vores behov? Sådan i forhold til, hvor lang tid, de rækker o.s.v. Til gengæld fandt jeg nogle dejlige opskrifter, og jeg forsøgte at kombinere nogle af dem efter eget hoved, og det blev nogle virkelig gode resultater, som jeg måske mangfoldigører lige pludselig! :o) Fortsat god week-end til dig!

  SvarSlet
 13. Hej Hanne
  Ja, det var lidt sørgeligt at skulle af med den. Jeg glæder mig også til at fortælle om besøget :-)
  Når jeg bestiller bord vil jeg spørge pænt om jeg må tage billeder af maden.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 14. Hej Nina
  Du kan finde en guide på deres hjemmeside, der fortæller hvor mange personer kasserne strækker til. Det er også opdelt efter hvor mange måltider man laver hjemme om ugen. Jeg finder sgu lige et link til dig. http://www.aarstiderne.com/Kundeservice/Kasseguide.aspx
  Så kan du selv kigge :-)
  Også god lørdag til dig.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 15. Hold da op, det er udsøgt service, du der leverer. Måske jeg lige skulle fortælle Årstiderne, hvor god en kunde du er, også sådan i reklameøjemed! :o)

  Jeg kikker i morgen, jeg er for mæt og har drukket for meget rødvin til, at det vil nytte noget i aften! :o)

  SvarSlet
 16. Hej Nina
  Ha ha, det er ligefør jeg burde tage mig betalt for al den reklame. Jeg er generelt ret servicemindet, så er der andet jeg ligekan gøre for dig? :-D
  Rødvin, jeg vil s*u også ha´ rødvin.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 17. Helt bortset fra alle dine flotte madbilleder, leverede du også den bedste anmeldelse af tidens mest omtalte film, jeg endnu har læst.
  Jeg troede vi skulle have set den her i weekenden, men John er blevet noget så forkølet, så den gik ikke.

  Hvor er det dog ærgerligt med din meget dejlige Kitchen Aid :-(
  Øv, hvor jeg føler med jer, der lider sådan af gigt.

  Og til sidst lige til Nille: Ja, der er jo en grund til, at rosenkål hedder "Brussel sprouts" på engelsk :-)

  SvarSlet
 18. Hej Ellen
  Ih tak, sikke pæne ord :-)
  Det var en skøn film, jeg må vist hellere få læst de bøger. Så må vi håbe at John bliver frisk, så I kan se den i næste weekend.
  Ja, det er ærgeligt. Men nu bliver den da i det mindste brugt til noget fornuftigt. Fibromyalgi giver mange begrænsninger, men man skal lære at give slip på de ærgelser det giver. Ellers bliver man bitter på livet, det vil jeg ikke! Jeg har alt for meget solskin inde i sjælen til det :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...