søndag den 19. august 2012

Memphis Roadhouse - autentisk amerikansk barbecue i hjertet af Århus...

Oh yes, i går fik jeg en ordentlig en på opleveren. Min kæreste og jeg flygtede begge fra varme lejligheder og cyklede med vind i håret ind for at besøge et af byens helt nye steder: Memphis Roadhouse.

Restauranten ligger på hjørnet af Christiansgade og Åboulevarden - i de lokaler der for mange år siden husede 'Hos Washi'. Man kan sidde udenfor hvis man ønsker, men vi flygtede fra solen og tog plads i det mørke kølige dyb. Bær lige over med mine billeder, jeg havde nemlig glemt mit kamera og måtte nøjes med mobiltelefonen.

Vi fik bord ca midt i det lange kølige lokale med tilpas afstand til døren og heden udenfor.

Og med kig til køkkenet where the magic happens. Stilen er minimalistisk og afslappet.

På væggen bag os hang stedets menu - som vi savlende læste os igennem. Menuen kan downloades som PDF på dansk lige her. Det var virkelig svært at beslutte sig, for vi ville faktisk gerne ha' smagt det hele - specielt BBQ specialiteterne. Heldigvis tilbydes der en Carnivore Plate (min 2 personer - 200 kr pr person) med 'godt fra grillen' + 2 sides pr mand, så den hoppede vi ud i. Vi valgte at gemme forretterne til en anden god gang og gå all in på kødet.

På hvert bord er der en 'udstyrskasse': 2 slags BBQ-sauce (eddikebaseret og tomatbaseret), Heinz ketchup, A.1. steaksauce, chillisauce og tabasco + salt, peber, tandstikker og vådservietter.

Vand kommer på bordet i mason jars - rustikke amerikanske henkogningsglas. Jeg ville give min højre arm for en kasse af dem - de er nemlig umulige at skaffe i Danmark, tror mig jeg har prøvet. Vejret var lige til en stor kold øl, så jeg fik et glas Brooklyn Lager fra fad (50 kr). Ignorer endelig tossen i baggrunden der forsøger at komme med på billedet, det gjorde jeg.

Vi fik dog lidt at starte på alligevel - lune buttermilk biscuits.

Perfekt flagede og lette indeni. Biscuits er bagt som en slags scone, men dejen er foldet flere gange og danner derfor de sprøde lag. De serveres traditionelt i sydstaterne som 'biscuits & gravy' altså med sauce....well, nok nærmere sovs til.

Max havde valgt fritter og en majskolbe som sine sides. Fritterne var sprøde og rigtig gode. Majskolben var først grillet hel med bladene på, derefter pillet ren, penslet med SMØR tilsat urter og hvidløg - og grillet igen.

Jeg valgte også fritter og kastede mig ud i en Chipotle slaw - coleslaw med chipotlechili som er røget rød jalapeño. Uhm, godt med knas og en lille aromatisk hot svirp på tungen.

And then came the meat! Det var vist godt vi var glubende sultne - for der var godt nok kød med kød på. Vi tænkte straks på Kim, kødmand og grillkonge, og blev enige om at det her var lige noget for ham. På Memphis Roadhouse bruger man ikke tallerkner, men store emaljerede bakker.

LinkOg hvad fik vi så? Først Memphis Ribs, røget med tørrub (man skal selv komme BBQ-sauce på ved servering). Dernæst ½ Apple Smoked kylling, røget 1½ time og glaseret med en sød æblebaseret glaze. Så fulgte en bunke pulled pork, røget i 13 timer - og til sidst en generøs portion brisket, røget og braiseret i 6 timer.

Både ben og den trukne gris var smørmørt og utroligt velsmagende. Grisen fik efter vejledning et skud af den eddikebaserede BBQ-sauce. Kyllingen var virkelig god med den karamelliserede røgede overflade, men en smule til den tørre side. Men det brisket altså..... Ved godt at der ikke er pænt at bande, men frell hvor var det godt! Den amerikanske ejer Chris fortalte at han kender en BBQ-sted hjemme i Amerika hvor sloganet lyder: "Don't need no teeth to eat my beef" - hvilket også måtte siges at gøre sig gældende her. Det smeltede simpelthen på tungen og var så vanedannende at den ene bid bare tog den anden. OMG!

Efter en brav indsats var der dog alligevel noget tilbage. Jeg havde været så snu at tage min Stop spild Af Mad kasse med hjemmefra, så den kunne jeg nu tage frem.

Kyllingen blev pillet fra benene og fordelt i de 2 rum. (jeg vejede det da jeg kom hjem og der var 176 g - jeg laver en restesalat med det til frokost i dag). Det viste sig dog at jeg godt kunne ha' ladet kassen blive hjemme - for Memphis Roadhouse kan nemlig tilbyde en doggybag til rester. God stil!

Æh, men selv om vi var mætte skulle vi da dele en dessert. Det skulle ha' været et stykke New York Style Cheesecake - men den var sørme gået hen og var blevet udsolgt. Nå, men så hoppede vi i stedet ud i at dele en Cookie Skillet (55 kr). Oh la la....det var en fræk sag. En stor chokoladecookie cooked to order i en lille støbejernspande - toppet med en tæt kugle vaniljeis og en squeeze chokoladesauce. Og så kunne vi simpelthen ikke rokke mere med ørerne og søgte mod cyklerne. Uha, hvor er jeg glad for at Ladybug tillader mig at sidde ret op og ned.

Det havde virkelig været en godt valg at tagge på Memphis Roadhouse. Inden teamet åbnede var de på 'studietur' på de flere smokehouses i sydstaterne - og hjembragte både viden og autentiske opskrifter. Og det skal altså opleves!

Der er SÅ mange ting på menuen jeg gerne vil smage. Kommer man forbi til frokost er der sandwiches med pulled pork eller spareribs (uden ben), den klassiske Reuben og Philly Cheese Steak samt Cobb Salad at få.

Men jeg må sige at aftenmenuens svineskank, 300 g striploin, grillede laks og svinekæber også frister. Uh, og så alle de andre sides: cornbread, mashed potatoes with burned ends, pickle pot, hush puppies, 'grønt' og sauerkraut. For slet ikke at snakke om popcorn shrimp, mac & cheese, hot wings, stuffed potato skins og deviled eggs......

Memphis Roadhouse har også 3 slags brunch (120 kr) om søndagen mellem 10 og 16. Vælg mellem - New Yorker: med bagel, røget laks, muffin, flødeost, frugt og yoghurt - The Southerner: med spejlæg, 150 gr. brunch steak, og ‘country biscuits and gravy’ eller The Yankee: Scrambled eggs, pølser og bacon, pandekager med ahornsirup. 1 af hver, tak!

Memphis Roadhouse
Christiansgade 32
8000 Århus C
873004000


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Og her er salaten jeg lavede med resten af kyllingen: romainesalat, smuttede edamamebønner, perletomater og gul peber i bunden - toppet med kyllingen vendt i en marinade af apple butter, fuldkornssennep og æblecidereddike.


26 kommentarer:

 1. Åhhhhhh, jeg sidder og vold-savler ned i tastaturet! Det ser afsindigt lækkert ud! Men vil nu lige tilføje, at hvis man er i humøret til Amerikansk, så laver de nogle rigtigt gode burgere hos "The Diner" i M. P. Bruunsgade. Og de har også en hel masse andre ting, som jeg ikke har prøvet, men som ser vildt lækre ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. JA, ser det ikke bare sygt lækkert ud? Jeg sidder allerede og tænker på hvornår jeg kan komme derind igen :-D

   Jeg har været på 'The Diner' et par gange - men valgt ikke blogget om det. Det var skuffende første gang jeg var der - og da de fik en chance til var det endnu værre. Æv.


   Slet
 2. Tak skal du ellers haben. Det lyder vildt godt, og ser lækkert ud. Det må prøves snarest.

  PS. jeg synes du tager rigtig gode billeder med mobilen, så ingen grund til at beklage kvaliteten....

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaha, SÅ godt. Skal bare ha' brisket igen SNART :-D

   Tak, det er jeg glad for at du syntes. De bliver bare desværre ikke så skarpe som jeg gerne vil ha' + jeg kan ikke tage close-up. Men det går da an ;-)

   Slet
 3. Nu er det lige før jeg tar bilen og kører fra hovedstaden til Århus bare for at spise på de steder,du har vist på det sidste. Den her lyder da virkelig namme nam! I har da snart meget bedre spisesteder end her i byen synes jeg ... hmmm...

  SvarSlet
  Svar
  1. Kom frisk - så tager vi på spise-tour ;-)

   Ja, der er virkelig kommet nogle gode steder til på det sidste.

   Slet
 4. Nøj, det lyder godt! Det skal helt sikkert prøves!

  Når vi nu er ved americana, så har de også af og til en oreo-milkshake på Sharks (over busgaden), den er også god (den er ikke på menukortet, man skal spørge)! Var så dumdristig at bestille den sammen med et stort møgsvin af en burger, seriøst jeg kunne ikke spise noget i en uge!

  Men godt var det! :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. JA, ikke? Bare se at kom af sted ;-)

   Du godeste, det lyder som en fyldig sag. Er ikke så vild med shakes, men det kunne da være jeg skulle prøve sådan en engang. Kommer nemlig af og til på Sharks - de har virkelig nogle gode burgere :-)

   Slet
 5. Du kan købe henkogningsglassene på www.amazon.uk.co. Mærket er Bernadin. Ikke billige, men hvis du vil give din højre arm ...... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De Berandin-glas de har på Amazon.uk er fra en sælger i Canada som desværre ikke vil sende til Danmark - har ellers tigget og bedt, men hun er ikke til et hverken hugge eller stikke i :-)

   Slet
 6. De har henkogningsglas i Netto i næste uge - dog ikke helt de samme slags :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er Weck glas de her på bud - og dem kan jeg købe engros meget billigere ;-)

   Slet
  2. Hov det var også Rema 1000 jeg mente - men tænkte nok at det ikke var dem du var ude efter ;)

   Slet
 7. Mums! :)

  Du kan også få mason jars her: http://www.preserveshop.co.uk/glass-jam-jars/mason-jars

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaha, lige mine ord ;-)

   Tak for tippet. ARGH, portoen til Danmark koster mere end glassene - 12 x 500 mL glas + låg + porto bliver næsten 650 kr. Jeg må holde mig til patentglas :-)

   Slet
  2. Øv! Træls! Selv sværger jeg til WECK-glas - som kan fås her http://glaeserundflaschen.de/WECK?XTCsid=05bb75acd9c7a5211a24c01ca0b6a6aa til en ganske rimelig pris og ditto porto :)

   Slet
  3. Dem elsker jeg også - og køber dem her Det er nemli 5 minutter fra hvor jeg bor, så jeg kan spare portoen ved at hente selv ;-)

   Slet
  4. Ah! Dem kendte jeg ikke :) Så nu er det mig, der siger tak for tippet :)

   Slet
 8. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 9. Godt jeg har spist, ellers så det skidt ud med savl i tastaturet.
  Mht. sylteglas, hvad med Quattro Stagioni - de ligner Mason jars rimelig godt selvom faconen nok er en anelse anderledes.
  Eller du har måske set dem i Metro? Jeg har skabene fulde både til nødder, gryn, ris, kerner og frø, og bruger dem selvfølgelig til at sylte i også, og en gang imellem desserter og drikkevarer. Jeg er ret glad for dem :-)

  SvarSlet
 10. Tak for madanmeldelsen - har givet kæresten en weekendtur til Århus i september med drinks og mad, og har lige reserveret bord på Memphis Steakhouse - det ser jo alt for lækkert ud!

  Kan du forresten anbefale et hyggeligt sted at få en drink inden maden? :)

  SvarSlet
 11. Uha da da, jeg har søreme også været en tur forbi Chris' roadhouse, og jeg er FULDstændigt enig - det er virkelig et besøg værd! Jeg var ved at slå flik-flak over deres røgede pulled pork og coleslawen, og jeg kan i øvrigt også i høj grad anbefale deres magaritas, som også bliver serveret i henkogningsglas ;-)

  The Diner er virkeligt tarvelig US-food på den lidt danske og forfejlet snaskede måde. Det er ikke rigtigt amerikansk (f.eks. er deres hotwings ikke hotte, blot varme - totalt misforstået koncept her i DK!), men det går an som alternativ til McD.

  Men jeg skal helt klart besøge Chris' kødgryder igen snarligt, og denne gang må jeg altså få kameraet med, så jeg også kan lave en anbefaling af stedet :-)

  SvarSlet
 12. Billy, et super sted til Drinks kunne være Chris's andet sted, Sidebar i Skolegade... Der er dog langt mest stemning efter kl 22. Men super lækre drinks både nytænkninger og klassikere lavet til perfektion!

  SvarSlet
 13. De der fede "Mason Jars" du ikke kan finde i DK er det ikke noget a la dem her man kan få i Ilva????

  http://shop.ilva.dk/produkt/71000045/quattro_st

  Er nemlig også faldet lidt for dem, og i min søgning faldt jeg over din side her :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, man kan faktisk købe dem på Memphis Roadhouse - både de små og de store ;-)

   Tjo, de minder lidt om - men lågene på de originale er to-delte med en plade og en ring. Men de kan sagtens bruges. Jeg har da også selv et par stykker.

   Er glad for at du faldt over mig, håber du kan finde lidt inspiration også når du nu er her ;-)

   Slet
 14. Jeg overvejede faktisk at gå på jagt efter glassene i juleferien, men ehmm.. kufferterne VAR fyldt (vi rejser med 1 alm + 1 lille, så .\)
  Og tør ikke tænke på hvad det vil koste at få dem ind i landet med posten :\

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...