onsdag den 20. juni 2012

Kulinarisk Sydfyn...

Så er det på lørdag og søndag at Kulinarisk Sydfyn afvikles i Svendborg som en del af Cittaslow - Slow Food. Det er en stort fødevaremarked med en masse spændende udstillere fra hele Danmark samt et par enkelte fra Italien og Tyskland.

Det er virkelig ene kvalitetsprodukter der er at finde - og en meget stor del af det er økologisk. I forbindelse med fødevaremarkedet er der også Nordisk ostefestival. Det er et stort tilløbsstykke og jeg glæder mig til at komme ned og se på det hele.

Det forholder sig nemlig sådan at Kulinarisk Sydfyn har inviteret mig på besøg som økologisk madblogger - med overnatning og forplejning. Det er meningen at jeg skal rundt og se + smage på det hele og derefter blogge live - både her på bloggen og deres officielle hjemmeside. Jeg tager allerede til Svendborg fredag aften og skal være med ved åbningen lørdag kl 10. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg brænder jo for gode råvarer og er selv aktiv i Slow Food bevægelsen (sidder i bestyrelsen her i Århus).

Fredag aften er jeg på egen hånd i Svendborg - men er så heldig at LaCucinaNada også er på de kanter. Så vi skal mødes og spise middag sammen, hygge og tale om mad, mad og atter mad. Det bliver fedt at tilbringe en aften sammen med hende, for hun er både en kreativ og super sød foodie.


Og det bliver ikke den eneste jeg ved jeg kommer til at møde. Både Jensen's Madblog og Piskeriset på eventyr kommer også forbi Kulinarisk Sydfyn i weekenden.

Kommer du forbi?


19 kommentarer:

 1. Yes du kan tro jeg kommer. Glæder mig vildt. Har også lokket Bo med...kan være vi ses....

  VH Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Herligt. Du kan tro jeg også glæder mig. Uh, det ville være hyggeligt lige at sige hej :-)

   Glad hilsen
   Malou

   Slet
 2. Selvfølgelig - og for første gang, endda (:
  Jeg bor i Svendborg-egnen, så det er jo oplagt. Hvor er du tilbudt forplejning + kan du anbefale et godt spisested?

  Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor dejligt :-)

   Forplejningen er bespisning sammen med udstillerne, så jeg ved ikke noget om det endnu. Desværre, har aldrig været i Svendborg før - Nada og jeg leder efter et godt sted at spise fredag aften. Har du et forslag til hvor det kan være?

   Glad hilsen
   Malou

   Slet
 3. Skal du på ostefestival??? Husk at smage grundigt på de grumme blå og grønne...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, da - skal da smage på den ALLE sammen.......not :-D

   Slet
 4. Øv, jeg skal ikke med. Og så er Madfestivalen i år også flyttet til Århus, så der sker ikke rigtig noget i mit område. Første år, der var Madfestival i København, købte jeg et stykke røget laks fra Fanø Laks. Det smagte fuldstændig himmelsk. Jeg kan se, at de også kommerpå Kulinarisk Sydfyn, så hvis du har lyst, så smag endelig godt på dette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Æv, det havde ellers været hyggeligt. Uh, det er skam slet ikke tale om den samme madfestival som der var i København sidste år (og som kommer igen til næste år). Det her bliver nordeuropas største madfestival og noget der helt bestemt bliver værd at rejse efter. Jeg ved der kommer flere madbloggere fra Sjælland - så måske kan du få et lift? ;-)

   Røget laks fra Fanø Laks - tjek! Det vil jeg huske at smage på. Tak for tippet :-)

   Slet
 5. Ork vi tager først til Fyn weekenden efter :( øv hvor ville jer gerne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ævs, det havde ellers været rigtig hyggeligt. En anden gang ;-)

   Slet
 6. Kulinarisk sydfyn er altid spændende. Hvis mangler et sted at spise, så skla du prøve Jettes Diner(kullinggade 1) de laver de bedste burgere og andet godt. Mums

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro jeg også glæder mig til at opleve det :-)

   Uh, det er vist ikke lige en burger vi er på jagt efter - vi er jo 2 madbloggere der gerne vil ha' lidt fin mad og noget at skrive om. Men tak for tippet - det kan være jeg skal spise der inden jeg skal hjem søndag så ;-)

   Slet
 7. Som ægte indfødt svendborgenser, er jeg lidt stolt over, at Kulinarisk Sydfyn er blevet så stort!

  Jette's er altså en smule overvurderet, desværre.. Ihvertfald burgerne. Deres Dagens Tærte er til gengæld god!

  Ellers så har Brasserie Kok (Gerritsgade 56) fået rigtig gode anmeldelser. Det skulle være rigtig godt og ret overkommeligt i pris.

  Er man til traditionel dansk mad, så er Svendborg Sund (Havnepladsen 5) bestemt et besøg værd. Jeg har selv arbejdet der som opvasker. :) Det er en meget, meget gammel restaurant med stegt flæsk, æggekage og schnitzel. Jeg vil dog anbefale Svendborgsundgryde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro jeg glæder mig til at se hvor stort det er - har hørt mange gode ting :-)

   Uhm, Brasseri Kok ser helt perfekt ud - har allerede kik på det jeg gerne vil spise. Tusind tak for anbefalingen :-D

   Slet
  2. Hov, der fik jeg lige trykket for hurtigt.

   Sjovt at du har været opvasker der - overvejer at spise der også inden jeg skal hjem igen ;-)

   Slet
 8. jeg har jo fingrene dybt ned i det projekt; glæder mig til at se dig og så vil jeg lige anbefale spiseSTEDET i Svendborg
  http://www.restaurant5.dk/velkommen

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig også til at komme forbi og hilse på :-)

   Orv, det ser også godt ud - det link sender jeg også lige videre til Nada. Tak for tippet!

   Slet
 9. Har snart læst så meget om det, at jeg seriøst overvejer. Men på den anden side så har der bare været alt for meget aktivitet i mit liv, og min køkkenhave trænger i den grad til min opmærksomhed, så det ender nok med at jeg bliver hjemme :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror virkelig at det er turen værd - men har fuld forståelse for at lidt roden i køkkenhaven er det din weekend kalder på :-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...