mandag den 11. juni 2012

Cannelloni med spinat og 3 slags ost...

Den første ret jeg lavede efter jeg kom hjem fra ferie var denne omgang cannelloni. Det er rigtig italiensk comfort food af bedste skuffe - masser af smovs i et fad, ost på og så i ovnen.

Det er en ret med masser af volt i - så en fyldig grøn salat hjælper lidt på kalorieregnskabet.

Cannelloni-rørene har jeg fundet i Il Mercantion i Mejlgade. Hvis man ikke kan finde de tørrede rør kan man bruge friske lasagneplader, skære dem til og rulle fyldet ind i dem. Ja, det er en suppe fra Knorr du ser - den har sneget sig ind i mit hjem som blind passager og undgår kun skraldespanden pga min dedikation til Stop Spild Af Mad.

Ost, ost, ost må vi ha' - hele 3 slags. Ricotta, parmesan og min elskede røgede ost fra Naturmælk. Æh, den havde jeg faktisk købt for at tage med til Sjælland og kaste efter Piskeriset - men jeg glemte alt om det da jeg skulle af sted. Så da jeg kom hjem og åbnede køleskabet stod den der og gloede. Flot fibrohjerne! Nå, men så havde jeg da ost nok. Ricotta er ikke en ost jeg bruger ret meget - men jeg syntes at den passer perfekt lige netop som fyld i cannelloni. Det er en friskost som fremstilles af den valle der er tilbage når man bla fremstiller mozzarella.

I denne uge havde jeg bestilt Vegetarkassen - og den ankom med en pose spinat. Det ville jeg bruge til fyldet sammen med løg og hvidløg. Men der var lige lidt nok, så jeg supplerede med en squash også.

Der var 150 g spinat. Det gav jeg 1½ minut i mikroovnen og kom derefter straks i koldt vand (giv det 30 sekunder i en gryde i stedet for). Det blev knuget fri for væde og hakket mellemfint.

Fyldet bestod af: 250 g ricotta, den hakkede spinat og 25 g revet parmesan.

Jeg tilsatte 2 fed hvidløg og fik hermed mulighed for at indvie min nyeste dims - et hvidløgskort. En hvidløgspresser kan være besværlig at bruge og træls at gøre ren og jeg tør ikke rive hvidløg på mit Microplane rivejern mere. Har nemlig fået en ufrivillig manicure flere gange på den konto. Her kører man bare det pillede fed rundt på de små riller og så bliver det til hvidløgspuré på ingen tid. Og det fede er at det bare lige kan skylles under vandhanen bagefter. Faktisk er jeg blevet SÅ begejstret for den lille dims at jeg laver en give-away med et par stykker en af dagene. Kan du ikke vente på det, så kan de købes lige her.

Se lige sådan en fin lille puré jeg fik ud af 2 fed. Fyldet fik også lige et skud friskrevet muskatnød samt salt og peber.

Løget blev hakket i små tern. Squashen blev flækket, befriet for kerner og også skåret i meget små tern.

Begge dele blev sauteret møre i lidt olivenolie uden at tage for meget farve. Det blev derefter spredt ud på en tallerken for at køle hurtigt af.

Da det var kølet tilpas af blev det rørt i fyldet. Blandingen blev smagt til med lidt ekstra salt og peber. Mums, det tegnede godt.

Fyldet kom i en engangssprøjtepose. Har du ikke en sådan kan du sagtens bruge en alm frysepose. Bare klem fyldet sammen ned mod det ene hjørne i bunden.

Rørene er ret nemme at fylde. Stik spidsen fra posen ind i den ene ende og klem godt til. Er fyldet homogent nok kan man sagtens fylde hele røret fra den ene side. Er det mere kompakt kan man sprøjte fyld ind fra begge ender. Af den her portion var der fyld til 12 rør.

Halvdelen af suppen blev fordelt i et ildfast fad. Du kan jo selvfølgelig bare bruge den tomatsauce du foretrækker. De fyldte cannellonier blev fordelt i fadet.

Og dækket med resten af suppen. Man kan vælge at lave en bechamelsauce og hælde over - men jeg syntes at væskemængden fra suppen var nok. Desuden var den af den flødekyssede variant, så tomatsmagen var allerede afrundet og cremet.

Jeg rev en generøs mængde af den røgede ost og dryssede over. Og som prikken over i'et fik hele herligheden også et godt drys parmesan inden det kom i ovnen.

40 minutter ved 190°C - og så har men et fad der er boblende, gyldent og fuldstændig henrivende.

Det er SÅ varmt - og har godt af at stå ca 10-15 minutter og sætte sig. Jeg biksede en hurtig salat sammen af grønne blade, cherrytomater + ristede græskarkerner og sesamfrø til.

Nøj, hvor var det godt. En god og fyldig vegetarret hvor man bestemt ikke mangler kød. Den røgede ost giver ligefrem en illusion af at der er bacon i.

Resterne blev pakkede i bøtter lige klar til at varme. Dejligt med mad til et par dage.

Og så har jeg endelig fået lavet min udgave af Ben & Jerry's Cherry Garcia. Jeg skal bare lige ha' taget nogle billeder af den færdige is, så kommer opskriften på.

Wee, og se lige hvad jeg fandt i Tiger. Det er de isforme jeg sådan har eftersøgt. 4 stk for 10 kr - jeg købte 12 pakker. Nu kan jeg fylde fryseren med ispinde. Har lavet 2 slags kirsebæris allerede: basen fra Cherry Garcia og 'sodavandsis' af kirsebærsaft.

Hov, jeg fik sørme lige en ide til endnu en omgang ispinde.....løber straks i køkkenet.....


23 kommentarer:

 1. Hold helt fast hvor ser det lækkert ud! Men bare overskriften med tre slags oste og jeg var solgt!

  SvarSlet
 2. Hvor ser det dog lækkert ud, Malou! Du har en engels tålmodighed i et køkken, men det belønner sig jo. Tak for tippet med isformene!
  Varme klem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Gitte :-) Well, det tager faktisk slet ikke så lang tid som det ser ud til. 20 minutter inden det er klart til ovnen ;-)

   Velbekomme. Varme klem!

   Slet
 3. Hvor ser det godt ud:)kunne du tänke dig at lave nogle "sodavandsis" bær is,uden for meget sukker i,til ispinde?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Det kan du tro. Jeg laver en omgang med melon og nogle med hindbær i morgen ;-)

   Slet
  2. Åh hvor spændende, det var vældigt hurtigt:)
   Jeg ser helt fram til i morgen:)
   Ser på din blogg flere gange om dagen.

   Slet
 4. Åhhr Malou, så frister du med sådan en skøn omgang mad, her lidt i frokosttid :-)
  Det ser da fantastisk ud!
  Og hvor er de isforme bare skønne, dem skal jeg da ha fat i!!
  Kærligst Lea

  SvarSlet
  Svar
  1. Sorry :-D

   Tak, det var bare en rigtig lækker pastaret.

   Ja, de er dejlige - så skynd dig at få fat i nogen ;-)

   Kh Malou

   Slet
 5. Skøn hygge-ret! Men nu er jeg også en pasta og oste-gris :P

  SvarSlet
 6. Elsker cannelloni og din version ser superlækker ud.
  Jeg har lige set "dine" isforme i Tiger og skulle til at skrive til dig, at de kan fåes igen, men det har du jo selv fundet ud af :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha' :-)

   Det er tanken der tæller - så tak ;-)

   Slet
 7. det ser dælen dulme lækkert ud Malou! FED lille sag den hvidløgsdibbedut:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Ja, den er godt nok praktisk. Sådan en må du ha'. Laver en give-away i morgen ;-)

   Slet
 8. Wow lækre ruller, kan næsten dufte godhederne! Fik du mængderabat!!? Vildt seje det er de. Du har jo vundet, så mangler bare en mail m. adr. Go fornøjelse i køkkenet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Nej, desværre :-D

   Glæder mig rigtig meget til at få post fra dig. Og hvor er det bare god stil at du giver alle de deltagende en lille ting. Respekt <3

   Slet
 9. Dette skal bare også prøves. Har haft så stor glæde af dine opskrifter og du har efterhånden erstattet søgningen på Arla/karoline, da dine opskrifter altid er en succes :)

  Har du mon overvejet at få en twitter profil, med gode små råd til madlavningen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, er glad for at du kan lide opskriften. Aww, hvor er du sød - det er virkelig stor ros. Jeg har faktisk lige i dag vundet en stor opskriftkonkurrence hos Karolines Køkken ;-D

   Har skam en twitter profil - men den er til sjov og spas. Jeg er jo kun en privatperson med begrænsede kræfter - så det må stoppe et sted ;-)

   Slet
 10. Svar
  1. "Do not try to bend the cheese — that's impossible. Instead, only try to realize the truth: there is no cheese"

   ;-)

   Slet
 11. Skal prøve den her i aften.
  Fandt sådan nogle rør i, tror det var i Lidl, i hvert fald en tysk importeret butik :P. I deres "køb ting vi kun har "lidt" af område".

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt, håber det smager dig :-)

   Tak for indkøbstippet!

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...