søndag den 22. marts 2009

Mandagstema uge 13...

"Ukens tema er siffer / tall. Hvor har dere siffer og tall hos dere? Eller kanskje du møter siffer / tall andre steder på din vei?"

Hmm, det bliver meget personligt i denne uge. Tal har nemlig styret mit liv i mange år. Jeg har kæmpet med OCD og et af mine symptomer var netop talfiksering. Jeg har talt og talt - huller i loftplader, bogstaver i reklamer, antal folk i bussen. Alt blev skannet og talt. Jeg har siddet og ventet på den 'rigtige' talkombination på videomaskinen før jeg 'måtte' rejse mig. De bedste talkombinationer var 11.11 og 22.22, så jeg ikke dem, var det meget dårlige tegn. Jeg ventede også tit på 12.34, 23.45 og 00.00. Til sidst måtte vi sætte et stykke pap fast over tallene, så jeg ikke kunne se dem. Heldigvis styrer det mig ikke længere. Men når jeg føler mig stresset eller presset begynder jeg at tælle lidt, men ikke mere end jeg kan styre det. 

Min allerbedste tal i hele verden er mit lykketal 13. Dette her lille plastikvedhæng fik jeg i en nytårsknallert for et par år siden. Det er som om tallet 13 altid finder mig. For andre kan det være et ulykkestal og jeg har tit måtte forsvare det. Det er traditionelt et dårligt tal fordi det referere til 'Den sidste nadver'. Det bringer uheld at sidde 13 til bords som Jesus og hans disciple (De 12 apostle). Det har dog været 'mit' tal så længe jeg kan huske tilbage. Jeg er nemlig født på den 13. dag i maj! Så det er meget naturligt at skrive om mit lykketal i uge 13´s Mandagstema.

43 kommentarer:

 1. Jeg kan godt forstå at denne uges tema har en helt særlig mening for dig, hvor er det godt at du ikke længere bliver styret af det !

  13 er også mit lykketal, så det bliver mit indlæg nok præget af :)
  God søndag

  SvarSlet
 2. Det var smukt og gribende at læse, Malou! Jeg havde selv noget med, at jeg ikke måtte træde på mellemrummene mellem fliserne, da jeg var barn. Mit barndomshjem var i nummer 13, så det er også mit lykketal.

  Det var godt at læse, at OCD'en ikke piner dig mere!

  SvarSlet
 3. Hej Pernille
  Ja, det tog mig også lidt overvejelse om det var noget jeg ville skrive om. Det er ret personeligt. Men det er skønt at have fået styr på det. Jeg er blevet meget mere fri!
  Hvor sjovt, jeg har ikke mødt ret mange der også har lykketallet 13. Det bliver spændende at se hvad du får ud af det :-)
  Fortsat god søndag.
  Malou

  SvarSlet
 4. Hej Madame.
  Tak, det krævede lidt overvindelse at skrive. Men jeg har fundet ud af at bloggen er et sted hvor jeg også kan bearbejde nogle ting.
  Jeg havde også mange 'fikse idéer' da jeg var barn, men de blev til besættelser som årene gik. Jeg slipper nok aldrig helt af med tælle tendenserne, men det er mig der bestemmer nu.

  Gik du så og var bange for at der skete noget slemt hvis du trådte på et mellemrum?

  Hvor sjovt, af du også har 13 som lykketal. Gu´ ved hvor mange der nu springer ud som 'skabs-trettener' :-)

  Fortsat god søndag.
  Malou

  SvarSlet
 5. Så bra tolkning! jeg er snart klar med min også, den er også personlig..

  SvarSlet
 6. Jeg kan godt genkende det med tallene - men heldigvis ikke på den negative måde du beskriver med OCD'en. Det er dejligt at du føler, at du kan 'bestemme' over det nu. Jeg tæller også meget - når jeg går; og trappen op derhjemme... det er lidt ubevidst tror jeg.

  Min søster er født den 13. maj som dig - pudsigt!!!

  SvarSlet
 7. Kære Malou

  Jeg har stor respekt for, at du tør berette om din OCD. Godt, at du har fået kontrollen over det.
  Og jeg vil også godt hoppe ud som "skabstrettener"... eller det er nu ikke så skabs-agtigt. Det har altid været mit lykketal.
  Ha' en dejlig aften.
  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 8. Vi hopper alle ud i dag... som du måske husker, er 13 også mit lykketal.

  Som barn valgte jeg det - på trods - fordi alle andre syntes det var et ulykkestal.

  Jeg ved ikke, om det nogensinde har bragt mig held, men det er et smukt tal :)

  OCD kunne vi snakke om i timevis........ lorte-sygdom!

  Fjernknus fra Lisa, pas godt på dig til (K)nalle(rt)far kommer hjem igen :D

  SvarSlet
 9. Så bra at det ikke styrer livet ditt lengre. Må ha vært veldig slitsomt.

  SvarSlet
 10. Så spesiell historie du forteller, det må ha vært vanskelig å ha det slik. Men så flott det må være å ha jobbet seg gjennom - all ære til deg! Å ha 13 som lykketall er jo spennende, det er det nok ikke alle som har hehe. Flott historie og flott talltolkning - ha en fin kveld!

  SvarSlet
 11. 13 er mit lykketall også!

  SvarSlet
 12. Jeg kan godt lide tallet 13, men et decideret lykketal har jeg ikke!
  Jeg så de udsendelser i Tv om den sygdom, det må være forfærdeligt, godt du er kommet så langt som du er.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 13. Hej Mette koselig.
  Tak, jeg er spændt på at se hvad du finder på :-)
  Malou

  SvarSlet
 14. Hej Nille
  Det har været en sej kamp for selv at kunne styre det. Ved du hvad, jeg tæller også på trappen hver gang. Også næsten uden at lægge mærke til det. Alle 50 trin :-)
  Ja, det er pudsigt. Jeg kender slet ikke nogen der har fødselsdag den dag.
  God søndag aften!
  Malou

  SvarSlet
 15. Kære Hanne
  Jeg har erfaret at OCD er noget mange mennesker kæmper med. Det var en kæmpe tabu for mig, indtil jeg forstod mekanismerne bag sygdommen. Så jeg føler ikke længere det er noget jeg skal skamme mig over og det er en kæmpe befrigelse.

  Wee, endnu en der er 'på' 13. Det er ligefør vi skal lave en klub :-)

  Du må også ha' en dejlig aften.
  Knus fra Malou

  SvarSlet
 16. i hopper alle ud i dag... som du måske husker, er 13 også mit lykketal.

  Som barn valgte jeg det - på trods - fordi alle andre syntes det var et ulykkestal.
  Kære Lisa

  Jo, nu du nævner det kan jeg godt huske det.
  Dig, vælge noget i trods - det har jeg svært ved at forestille mig :-D

  Ja, lad os snakke i timevis. Også om OCD :-)

  Tak, jeg skal gøre mit bedste. Så altså ikke noget med at bælle rødvin og holde naboerne vågne med tysk schlagerparade?

  Også knus til dig.
  Jeg glæder mig til i morgen ;-)

  SvarSlet
 17. Hej Julie K
  Ja, det var rigtig slemt. Men nu er det godt :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 18. Hej Hobbygåsa

  Ja, det var vanskeligt at leve med.
  Tak, jeg er også rigtig glad for at være kommet igennem det.
  Tallet 13 er som en rød klud på mange, men ikke hos mig :-)
  Du må også ha´ en fin aften.
  Malou

  SvarSlet
 19. Hej Linsky
  Nu skal vi altså stifte en klub :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 20. Kære Vibeke
  Det er også et dejligt tal.
  Jeg så godt de programmer, de gav et meget godt billede af sygdommen.
  Jeg var rigtig hårdt ramt, både at angst, depression og OCD. Men heldigvis er bøffen vendt nu, jeg har dog stadig en del fikse idéer.
  Men hvem har ikke det :-)
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 21. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 22. Ja dette var en personlig beretning og derfor en fin tolkning! Godt å høre at de ikke kan styre din hverdag fullstendig i dag!

  Jeg valgte også tall som er personlige, jeg syntes det ble den beste løsning da.

  Jeg sletta min forrige kommentat pga. en tallfeil.
  Vi går sannelig inn i uke 13 også! ;o)
  Ha en riktig fin uge!

  SvarSlet
 23. Ja, tallet 13 er også for meg et lykketall! :) Det må ha vært forferdelig å gå rundt og telle slik..godt det er over! :) Da fikk du kanskje litt av en mimring ved dette temaet -siffer- da? :O Et veldig vakkert smykke forresten!

  SvarSlet
 24. :-)
  dette var faktisk intressant å lese :-)

  Jeg bruker også å si at 13 er et lykketall! Det går som regel bra.. i år har vi jo hatt 2 fredag den 13. også...

  MOnica

  SvarSlet
 25. Stærkt og personligt indlæg.
  Jeg føler mig en lille, bitte smule ramt, da jeg som barn havde en snert af det...
  Forøvrigt smukt billede af tallet 13.

  SvarSlet
 26. Det er ikke bestandig det er de dyreste tingene som er de som setter varige spor:) For et søtt lite smykke:) Og lykketall 13,hatt noen flotte fredager du da,mens andre har grua seg de site månedene:) Ha en topp mandag:]

  SvarSlet
 27. Stærkt skrevet. Du har da også meget at slås med. Eller mod.
  Det må være slemt at være nødt til at lade sig styre. Flot, at du er ovre det altsammen; det der måtte være tilbage, er vist ikke mere, end vi alle sammen har :-)

  SvarSlet
 28. Sterkt, modig og personleg innlegg!!
  Veldig glad på dine vegne for at du har fått kontroll med sjuksommen, og at du no føler deg fri...
  Ser av kommentarane at du ikkje er åleine om å ha 13 som lykketall, mange skaptrettenar som trer
  fram
  Ha ein fin dag, klem

  SvarSlet
 29. Hmm, ja det var personlig og interessant. Skjønner det var slitsomt da dette styrte livet ditt i en slik grad. Godt du stort sett kan kontrollere tallene nå;D

  SvarSlet
 30. Hvor er det godt, at du bestemmer over tallene og ikke omvendt. Og hvor er det godt, at du tør skrive om det. Det er min erfaring, at det at skrive om ting, der bekymrer, fylder, styrer vores tanker, er en stor hjælp til at få skidtet ud af systemet.
  Og så 13 altså også mit lykketal. Jeg har også fødselsdag d. 13, men det er april, og så boede jeg hele mit barndomsliv i nummer 13, så det lå lige til højrebenet og har fulgt mig siden. :o)

  SvarSlet
 31. Jo da, jeg mødte anjoe den 13/9, hun flyttede ind hos mig 13/10 samme år. Vi blev gift 13/10 og jeg er 13 år ældre...

  SvarSlet
 32. Jeg tæller også ubevidst trin nogle gange - mest hjemme - . Jeg kan også genkende det med at jeg som barn ikke måtte træde på stregerne/mellemrummene mellem fliserne og at tælle kan jeg stadig gøre fuldstændig ubevidst. jeg synes det er flot du vil dele det med os. Jeg tror vi alle kender det med at dele noget på bloggen som vi kan være i tvivl om om vi nu også vil dele. For mig er det at skrive det ned en måde at få tingene lidt ud af hovedet på - lyder banalt men det hjælper mig meget. Mange tanker

  SvarSlet
 33. Hej alle norske jenter.

  ASSA, Viola, ~♥~ Monica S, Evami, Line, Sommertid og Heidi.

  Det var været dejligt at læse jeres kommentarer. Det har været en hård kamp at nå hertil, men det går meget bedre nu.

  13 RULES :-D

  Tak, fordi I kiggede forbi.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 34. Hej Helle K

  Tak, det var rigtig godt for mig at komme af med det.
  Jeg tror at der er rigtig manne mennesker der let kan udvikle sygdommen, det starter jo gærne tidligt.
  Men du er helt o.k. nu?

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 35. Hov, og tak. Jeg syntes også selv at billedet blev ret heldigt ;-)

  SvarSlet
 36. Hej Ellen

  Ja, det var lidt svært at skrive om. Jeg har været hele møllen igennem. Der var nogle år jeg helst vil glemme, men de er jo også en del af den person jeg er blevet til.
  Jeg tæller ikke så meget mere, men jeg har nogle meget fikse idéer om andre ting :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 37. Hej Nina

  Yep, nu er det mig der bestemmer :-)
  Det krævede lidt overvejelse at skrive indlægget, det er jo at blotte sig. Men det har givet en god fornemmelse at komme af med det.

  Wee, så er det officielt. Velkommen i 'Klub 13' :-D

  Glade hilsner
  Malou

  SvarSlet
 38. Hej Rimkoger

  Fantastisk :-)
  13 er altså forbundet med lykken.

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 39. Hej Anette

  Så du har også haft fikse idéer?
  Tak, det var en oplagt mulighed for at lykke lidt op. Men det er ret grænseoverskridende at blotte sig. Jeg kan godt forstå hvad du mener, det lyder bestemt ikke banalt. Du har godt nok også mange ting at slås med.

  Også mange tanker herfra
  Malou

  SvarSlet
 40. Huff, kan ikke være noe kjekt å være styrt av tall og telling hele tiden, så må være virkelig befriende å ha det mer under kontroll! All ære til deg! 13 er jo bare et tall så om det er ulykke eller lykke tror jeg ikke noe på!! Men kjekt med lykketall, mitt er 28!! Ha en flott uke videre!

  SvarSlet
 41. Hej Single girl!
  Tak skal du have, det har været en hård kamp at nå her til.
  28 er også et godt tal i min bog :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 42. Det kan ikke ha vært enkelt å bli fri fra ocd, at du kan skrive om det her viser at du har kjempet en hard kamp! Virkelig en fin historie til mandagstemaet :)

  SvarSlet
 43. Hej Melusine
  Tak skal du have. Det har bestemt været en hård kamp. Det var det oplagte valg at skrive om til dette tema.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...