lørdag den 18. august 2012

Kloster Caféen - byens hemmelige frokostperle...

*Pssst* - nu skal jeg hviske dig en hemmelighed: i Klostergade findes der en café hvor man kan spise frokost for 47 kr. Oh yes, det er så billigt at man skulle tro det var løgn - og så godt at man må forbavses.

Jeg må være gået forbi her mindst 1000 gange uden at bemærke skiltet. Men takket være et tip fra Malene fik jeg mig for første gang vovet ind bag glasdørene og op i Kloster Caféen.

Jeg havde allieret mig med min veninde Jeanet, og vi var sultne og forventningsfulde. I trappeopgangen op til caféen blev vi mødt af denne tavle med dagens tilbud.

Vi kom op i det store lyse lokale som jeg straks døbte spisesalen. Der var noget meget hyggeligt og højskoleagtigt over den. Og så var der forfriskende hipster-frit.

Endnu en tavle: denne gang med nogle de faste tilbud.

De faste tilbud kan også findes her. 7 kr for en kop kaffe? Det er da priser der er til at forstå!

Jeg bestilte straks dagens ret som var gammeldaws kylling med kartofler, skysauce og mormorsalat til 47 kr. Dagens dessert var citronfromage - og den kunne jeg ha' fået med til 54 kr i alt. Jeg takkede dog nej tak til dessert for vi havde andre planer bagefter. Umh, virkelig lækker og saftig kylling - og rigtig godt tilbehør. Blev sørme helt nostalgisk.

Jeanet fik 2 stykker uspecificeret smørrebrød for 32 kr - som hun roste til skyerne.Her er en oversigt over 'dagens ret' i næste uge. Jeg tror sørme jeg skal forbi på onsdag til en omgang boller i karry. Ugens menu kan altid ses her.


Alt personalet i caféen er på frivillig basis (og der er altid brug for flere hænder. Læs mere her) - undtagen køkkenlederen Lisbeth Beedholm. Og det viste sig at hende kendte jeg lidt til i forvejen. Jeg har nemlig været kortvarigt i praktik i en kantine hun bestyrede for mange år siden. Det var dog før jeg fik styr på mig selv og mit liv (var bla udfordret af en slem socialfobi) - så det var på ingen måde en god periode. Men hun gav mig mit først indblik i økologien og sørgede for at sende mig videre i systemet så jeg kunne komme på ret køl.


Der er bestemt ingen grund til at opsøge en overprized café ved åen hvor man kommer til at vente længe på en arrogant og uhøflig betjening - og endnu længere på noget metervare-mad. Jeg kan virkelig kun anbefale Kloster Caféen. Det er et billigt og godt sted at spise frokost i midtbyen.

Ses vi?5 kommentarer:

 1. Tak for det tip. Den cafe har jeg også lagt mærke til masser af gange, dog uden at gå derind. Men nu tror jeg da jeg skal prøve den en dag, jeg er på udkig efter noget billigt frokost.

  Jeg kan i øvrigt anbefale Arkitektskolens kantine på Nørrebrogade. Det er ved at være nogle år siden, jeg var der sidst. Men dengang (og formodentlig også i dag) var der et stort udvalg af de lækreste grønne retter til billige penge. Tror også jeg besøge den igen i nær fremtid :)

  SvarSlet
 2. Hold da helt op, hvor lyder det hyggeligt og godt - jeg kan virkelig godt lide konceptet. Næste gang jeg skal til Århus skal det besøges. Jeg er ikke videre kendt i byen - men plejer at overnatte på Hotel Guldsmeden i Guldsmedegade - har på fornemmeren det er i nærhed?
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte. Vil tro der er en 300 m.

   Slet
 3. Ja, det kunne sagtens ske. Jeg kender godt adressen, men vidste slet ikke at der lå en cafe der. Troede at det kun var pensionist +65 aktiviteter der foregik på stedet. Tak for tippet. Det er helt sikkert et sted jeg vil prøve.
  Vh Charlotte G

  SvarSlet
 4. Er der ikke et pensioniststed? med kommunalt tilskud? Man behøver åbenbart ikke at være gråhåret for at spise der??

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...