mandag den 13. august 2012

Sunde frugt-ispinde...

Det lader til at der er endnu et par varme dage i vente - så hvorfor ikke benytte lejligheden til at fylde fryseren med forfriskende frugt-is?

De farvestrålende ispinde er en fryd for både øje og gane - og er vildt nemme at lave.

Kitchen4Kids har sendt mig de her fede forme til test og spurgt om jeg ikke kunne trylle nogle børnevenlige og sunde is frem. Jow, da - for jeg er jo selv en barnlig sjæl med hang til lækre sager.

Jeg tænkte tilbage til barndommens somre hos mormor og hendes 'is-pinde' af frugt. De blev frosset i afvaskede bægere fra Mejse yoghurt og fik stukket en pind i når de var halvfrosne - gerne med det resultat at den sad ganske skævt. Jeg har aldrig gjort hende kunsten efter før - men nu skulle det være:

Lørdag morgen cyklede jeg ind på Ingerslev Torv for at se på udvalget af økologisk frugt. Jeg kom hjem med solmodne ferskner og kiwifrugter + en vandmelon (dog ikke øko). Det eneste andet end frugt jeg tillod i mine ispinde var agavesirup. Mormor brugte en sirup kogt på 1 del vand til 1 del sukker - brug det du kan lide f.eks sirup, flydende blomsterhonning eller stevia. Det er ikke strengt nødvendigt at tilsætte sødemiddel af nogen art hvis frugten er meget moden - men det giver lige et ekstra *Umphf* til smagen. Et par dråber citronsaft og et saltkorn eller 2 kan også være med til at booste smagen.

4 ferskner blev først flåede som anvist her. De fik derefter en hurtig *wroom wroom* med min Bamix. Den smukke orangegule puré blev smagt til med ca 2 spsk agavesirup inden den blev fyldt i et par af formene.

Efter indfrysning fik den en hurtig tur under den varme hane - og *svup* så var den lige til at hive ud.

Jeg er helt vild med den fine stjerneform isen får.

Og smagen? Den er SÅ god! Læskende lækker fersken.

Og så var det de smukke grønne kiwiers tur. De er forresten vildt nemme at skrælle - med en ske. Skær frugten over i halve og sæt en spiseske ned tæt på skallen og 'træk' den rundt i kanten.

Mormor siede de små sorte kerner fra - jeg lod dem blive. Også her blev der smagt til med en smule agavesirup.

Jeg valgte at lave et par stykker i de sjove raketforme. Husk forresten at efterlade 5-7 mm foroven, for væske udvidder sig når det fryser.

Formene står fast i holderne mens de fryser, men efter indfrysning kan de pilles ud og opbevares vandret.

Ih, sikke en fin kiwi-raket.

Vandmelonen blev befriet for de fleste kerner og most igennem en sigte. Man kan sagtens blende - men på denne måde får man en helt fin puré uden kernerester. Her blev der ikke smagt til med agave - men derimod med lidt salt og citron.

Pretty in pink. Jeg glemte desværre at tage et billede af en af de færdige ispinde - de forsvandt med lynets hast.

Uh, og her til sidst kommer så den ultranemme måde at lave de sunde ispinde på: snyd og køb en færdig smoothie - den er lige klar til at hælde i formene.


Jeg fandt der her med mango/passion i Kvickly på 750 ml for ca 25 kr.

Der er intet andet end frugt i - og der står endda på bagsiden nøjagtig hvor meget at hver frugt der er i.

Hallo, det er da SÅ nemt. Her kan alle da vist være med.

Well, måske ikke alle.

Det var de sunde med frugt som man kan stikke de ishungrende børn og barnlige sjæle med god samvittighed. Den næste ombæring bliver lidt mere syndig og bevæger sig op i dessertkategorien.

Mere om dem en anden god gang, nu vil jeg ud i det gode vejr...


12 kommentarer:

 1. de ser ret smarte ud de forme og isene, de ser bare gode ud :)

  SvarSlet
 2. Super fede forme. Hvem der bare havde en kæmpe kummefryser...

  SvarSlet
 3. Hold nu op det ser lækkert ud! Tror lige jeg skal ha købt mig et par isforme os . :D

  SvarSlet
 4. Hvor er de fine! Tusind tak for god inspiration, til sommerlige is :-)

  SvarSlet
 5. De ser vildt lækre ud! Kan man også lave dem med kaffesmag? :-)

  SvarSlet
 6. Hvor ser det lækkert ud! Tippet med at lave is af den købte smoothie er også bare super.
  Perfekt til de skub-op forme jeg lige har fundet online.
  Mvh Maria

  SvarSlet
 7. God ide med smoothie, det vil jeg helt sikkert prøve. Hvad med yoghurt - har altid hørt dette skulle være godt i diverse amerikanske serier - men jeg har aldrig fået særlig gode resultater! Nogle forslag?

  SvarSlet
 8. Den smootie må jeg smage - har 'noget' med mango for tiden...
  Nå ja, er vild med mango lassi, så har også overvejet en mango-is :D

  SvarSlet
 9. hvad gør du med kiwien? Moser den

  SvarSlet
  Svar
  1. Blender den - så med alt det andet frugt ;-)

   Slet
  2. Da jeg blendede mine kiwier, blev kerne bare også blendet og det blev en mere brun masse? :)

   Slet
 10. De skal kun blendes i 2-3 sekunder.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...