fredag den 13. marts 2009

Mådehold - ikke her!

I dag kaster vi al mådehold over bord. Den står på kæmpe bøffer og rødvin én masse. Det er som om 'det store karma-regnskab' har givet lidt plus på kontoen og det skal fejres med maner. Jeg er klar til at tage livtag med nye udfordringer og glæder mig til den kommende tid. I dag blev togbilletten købt, så nu er transporten til blogtræffet også på plads.   

Selv om jeg er en stærk tilhænger af årstidens grøntsager, har jeg i den sidste tid været hel hagen efter tomater. Så i denne uge har jeg fået 1 kg tomater og 4 kaktusagurker med som ekstravare. De står nu og dufter af drivhus i solen på køkkenbordet. Mine tænder løber allerede i vand ved tanken om den salat jeg skal lave af dem senere. 

Det bliver græsk inspireret tilbehør til bøfferne. Jeg trænger til et skud hvidløg, som bare er guf sammen med bøf og rødvin. Jeg lavede lige en hurtig tzatziki af lidt græsk yoghurt, revet presset agurk, citronsaft, hvidløg, olivenolie, friskkværnet peber og Maldon. Den har godt af at stå og trække på køl i et par timer.

Det var desværre ikke flere tilbage af de I-bones jeg havde haft kig på, så jeg måtte 'nøjes' med rib-eye. Det er efterhånden sjældent at vi får rødt kød, men nu skal det være. Her er 700 g som sagtens kan strække et par dage. Jeg vil altid hellere have nogle skiver af en tyk bøf, frem for at få en hel tyndtskåret bøf.  

Vejret er helt fantastisk i dag. Solen står ind i køkkenet og Iske holder mig ved selskab mens jeg forbereder maden. Han er helt varm og blød af at ligge der i sin solstråle. Nu er foråret for alvor på vej.

14 kommentarer:

 1. Kære Malou
  Dejligt med lidt forandring, jeg havde også fået lyst til andre grøntsager i denne uge, så der er både asparges og artiskok, babyspinat m.m.
  De rib-eye ser godt ud, ja det gør alt det grønne nu også:
  Jeg håber at du og din mand får en dejlig aften !
  knus fra
  Vibeke

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  De ser rigtige dejlige ud de kasser som i får ,det er ren fryd for øjet. Bøfferne er nu heller ikke ad vejen.
  God aften til jer

  SvarSlet
 3. Det ser lækkert ud - og sikke en skøn mad i skal have i dag. Lyder hyggeligt med blogtræffet ;) God week-end.

  SvarSlet
 4. Hvor er han lækker, ham Iske! Og det glæder mig, at togbilletten til København er i hus - det bliver en stor oplevelse at møde dig i virkeligheden.
  Når jeg ser dine fine tomater, undrer det mig, at dem, vi kan købe i Frederiksværk, er grønlige og kedelige og helt uden smag. Dine ser lækre og solmodne ud.

  Bon appetit siger jeg bare, pas nu på I ikke får ondt i maven af al den lækre mad :O)

  SvarSlet
 5. Kære Malou

  Der er nu ikke noget som en god bøf... især ikke, når det er så sjældent. Kødet ser lækkert ud.
  Dejligt at høre, at du er fuld af livsglæde:) Man kan næsten heller ikke blive andet, når man får sådan en skøn kasse ind af døren.
  I må ha' en dejlig aften med lidt græsk feriestemning;)
  Kh Hanne

  SvarSlet
 6. Kære Vibeke
  Det lyder godt, hvor har du fået kasse fra i denne uge?
  Tak, det var en super god og saftig bøf. Og hvor var det dejligt endelig at få nogle tomater.
  Tak skal du have, det har været hyggeligt so far. Nu har vi taget plads foran hvar sin computer :-)
  Jeg håber at du får en dejlig weekend.
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 7. Kære Pernille
  Tak, du kan også tro jeg er glad for at være 'kassedame' :-)
  Bøvs, det var en god bøf. Jeg skal aldrig ha´ noget og spise igen.
  Du må også have en god aften.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 8. Hej Anette
  Tak skal du have, det var super lækkert. Men nu er jeg helt katatonisk af bøf-indtagelse :-)
  Jeg er meget spændt på blogtræf, var det ikke noget for dig?
  Du må også ha´ en god weekend
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 9. Hej Madame
  Iske er bare en lækkerbisken :-)
  Jeg glæder mig også meget til at møde dig og alle de andre, men jeg er SÅ nervøs. Jeg har et snert af social-forbi, men arbejder på at overvinde det. Så det er derfor jeg allerede har købt billetten, det hjælper på motivationen. Så nu slap katten ude af sækken, det lettede. Puha!
  Mine tomater kommer fra et økologisk landbrug i spanien. De var fuldmodne men faste og duftede af drivhus og sommer. Det var lige hvad jeg havde drømt om. Ærgeligt at du ikke kan støve nogle gode op.
  Ondt i maven? Det er lidt for sent med det råd :-D
  Kram fra
  Malou

  SvarSlet
 10. Kære Hanne
  Det var simpelthen nogle super gode bøffer. Men det ligger tungt, når man ikke er så vant til at spise oksekød i de mængder.
  Humøret bobler i maven på mig i dag, kasserne gør det bestemt ikke mindre. Jeg elsker at pakke dem ud og planlægge ugens menu samtidig.
  Tak, det har været dejligt med lidt grækenland på bordet. Du må også ha´ en god aften.
  Glade hilsner
  Malou

  SvarSlet
 11. Hej Malou
  Jeg tænker meget over de kasser, om jeg skal hoppe på "bølgen". Jeg bruger mange penge på mad, fordi jeg bliver så flyvsk i, hvad jeg skal finde på. Måske en kasse kunne tøjle det lidt. Og i bund og grund er det jo bedre at følge årstidernes råvarer. Jeg var inde at kigge lidt på det, men synes også, at det virker lidt uoverskueligt. Hmmm.... må overveje lidt mere. Men glæden var absolut stor, da jeg pakkede kassen fra Meyers Madhus ud.
  Grækenland er skøn - maden, kulturen, hyggen, øerne... Jeg drømmer mig lige hen et øjeblik:o)
  Kh Hanne

  SvarSlet
 12. Kære Malou
  Jeg fik varer fra Torvet.dk, og de var rigtig flotte, jeg køber jo ind til 14 dage af gangen, så jeg tænker meget på, at en del af det skal holde længe, men jeg har jo mit spisekammer, og det er altså koldt, - det ligger på nord, så der kommer ikke sol.
  Knus fra
  Vibeke

  SvarSlet
 13. Hej Hanne
  Det kan godt virke lidt svært at gennemskue hvilken kasser der dækker ens behov. Men du kan læse mere her: http://www.aarstiderne.com/Kundeservice/Kasseguide.aspx
  Jeg fik KUKassen i starten, men er skiftet til Dogme, for netop at få sæsonens danske grøntsager.
  Selv om de ikke er billige kasserne, er mit madbudget meget nemmere at holde, der er ingen dyre imppulskøb. Det gælder om at få brugt det der er til noget lækkert. Det er indholdet af kassen der bestemmer menuen og ikke mig. Men det tog noget tid at omlægge min måde at tænke på, men nu er jeg rigtig glad for det.
  Ved du hvad, jeg har desværre aldrig været i Grækenland. Men jeg elsker maden :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 14. Kære Vibeke
  Hvor må det være dejligt med et spisekammer. Jeg har været inde på Torvet.dk og kan godt se hvor dejligt det er at handle der. Det må være dejligt at selv kunne vælge og vrage. Jeg tror jeg vil overveje at købe nogle af deres tørvarer.
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...