torsdag den 2. august 2012

Frokosten gik i fisk...

I dag havde jeg er par ærinder der skulle ordnes (bank, posthus og apotek) - men jeg var sløj med lidt feber og magtede egentlig ikke cykle ind til byen. Jeg måtte derfor lave en bette studehandel med mig selv: hop på cyklen, få pligterne overstået og slut af med sushi.

Når det skal spises sushi til frokost er Sakura et oplagt valg - de har nemlig Happy Hour mellem 11-15 (mandag til fredag) med sushimenuer og andre frokostretter til yderst favorable priser. Først fik jeg en Sake Zuke Don (78 kr) - perfekt kogte sushi-ris marinerede og toppede med hele 8 skiver lakse-sashimi. Fisken smeltede i munden. Mums!

Jeg nuppede også lige 6 hoso-maki Tekka (45 kr) med den møreste tun. Det spiste jeg kl 14 - og det er først her kl næsten 21 at jeg er begyndt at tænke på mad igen.

Da jeg nu var inde i midtbyen smuttede jeg lige forbi Far East Trading i Banegårdsgade. Jeg manglede lidt ting til vietnamesiske forårsruller, nudler og lidt forskellige ting på dåse. Og vigtigst af alt: Panko.

Sådan en pose med 200 g koster 15 kr. Det er en meget speciel 'grov' raps som er lavet ved at føre strøm igennem en brøddej og siden flå det i stykker. Det giver en helt fantastisk sprød og knasende skorpe når man panerer i det. Men det kan være lidt svært at få fat på hvis man ikke har en asiatisk butik i nærheden. Man kan dog sagtens lave det selv - se her hvordan.

Jeg skal bruge Panko i morgen, der går det nemlig for alvor i fisk her. Hos Aarstiderne har jeg bestilt både rødspættefileter og pil-selv rejer - som skal bruges til at lave et KÆMPE stjerneskud af. Det glæder jeg mig til både at lave og spise, for hvis man kæler lidt for detaljerne er det en herlig spise.

Lørdag skal jeg slet ikke i køkkenet. Karen Helene, som jeg lige nu skulle ha' været på Samsø Højskole sammen med, spurgte i sidste uge om jeg ville med på Henne Kirkeby Kro og spise frokost en dag. "Æh, ja - hvornår kører vi" var mit svar. Paul Cunningham er desværre på ferie (men godt for ham), så ham går vi glip af at møde - men jeg er sikker på at resten af hans team leverer varen alligevel.

Og nu sofa med varm kat og koldt gys!


2 kommentarer:

  1. Der er intet så godt som sushi når man har brug for lidt selvforkælelse - og det lyder det da til, at du havde :) Det ser derudover rigtigt lækkert ud, tænk at det kan fås så billigt!

    SvarSlet
  2. uhmn..jeg elsker også sushi. Jeg må prøve din anbefaling næste gang. Jeg elsker japansk, thailandsk og kinesisk mad. Her er min opskrift på kinesisk kung pao kylling: http://www.madopskrifter.info/kinesisk-kung-pao-kylling/

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...