fredag den 29. juni 2012

Om anonyme anmeldelser og chikane...

STOP SÅ! Lad nu for pokker være med at spilde flere af skatteborgenes penge på efterforskning i forbindelse med de latterlige anonyme anmeldelser. Først forsøgte man at melde mig for socialt bedrageri og denne gang så for skattefusk. Begge dele anonymt - og uden hold i noget som helst.

Aww, se lige - blomsterdamen her lige været her med denne buket. Den er fra en læser som har dette at sige på det fine kort: "Churchill sagde: Kritik er let, præstationer er svære. Du kan noget, du brænder for noget og ikke mindst prøver du... Hold hovedet højt og skråt op med kritikken. Det er forhåbentligt blot et lille bump på din vej". Tusind tak Helle A, jeg er virkelig glad for de søde ord og den fine buket.

Jeg ELSKER hvide blomster. Hvor er det bare en dejlig gestus på en dag som denne.

Der skete ikke noget i 'sagen' i går, da hende jeg skulle tale med hos SKAT var på kursus. I dag fik jeg så fat i hende og vi havde en rigtig god, konstruktiv snak. Der er ikke nogen sag! De har undersøgt om jeg var registreret som firma, og det var så det. Jeg gør overhovedet ikke noget forkert - tvært i mod. Jeg henvendte mig jo selv før jeg indledte samarbejdet med KitchenOne.dk og forhørte mig om reglerne. Jeg tester lidt køkkenudstyr i en tidsbestemt periode - og har derefter mulighed for at købe det til reduceret pris eller returnere det. Desuden opgiver jeg mine reklameindtægter. Jeg blogger offentligt om mit liv og min gøren - selvfølgelig skal det være så gennemsigtigt som muligt. At nogen kan tro anderledes er mig en gåde. Den slags anmeldelser er ren chikane. Og selv om jeg er en relativt lille blogger - er det så the price of fame?

Det næste jeg skal teste er denne Bamix Superbox. Jeg glæder mig SÅ meget til at se hvad den kan. Den skal virkelig prøves af til alt muligt - og umuligt.

Og det er så den ene del af det. Den anden del af anmeldelsen går på om det nu også kan være rigtigt at jeg kan spise på 'fin' mad som jeg gør på en førtidspension alene. JA, DET KAN DET!

Det handler om at prioritere. Og uden at være alt for selvfed vil jeg påstå at min gastronomuddannelse, mit store råvarekendskab og min kreative Stop Spild Af Mad tilgang sparer mig for SÅ mange penge i den daglige husholdning. Som eksempel kan jeg fortælle at jeg lige har fået 5 hovedmåltider ud af en kylling til 69,96 kr. Stik den!

Og hvad de færreste nok har med i deres beregninger: jeg har ingen gæld af nogen art. Børn, bil, hus, gæld, ferie, tøj og forbrugsgoder - det er det mange bruger deres penge på. Jeg bruger mine penge på god mad af ordentlige råvarer, mine katte og andre ting der gør det her liv til at holde ud.


Den her blog er et åndehul for mig - et sted hvor jeg kan vise det frem jeg kan, for jeg kan ikke så meget andet end at lave lidt mad til mig selv. Det skulle gerne være et sted hvor folk kunne kigge forbi og finde lidt inspiration eller opdage nogle ny råvarer. Der er ingen tvivl om at det koster mange kræfter at drive bloggen - og det er bla derfor jeg ikke kan overkomme at besvare alle kommentarene, de mails jeg får og alle de henvendelser via Facebook.

Det slår dog lidt skår i skriveglæden når man ved at der konstant sidder nogen derude og vurderer hvert et ord. Der bliver stillet spørgsmålstegn ved om min sygdom overhovedet eksisterer, om jeg ikke sagtens kunne passe et arbejde, om Max og jeg overhovedet bor hver for sig, om jeg får noget jeg ikke er berettiget til og om jeg kan være bekendt at leve som jeg gør. Men det får mig altså ikke til at lægge stilen om. Her er det mig der bestemmer - og kan du ikke lige lugten i bageriet.....så fis af! Jeg lever, spiser, skriver og blogger videre som det passer mig. Det er nemlig alene mit ansvar af få det bedste ud af resten af det her liv. Og det skal altså ikke tilbringes siddende i et hjørne, gnaskende på en hvid krydderbolle mens jeg skammer mig over at være på pension.

Jeg har kontaktet et par aviser for at høre om der er en historie i det. Det er på tide at der kommer fokus på den hetz der er imod førtidspensionister (bla på 180grader hvor vi konsekvent omtales som igler) og hvordan anonyme anmeldelser kan misbruges til chikane. Om der er nogen der følger op på det ved jeg ikke - men nu er muligheden der.


I dag skulle jeg ha' haft besøg af min ældste veninde Lisa og hendes mand - til hygge, te og hjemmebagt kirsebærmazarin. Men jeg har måtte aflyse pga af alt den her virak. Igen er jeg blevet forbavset over hvor lidt stress og ydre påvirkninger der skal til udefra før mit helbred går amok. Nu sidder jeg igen her med fibro-influenza, forkølelse og en hoste der hastigt er blevet meget lig astmatisk bronkitis - som jeg ellers lige var sluppet af med. Men jeg har 2 kg kirsebær som skal udstenes i aften og i fryseren - så jeg er er glad for at jeg i går fik anskaffet en rigtig kirsebærudstener med fjeder (60 kr i Kunst og Køkkentøj).

Nu vil jeg sætte en vask over og putte mig under dynen resten af eftermiddagen - så bliver der måske kræfter til at lave aftensmad også. Det vil jeg krydse fingre for.

Mange tusind tak for alle de søde kommentarer, mails og sms'er der er kommet i de sidste par dage. Det er ganske overvældende. En ting er modgang som jeg oplever nu - men at ha' så mange menneskers opbakning i ryggen, til at gennemgå det, er helt fantastisk ❤30 kommentarer:

 1. Godt at høre at du ikke skal igennem vridemaskinen :)

  Glæder mig til at høre hvad du synes om Bamix'en.

  God bedring, pas godt på dig selv.

  SvarSlet
 2. Kære Malou. Du kender min holdning til de svinske anmeldelser og chikanerier du bliver udsat for, så jeg vil bare ønske dig rigtig god bedring - og god fornøjelse med den store bunke kirsebær :o)
  Knus fra
  Lotte

  SvarSlet
 3. Håber du snart kommer ovenpå igen! De kirsebær ser svært gode ud - jeg glæder mig til at smage på dem senere :)
  Mange tanker og møs til dig - fra ældsteveninden og husbonden <3

  SvarSlet
 4. Kære Malou
  Gad vide om man kan tie sådan nogle små mennesker ihjel....Det eneste, som de vil, er vel at få opmærksomhed på din bekostning. Kan du på en eller anden måde sortere i kommentarer ud fra en form for ordgenkendelse af ord, som du selv opsætter? Så kunne du slippe for hele tiden at disse dumme kommentarer - i det mindste på din blog? Jeg ved godt, at du ikke går ind for censur, men nogle gange må du også beskytte dig selv.

  SvarSlet
 5. Mmm, kirsebær - de kan også udstenes med munden ;-)
  God bedring, og god fornøjelse.

  SvarSlet
 6. Citat fra Jyllands-Posten, 28.6.12: Staten henter millioner på dumping-indsats. Succes med anmeldelser. "Den store succes har ikke været mindre af, at danskerne i den grad bidrager med at melde naboerne."

  Her drejer det sig bl.a. om sort arbejde og ulovlige vilkår, især i byggeriet. Men det lader til, at små mennesker har trukket det ned på et plan, hvor de vil gøre andre ondt. Det har altid eksisteret, men i dag har det grebet om sig og har efterhånden antaget uhyggelige dimensioner. I julen 1989 var jeg to dage i det tidligere DDR. Når vi fik øjenkontakt med nogen på gaden og automatisk smilede, slog folk skyndsomt blikket ned, og det var i det hele taget meget forstemmende, fordi vi fornemmede, at her var menneskene meget på vagt og mistroiske over for hinanden.

  Der er vel ingen, der ønsker, at Danmark skal blive en nation, hvor menneskene er på vagt over for hinanden. Så, husk at vi skal behandle andre mennesker, som vi gerne selv behandles. Et godt råd til mennesker, der ikke kan opføre sig anstændigt og foretager anonyme anmeldelser.
  Elsebeth

  SvarSlet
 7. Du er sej !
  Og har gode mennesker omkring dig :-)

  SvarSlet
 8. SÅ godt at høre, at der var forståelse at hente! Ind under dynen med dig, så du kan blive frisk igen i en fart - jeg glæder mig nemlig allerede til dit næste indlæg ;)

  SvarSlet
 9. Jeg glemte lige alt andet da snakken faldt på kirsebær *læs mundvand* Kan du virkelig "nøjes" med at udstene dem til fryseren - ikke til en kirsbær is eller bare sidde og guffe i dem??? Jeg håber du snart er ovenpå igen (ved hvad det vil sige at have fibromyalgi). Nu vil jeg gennemsøge din blog efter en isopskrift ;-) Knus fra en der nyder din blog og den inspiration den kan give. Keep up the good work!

  SvarSlet
 10. Sådan - det er sgu i orden stil, og godt du kommer op på hesten igen (selvom det er træls du skal rammes af sygdom igen).
  Det lader til at flere derude har en mistanke om hvem anmelderen er - jeg har ingen anelse, men jeg håber ved gud vedkommende sidder og har en dårlig smag i munden nu. Fy for helvede hvor skulle du skamme dig!

  SvarSlet
 11. Rådne mennesker har ondt i røven. Bare husk på at for hver dum kommentar du får og hver nedrig anmeldelse, sidder der en helt masse mennesker rundt om i landet, som læser din blog med glæde, bliver inspirerede og provokerede på den gode måde. Man udvikler ikke elefanthud på én dag - men jeg håber, du får lettere ved at ryste ubehagelighederne af dig, for de ophører nok ikke. Men vi andre er her altså også, og selvom vi ikke råber højest, så råber vi længst. Nemlig så.

  SvarSlet
 12. Du skal bare forsætte - alle vi andre nyder din blog i fuld drag. Egentlig må de også være lidt trætte på kommunen af at bruge energi på tomme anmeldelser - bare de kunne bruge de resourcer på at finde de rigtig svindlere !
  Jeg er noget - læs meget - misundelig på de krsebær !!

  SvarSlet
 13. Hej Moster-Klid! Du bliver med garanti glad for Bamixen - har selv haft en i mange år, og den har simpelthen erstattet blender, foodprocessor og minihakker for mig :-D Den laver smoothies, pestoer og humus som en boss. Er kæmpefan af at den kan piske skummetmælk til skum, lækkert i chai'en!

  Mvh,
  Kris

  PS: Fuck haters, håber ikke det går dig for meget på :/

  SvarSlet
 14. Godt brølt skønne kvinde c",} fantastisk at høre du ikke lader nogen kue dig.

  SvarSlet
 15. Godt brølt skønne kvinde c",} fantastisk at høre du ikke lader nogen kue dig.

  SvarSlet
 16. Kæmpe klem til dig! Vi er en masse, der står bag dig og elsker din blog, men jeg forstår din frustration. Nogle mennesker har bare ondt i røven. Haters gonna hate. Jeg håber virkelig, at det stopper nu, så du kan få noget fred, du har på ingen måde fortjent det svineri!

  SvarSlet
 17. Hepper på fokus på holdningskiftet til folk på overførselsindkomster!

  SvarSlet
 18. Tsk tsk. Forstår godt du er træt af det. Men forstår ikke du gider bruge tid på det. Hold hovedet højt og ha ondt af de stakler som tydeligvis har for meget fritid eller glæd dig over de gider bruge den på dig ;) Dejligt at høre at Skat er ligeglad og giver dig ret, vil hellere have de bruger mine skattekroner fornuftigt.
  Du har min støtte :)
  God weekend

  mvh
  Jesper

  SvarSlet
 19. Jeg er ked af på din vejne at du bliver chikaneret på den måde og er glad for at du ikke lader dig slå ud. Selvom det virker til at det tager hårdt på dine kræfter. Ville bare fortælle at jeg virkelig nyder virkelig din blog.

  SvarSlet
 20. Jeg synes at folk skal se at stoppe med at have så ondt i røven og hellere glædes over at du bruger vores skattekroner til at have et tåleligt liv. For tænk hvis du blot brugte din pension til klamme pizzaer og bare lå i sofaen hele tiden..
  Faktisk synes jeg du giver meget tilbage ved at have en blog hvor du deler ud af din gastronomiske evner, som mange ikke har og din evne for at skrive om mad på en så spændende måde. Jeg bliver altid så glad for at læse din blog, da den er så passioneret og ikke bare handler om hvad modebloggens sidste køb var og deres seneste outfit

  SvarSlet
 21. Søde Malou, du er nød til at anskue det sådan, at den/de personer der skriver sådan om dig, eller angiver dig, SELV har nogle issues! Det handler IKKE om dig.

  Jeg bliver mest harm over at du nærmest føler dig nødsaget til, at skulle forklare dine økonomiske prioriteter - du skal retfærdiggøre nada her på bloggen!

  Er ked af at høre at du er blevet sløj, håber du kommer dig hurtigt. God bedring herfra:-)

  SvarSlet
 22. Hej Malou
  Ur the best F:U:C:K the haters.
  Jeg nyder din blog og henter god inspiration her fra til at prøve nye ting.
  Så bliv endelig ved. Thumbs up her fra.
  Ha en herlig dag.

  SvarSlet
 23. Hej Malou. Atter en gang blev en anonym blog-mobber sat på plads, selvom dit helbred driller, så er du altså rigtig sej.
  Jeg ønsker dig gode resultater med dine dejlige kirsebær.
  Knus Janni

  SvarSlet
 24. Arghh, Malou! Har været væk fra andres blogge i lidt for lang tid. Træls at læse, at du stadig slider med den slags. Jeg forstår stadig ikke helt hvorfor man læser med, hvis man lader sig provokere, at din person, det du står for eller det du skriver. Håber, at du holder modet oppe. Klem fra Camilla

  SvarSlet
 25. "Den store succes har ikke været mindre af, at danskerne i den grad bidrager med at melde naboerne."
  Efter mere end 30 aar langt fra DK,goer det mig virkelig ondt at konstaterer at Aksel Sandemoses "Janteloven" is still going very strong!!!!
  Jan Brasilien

  SvarSlet
 26. Tusind tak alle sammen - det luner med de søde kommentarer og tilkendegivelser. Det her år har godt nok været en prøvelse indtil nu - håber at der kommer ro på nu :-)

  SvarSlet
 27. Hej Klidmoster

  Jeg har ikke læst med i hele din blog, men om det med anmeldelserne. Jeg er nemlig selv lige blevet anmeldt for socialt bedrageri (en direkte løgn), hvor jeg måtte stå skoleret for kommunens skrappe damer, hvilket har været og stadig er en skræmmende oplevelse. Det er ikke rart at blive beskyldt for noget, man ikke er skyld i. Det har haft store psykiske konsekvenser for mit vedkommende, alt sammen pga. nogle gamle sure bitre naboer, som jeg har sagt fra overfor, da de chikanerede mig. Anmeldelsen var selvfølgelig anonym, men jeg ved hvor den kommer fra. Jeg synes bare at det er utroligt, at vi lever i et samfund, hvor folk kan sende falske anmeldelser som en form for hævn eller bare af lutter ondskab eller misundelse. Mine naboer går og griner smøret ude foran mine vinduer hver dag. Jeg er helt ødelagt, men det får jo ikke nogen konsekvenser for dem, suk.
  Der må da gøre noget??

  Jeg tør desværre ikke skrive mit navn, da jeg ikke ved om alt hvad jeg foretager mig bliver overvåget af kommunen..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor trist at du også skal den tur igennem. Der er desværre ikke noget at gøre ved det så længe det er tilladt at komme med anonyme anmeldelser. Jeg prøver at ryste den grimme oplevelse af mig - men det er svært.

   Fat mod - så længe der ikke er noget i sagen og du har ren samvittighed er det de anmeldere der er til grin!

   Slet
 28. Haj Malou.

  Ja det er triste tider vi lever i med alle de simple mennesker der ikke har andet at tage dem til end at forsøge at få andre til at have en lige så trist hverdag som de åbenbart har det.
  Før i tiden blev det set ned på sådanne individer, og de blev kaldt stikkere.

  For øvrigt så må man som førtidspensionist have en indkomst på knap 110.000,- om året uden at dette ændrer på pensionen. Selfølgelig skal denne indkomst opgives til skat, og så er der ellers "ren røv at trutte i".

  Nu skal disse individer ikke få ondt i røven af dette med de 110.000,- idet de fleste som er på førtidspension er det af en bestemt grund, nemlig den at de ikke er i stand til at arbejde bla. pga. smerter - Så der er nok ikke særligt mange der alligevel har mulighed for at udnytte denne regel.

  Klem på - og gør det som gør dit liv lidt dejligere ;-)

  Kram John

  SvarSlet
 29. Glemte helt mit ønsker for disse åndspygmæer:
  Gid deres rumpe må klø ganske gevaldigt, og at deres arme må være for korte!! :-))

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...