søndag den 15. marts 2009

Indlæg nr 100...

Så blev det min tur til at runde de 100 indlæg. Det har taget mig 44 dage, så jeg har ikke ligget på den lade side. Tiden flyver og det har været en dejlig verden at 'flytte ind' i. Her har jeg allerede mødt rigtig mange spændende, søde, sjove, lune og venlige mennesker. Her føler jeg mig hjemme!

I dag er gået med forskellige projekter, jeg har mange jern i ilden for tiden. Nu vil jeg blogge lidt, skrive et par mails og så se en film at slutte dagen af med. I morgen kommer min veninde C til frokost og hygge, så jeg skal ikke for sent i seng i dag. Jeg kan heldigvis 'genbruge' noget af aftensmaden til vores frokost. Det var en hurtig, men lækker middag jeg fik smækket sammen i dag.

'Tilbage til rødderne'. Pastinakker, gulerødder, rødbeder og jordskokker. Pastinakkerne blev skrællede og bagt i ovnen, hvor de blev karameliserede og søde. Gulerødderne og rødbederne blev revet til en råkost med olie-citronmarinade. Jordskokkerne blev til en salat som jeg har tyvstjålet fra Signe og lavet lidt om på.

Jordskokker 'Waldorf-style'
500 g jordskokker
2 sprøde æbler
1 håndfuld letristede mandler
½ bk vindruer

Dressing:
2 dl græsk yoghurt
1 tsk fuldkornssennep
1 tsk rørsukker
citronsaft
salt og peber

Rør dressingen sammen og smag til med citron. Skræl jordskokkerne og skær dem i små tern (mirepoix). Skær også æblerne i tern og vend begge dele i dressingen. Halver vindruerne, fjern stenene og vend halvdelen i salaten. Drys resten over sammen med mandlerne, der hakkes groft. Salaten skal helst laves lige før servering. Tak Signe, den var forrygende!

En saftig svinekotelet m/rødbede-råkost, bagte pastinakker og 'Waldorfsalat'.

Jeg kan ikke lade indlæg nr 100 være katteløst. Myren hygger i sin hængekøje oppe under loftet, det er så dejligt at hun kan ligge der og følge med i alt hvad vi laver. 

22 kommentarer:

 1. Kære Malou
  Tillykke med indlæg nr. 100!
  Det ser som sædvanlig dejlig ud, og vi har åbenbart begge to syntes at det var koteletter vi skulle have i dag.
  Jeg var lige inde og kikke på, hvornår jeg var kommet på Bloggen, jeg startede d. 26 jan, og jeg har lavet 83 indlæg, - det går cgu stærkt!
  Knus fra
  Vibeke

  SvarSlet
 2. Tillykke med de 100 indlæg ;) Det ser rigtig lækkert ud.

  SvarSlet
 3. Kære Vibeke
  Tak skal du have, til begge dele :-)
  Ja, vi har da vist begge trængt til en kotelet. Du har også været en aktiv blogger, der går sikkert ikke længe før du mår de 100.
  Ha´ en god aften!
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 4. Hej Anette
  Tak, det har været super dejligt at blogge indtil videre. Uha, det var også noget lækkert mad i dag :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 5. Ih, tillykke med de 100 indlæg. Glæder mig til de næste 100. ;-)

  SvarSlet
 6. Hej Bibo
  Tak, jeg går i gang med at skrive dem med det samme :-D
  Glad søndagshilsen
  Malou

  SvarSlet
 7. Tillykke Malou! Vi har det da hyggeligt herinde, ikk? :o)
  LÆKKER mad!
  Kh. Susanne

  SvarSlet
 8. Hej Susanne
  Tak skal du ha´. Jo, vi har det rigtig hyggeligt herinde :-)
  Ih, tak. Det var også super lækkert.
  God søndag aften.
  Malou

  SvarSlet
 9. Velbekomme :-)
  Jeg lavede faktisk salaten igen i går, men denne gang både med jordskokker og revet selleri - meget lækkert. Jeg kan nu også godt lide det lidt grovere, så næste gang er jeg også på at skære i små tern i stdet for at rive.
  Tillykke med de 100...
  Hilsen Signe

  SvarSlet
 10. Et stort tillykke med dit indlæg nummer 100, Malou! Og det fejrer du på skønneste måde med at give dejlige ideer til mad til alle os andre! Uhm, jeg kunne spise alt det, du viser, lige nu. Din 'jordskok-Waldorf-style' skal laves i dag hjemme hos os.

  Klem til dig Iske og Myren, og ha' en god veninde-dag ;-)

  SvarSlet
 11. Kære Malou
  Tillykke med dit indlæg nr. 100.
  Jeg har det lige sådan. Det er super hyggeligt at blogge og hyggeligt med de mennesker man "møder" herinde og den inspiration vi får her igennem.
  Maden ser som altid skøn ud.
  Kh Hanne

  SvarSlet
 12. Tillykke med 'jubilæet' :o) (som selvfølgelig ikke kan være katteløst!!). Og håber du har haft en dejlig venindedag i dag!

  SvarSlet
 13. Hej Signe
  Jeg kunne virkelig godt lide at der var noget for kæberne at arbejde med :-)
  er det en du selv har fundet på?
  Tak, det har været sjovt at nå hertil.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 14. Hej Madame
  Ih tak, det har været en sand fornøjelse :-)
  Jeg er spændt på hvad du syntes om salaten.
  Tak, du må også ha´ en god dag. Min har været rigtig god, jeg faldt bare i søvn da vi så film :-D
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 15. Hej Hanne
  Tak, skal du have. Ja, det er virkelig godt at vi fandt herind i blogland. Her er SÅ mange gode ting at hente.
  Tak, det var bare rigtig dejlig mad :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 16. Hej Bente
  Tak skal du have. Nej vel, et indlæg nr 100 uden katte duer slet, slet ikke :-D
  Det har været hyggeligt at få besøg i dag, selv om jeg faldt i søvn. Det slider på kræfterne at være så social. Nu skal jeg vist bare slappe af resten af dagen.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 17. Hej
  Vedr. salaten, så er der jo mange forskellige måder at lave waldorfsalat på, men langt de fleste opskrifter indeholder flødeskum, hvilket bare bliver for fedt - så ja, det var et forsøg jeg fandt på på stedet - og det virkede :-) Det hjælper selvfølgelig at have en del køkkenerfaring, men jeg er da en klar fortaler for bare at prøve sig frem!
  KH Signe

  SvarSlet
 18. Hej Signe
  Jeg er heller ikke meget til dem med fløde. Men den her er frisk og lækker. Må opskriften gives videre til 'andre formål'? ;-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 19. Hej
  Ja, giv endelig videre, byg videre etc. Det er vel hele formålet med bloggen, at vi deler opskrifter med hinanden :-)
  Jeg må selvfølgelig sige at hvis der pludselig kommer en kogebog i dit navn, med min opskrift i, uden navns nævnelse, kan det være jeg bliver lidt sur - men ellers... :-)
  Hilsen Signe

  SvarSlet
 20. Hej Signe
  Nice, så planker jeg den :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...