onsdag den 29. august 2012

Kartoffelvaffel med skyrcreme og røget laks...

I forgårs blev kartoffelvaflen brugt til en Full English - i går blev den så brugt til en noget lettere anretning som kan bruges til brunch, frokost eller måske sågar som forret.

Her er vaflen serveret kold med 2 slags peberfrugt, edamamebønner, skyrcreme og røget laks. Men parmaskinke, rejer eller en rest koldt kød kunne også ha' været brugt som topping.

Udgangspunktet er en kold kartoffelvaffel. Den tages ud af køleskabet lidt før, den skal helst være stuetemperatur. Det her er mit 7. bidrag til madbloggerkonkurrencen med økologiske kartofler. De øvrige bidrag kan ses her på Facebooksiden Økologiske kartofler.

Der er så dejligt at ha' frosne edamamebønner i fryseren - de kan nemlig blive til en lækker snack på 2 minutter. Bare lige et dyp i kogende vand og så er de klar til at spise med et skud salt og citron. Jeg bruger dem også tit som backup når grøntsagsskuffen er ved at være tom. Her tog jeg en ½ pose og kom i en bøtte og zappede dem i 2 minutter i mikroovnen inden de kom i koldt vand og blev 'smuttet'. Det er nemlig kun de små grønne proteinrige bønner inden i man spiser - skallerne kasseres.

Skyrcremen er hurtig rørt sammen. Det er bare 3 spsk skyr og ½ spsk mayonnaise smagt til med lidt fuldkornssennep, citronsaft + salt og peber. Lidt sjovt at den skyr jeg kunne få der hvor jeg handlede var fra Gram Slot. Det er nemlig der vinderen af kartoffelkonkurrencen vinder et ophold til.

Vaflen fik også selskab af gul og rød peberfrugt i skiver. Lidt af skyrcremen blev lagt på den ene halvdel og de smuttede edamamebønner blev fordelt hen over i en stribe. Og så manglede der kun laksen.

Der havde jeg fundet en pakke i Kvickly med 3 skiver økologisk laks for 29,95 kr.

Det rullede jeg sammen og lavede 3 roser af og lagde ovenpå cremen. En tot dild fuldendte værket. Let og lækkert.

---------------------------------------------------------------------

Uh, og så blev jeg nævnt i Aftenshowet i går. Selina Juul fra Stop Spild Af Mad var i studiet sammen med sociolog Emilia van Hauen for at sætte focus på doggybag-kulturen i Danmark - eller manglen på sammen. Det er nemlig kun 2 restaurantkæder der officielt tilbyder doggybags som en del af deres koncept. Hvis du har lyst kan du se klippet lige her.


Og her er den så, min lille fine Stop Spild Af Mad Kasse. Den er kun 4 cm høj, 11 cm bred og 16 cm lang - og kan nemt være i de fleste håndtasker. Den her bøtte har jeg fået fra Kitchen4kids - og den kan fås lige her i 3 forskellige farver for 23 kr.

Den er delt op i 2 rum, så der kan være lidt af hvert i. Jeg havde den f.eks med her på Memphis Roadhouse - hvilket dog ikke havde været nødvendigt, for de tilbyder nemlig en doggybag. God stil! Dagen efter brugte jeg de rester jeg havde taget med hjem til at lave denne salat.

I dag har jeg sendt min ide med en
Stop Spild Af Mad Kasse ind som bidrag til FDB's Grønne Idepris.

Bøtte i tasken - hot eller not?


24 kommentarer:

 1. Jeg følger dine skønne indlæg, men er desværre ikke for god til at kommentere. Vil øve mig i at blive bedre til det.
  Har selv lavet et indlæg om de økologiske og biodynamiske landmænd idag, da der jo i weekenden holdes høstmarked.
  Kig endelig forbi, hvis du får tid
  http://morgendug.blogspot.dk/2012/08/kologisk-hstmarked-og-give-away.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fordi du læser med, det gør mig rigtig glad :-)

   Det ser rigtig spændende ud. Jeg kan desværre ikke her i weekenden, men jeg ville ellers gerne. Det må blive en anden gang ;-)

   Slet
 2. Jeg vidste at det var dig hun mente! :0) Det er altså total hot med en bøtte i tasken :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var da ved at falde ned af stolen - men ret sjovt at blive nævnt :-)

   Sådan! :-D

   Slet
 3. Haps for en lækker mad..! Den ville være en succes hos kæresten :-)
  Forresten fedt med indlægget, tak for linket, fik ikke set det :-)
  Kærligst Lea

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - det var virkelig en lækker og let aftensmad :-)

   Velbekomme, er glad for at du kunne bruge linket :-)

   Slet
 4. Jeg så godt og sagde uhhh da Selina nævnte dig. "Hende kender jeg" eller næsten kender. Jeg ved i hvert fald hvem du er. Hun er bare genial.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor sjovt :-)

   JA, Selina er virkelig genial. Jeg har så stor respekt for hende. Er så glad for at jeg er blevet en del af hendes bevægelse.

   Slet
  2. Jeg har også gået længe og puslet med nogle tanker om en konkret måde at hjælpe folk til stop af madspild. Men mangler lige det sidste får det bliver søsat....

   VH Hanne/KunstnerKram

   Slet
  3. Det lyder spændende - er det noget jeg må høre mere om? *nysgerrig* :-)

   Slet
  4. Hmmm...hvor nysgerrig er du ? : D

   Nå så lad gå. Min idé gik bare ud på at lave en guide hvor man kan slå op under det man har i hånden og så få hjælp. Jeg bygger det på at mange af dem jeg kender, som er på min alder, aner ikke hvad de skal gøre med en porre f.eks. De smider den bare ud *snøft*

   VH Hanne/KunstnerKram

   Slet
  5. Det lyder meget spændende - har du set den app der hedder 'for resten'? Der kan man slå op på den måde :-)

   Slet
  6. Nej, den app kender jeg ikke. Men den skal da tjekkes ud.

   Slet
 5. Har ingen bøtte i tasken, da jeg plejer at spise på restauranter, der ikke serverer (for) store portioner. Men jeg ville nu ikke have noget problem med at bede om en doggybag, hvis det var.

  Jeg tror dog kun, at jeg oplevet 120% mæthed på en restaurant 2-3 gange i løbet af de senere år, og den ene gang var da vi var på Klassisk 65, hvor vi blev tvunget til at smage alt :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Aha, ja - det har jo selvfølgelig også noget at gøre med valget af restaurant. Men hvis du engang kom forbi Memphis Roadhouse SÅ skulle du ha' en goodiebag med hjem.

   Ja, for pokker - så mæt har jeg altså heller ikke været i mange år. ARGH....kan...ikke...lade....være. Du jo ha' fyldt lommerne med de små kartofler i stedet for at spise dem ;-D

   Slet
  2. *truer med lille knytter* :-D

   Slet
 6. Det ser eddermame godt ud! Mmmm for en kartoffelvaffel, sådan en burde jeg lave, når jeg engang får taget mig sammen og købt det der vaffeljern :)

  SvarSlet
  Svar
  1. *Bukker* Tak :-)

   Ha ha, jeg gik også og tog tilløb til at købe et i laaaang tid :-D

   Slet
 7. Du skal da for en stund omdøbes til KartoffelMoster!
  Sikke du kan med opskrifter i den kategori - jeg er stadig i tænkeboks, med overvejelse om jeg overhovedet har nogle idéer ... haha.

  Nu er vi ved opskrifter, har du sendt ind til DM i hverdagsmad??

  Hvor fandt du den skyr? Den vil jeg så gerne smage, men har ikke kunne finde den her i staden.

  Glæder mig til vi meget snart skal ses!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, ja - det er da lige før. Jeg har lavet 10 opskrifter i alt, men får nok ikke lagt dem alle på. Der er jo også andre ting der fylder :-)

   Orv, du kan da sagtens hitte på´. Har du ikke et eller andet i arkivet du kan støve af og pudse op?

   Jepper, har sendt 3 opskrifter ind - og regner med at smide et par stykker til afsted i aften. Har du bidraget?

   Hmm, mon ikke det var i Rema 1000? Tror det nok, men kan sguette helt stole på den her fibrohjerne.

   Jaaa, du kan tro jeg også glæder mig - det bliver et par skønne dage. Får ikke så meget at slæbe på alligevel - for tager retur til Herlev søndag i stedet for helt hjem. Skal lige ha' en ekstra dosis søster med på vejen :-D

   Slet
 8. Må virkelig sige at din Stop Spild af Mad Kasse er intet mindre end genial! Det burde virkelig være en selvfølge at man da lige tog resterne med hjem.
  Vi kan virkelig lære noget af USA - da vi var afsted blev vi hvert sted spurgt om de skulle pakke resterne til os. Der er det simpelthen bare en selvfølge og de har selvfølgelig kasser til formålet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Ja, det kunne vi virkelig lære noget af.

   Slet
 9. Det er nogle fantastisk smukke billeder, du tager, og hvor ser det dog lækkert ud! Varme klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, jeg er glad for at du kan lide dem - og endda når der nu er fisk på ;-) Varme klem

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...