mandag den 27. august 2012

Stop Spild Af Mad: Brisket-burger...

Ja ja, jeg ved godt jeg skriver meget om det - men Stop Spild Af Mad er altså en vigtig mission for mig. Når vi smider spiselig mad i skraldespanden er det ikke bare naturens ressourcer der spildes - men også vores penge der forsvinder. Og hvorfor dog smide penge i skraldespanden?

Gratis frokost: brisket-burger.

Hvis man tør tage sine rester med hjem fra restaurant - så får man jo et gratis ekstra måltid ud af det der ellers var gået til spilde. Well, det kan diskuteres om det er gratis - for man har jo betalt for det. Det er bare desværre de færreste der beder om at få rester med hjem - for doggybagkulturen er jo ikke så udbredt i Danmark endnu. Mange opfatter det som pinligt og et tabu at bede om rester. Hvorfor? Selina Juul sætter i dag sving i debatten om doggybags her i Jyllandsposten - hop ind og vær med.


Det ser helt anderledes ud i USA - og der har vi noget at lære. Der er doggybaggen en inkorporeret del af at spise ude - man bliver automatisk tilbudt af få sine rester med hjem. Med indrykket at den amerikanske BBQ-restaurant Memphis Roadhouse her i Århus har vi nu ikke alene fået pragtfuld mad til byen - vi har også fået doggybags!


Det ser måske ikke ud af så meget, men her er ca 100 g brisket (langtidsstegt og røget oksespidsbryst) som er den perfekte mængde til frokost for 1 person. Det fik jeg med hjem sidst jeg spiste på Memphis Roadhouse.

Jeg lunede kødet i bakken og kom det i en grovbolle med lidt salat under.

Jeg toppede med lidt af min hjemmelavede agurke-relish.

Og så kiggede jeg ned i bakken og så den liflige sauce som det møre brisket havde hygget sig i. Og ved du hvad jeg så gjorde?

Jeg brugte da overbollen til at suge det op med - hver en dråbe.

Og så var der simpelthen den herligste frokost. Tænk at det lækre kød var havnet i en skraldespand hvis jeg ikke ville ha' haft det med hjem??? Det er på tide med en holdningsændring folkens. Lad være med at sætte lighedstegn mellem madaffald og madspild - og anerkend at der er mange gode måltider gemt i rester.

Og nu vil jeg forresten (*pun intended) gå ud og lave endnu en lille frokost af de rester der var til overs fra i går


5 kommentarer:

 1. Hørt!
  Og lækker frokost.
  Vh Charlotte G

  SvarSlet
 2. Skønt frokost :)

  Og ja, alt for lidt doggybags i DK - egentligt lidt sjovt, for de står jo med 'lusen' i affald (okay, eller emballage til kunderne).

  Jeg har kun oplevet det 2 gange her i DK (på Bornholm og et pizzaria) at få det tilbudt. Men ja, vores kultur er jo desværre sådan at mange af os synes det er 'pinligt', men med den fokus der er på det nu, så tror jeg det vender.

  Vi har dog nogle fa gange (fået eller selv) pakket rester ned - til hundene hvis vi var direkte på vej hjem til dem.

  SvarSlet
 3. Jeg har ofte lyst til at bede om en doggybag - men som den kryster jeg er har jeg aldrig gjort det. Hver gang jeg kommer hjem fra et godt rest.besøg er jeg gal på mig selv. Jeg synes der er pinligt at spørge tjeneren - bare de dog spurgte - så ville tage imod med kyshånd. Har forøvrigt her i weekenden lavet en stor portion af din agurke - relish. Nøj for den da, hvor det smagte:-).
  Charlotte

  SvarSlet
 4. Godt råbt op, Malou! Der er virkelig brug for en holdningsændring på det her punkt, og det sker ved at mennesker som dig, der når en pæn mængde mennesker gør opmærksom på det! Så endnu engang, længe leve dig :)

  SvarSlet
 5. HEJA Malou!!!
  Det ser dejligt ud og jeg er ikke i tvivl om, at det også smager fantastisk! Jeg giver Marie ret. Det er rart, at nogle råber op om madspild!
  Jeg arbejder selv for fødevareBanken, som modtager overskudsmad fra fødevarebranchen og fordeler det mellem socialt udsatte i samfundet, så også de kan få sundt og nærende mad. Vi kan simpelthen ikke tillade os at smide mad ud, når andre lider af madfattigdom...for ikke at tale om konsekvenserne for miljøet.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...