lørdag den 23. juni 2012

Nordisk Ostefestival 2012...

Live fra Svendborg:

Som en del af Kulinarisk Sydfyn afholdes Nordisk Ostefestival. Det foregår i dag mellem kl 10 - 14 hvor de kompetente dommere vil smage og bedømme hele 65 forskellige oste i 7 kategorier. Kl 14 åbnes der for offentligheden hvor DU kan købe dig adgang, for 75 kr, til teltet og selv smage på alle de spændende oste.

De 65 oste stammer fra små mejerier i hele norden - i år dog kun fra Danmark og Sverige.

Ostene er nummererede - stigende i styrke. De er opdelt i kategorier og dommerne smager og bedømmer en kategori af gangen. Når kåringen er overstået bliver ostelisten frigivet og jeg kan fortælle mere om hver enkelt. Lige nu er det tys tys.

En af kategorierne er 'røgeost'. Dem kunne jeg godt tænke mig at smage på senere.

Som sagt stiger ostenes styrke i trit med nummerering. Vi er her ved at være oppe i den krasse ende af 'fastost'.

Den her basse ser rigtig krads ud. Jeg er spændt på at få afsløret hvad det er for en. (Det viste sig at være en 'Lille Kristian' med druemel fra Kristiansminde).

Og den her som er den sidste før blåskimmelostene. Den tør jeg nok ikke smage på - kylling som jeg er. ('Rødkit' fra Oviken)

8 oste for de rigtig modige.

Rosinen i pølseenden er den her, som jeg syntes ligner et rigtig lækkert stykke cheesecake. Jeg har dog på fornemmelsen at det er en ost som smækker smagsløgene et par på kassen. ('Ho Holme' fra Enghavegård)

Det var et rigtig flot syn med alle de forskellige oste.

Og der er rigeligt hvis du har lyst til at komme forbi senere og smage.

De 4 dommere som lige nu er på hårdt arbejde: Torsten B. Jakobsen (Zonen for Madkultur), Christian Harold (tidligere osteimportør, Midtfyn), Andreas Harder (Meyerfood) og Per Brun (Fougaz, Torvehallerne).

Her fra mit værelse på 4. sal på Hotel Svendborg har jeg siddet og blogget med computeren i vindueskarmen - og nydt udsigten over det summende marked.

Nu vil jeg gå derned igen, finde noget frokost og snakke lidt mere med de forskellige udstillere. Min øko-hjerte banker allerede - for her er SÅ meget lækkert og indbydende økologisk mad. Uh, og jeg har husket at medbringe solcreme - og den bliver der brug for. Solen skinner på Svendborg og Kulinarisk Sydfyn i dag. Kom og nyd det sammen med mig...

Tilføjelse kl 17.57:
Det blev ost nr 16 - 'hvidskimmel Ged' fra Kirk som var dagens overordnede vinder. Der kommer mere når de andre kårede oste offentliggøres.


11 kommentarer:

 1. Uuuuuh, hvilke lækkerier. Jeg kunne såmænd sagtens lægge smagsløg til savel de milde som de krasse oste.

  Glædelig Svendborg.
  Kirsten

  SvarSlet
 2. Er ikke misundelig, slet ikke! *bliver langsomt mere og mere grøn* Som den oste-gris jeg nu engang er, ville jeg ælschke at sætte tænder i mange af oste-basserne, også voksen-ostene :D Ha´en rar tur Malou :)

  SvarSlet
 3. Satser på at komme afsted næste år. ;)

  SvarSlet
 4. Osten nummer 49 ligner meget en tomme dé savoie. Den "snyder" for af udseende ser den meget stærk ud men har en meget lækker og delikat smag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det næppe, når det er nordiske oste... Højst en Tomme de Himmelbjerget... Eller noget :-)

   Slet
 5. ÆÆÆlsker ost --- din heldige pommesfrites. Savle savle

  SvarSlet
 6. Jeg er netop kommet hjem derfra - tror faktisk at jeg så dig (: Det var jo SÅ skønt, især indtil regnvejret kom. Var du oppe og se, der hvor man kunne piske sit eget smør? Smagte MUMS, kender ham der stod der + ham der røg rygeost. Skal du se det igen imorgen?

  Maria (:

  SvarSlet
 7. Ihh - jeg scorede en sødmælksrygeost til halv pris idag - fordi den ikke var så pæn - hos ham oppe ved rygeovnen. Og mand hvor har vi smagt og smagt og smagt af lækre sager.

  SvarSlet
 8. Ostival! Uhm lækkert!

  SvarSlet
 9. Manner, havde jeg vidst, at man også kunne komme i det smagetelt i dag, så havde jeg droppet de to tætpakkede telte og strøget direkte dertil! Men nu fik vi i stedet smagt en del af ostene alligevel, så det går nok.

  Hyggeligt at tulle rundt sammen med dig - as always :-)

  SvarSlet
 10. Håber ikke energien har forladt dig helt? Det var lidt af en opgave du kom på ...
  Men sikke en fantastisk oplevelse, hva´? Klart noget jeg vil tage til igen!

  Har linket til dette indlæg, da jeg nærmest slet ikke beskæftigede mig med de oste - håber det er ok?

  Knus fra La Cucina Nada

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...