torsdag den 21. juni 2012

Faux oksekødspizza med pesto og røget ost...

Sidste fredag efter NorthSide gik jeg hjem og lavede denne lækre natmad. Jeg følte mig vældig inspireret og nysgerrig for at se om Soy4you nu også kunne klare skærene på en pizza. Er du slet ikke til soya, så kan du bare lave pizzaen med 150 g hakket oksekød.

"If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck" - well, nej ikke her!

Endnu engang var jeg paf - man kunne ikke hverken se, mærke eller smage at det ikke var kød.


Jeg brugte 30 g af det mørke 'hakkede kød'. Det er den mængde der ca passer til 1 person til 1 hovedmåltid.

Det blev lagt i blød i 10 minutter i bouillon - jeg brugte Herbamare.

Det blev derefter dryppet godt af i en sigte. Allerede her ligner det jo hakket oksekød.

Jeg havde en færdig pizzadej fra Aarstiderne liggende - så den fandt jeg frem, sammen med et glas pizzasauce, et glas pesto, et løg og en håndfuld perletomater. Det blev også til 2 slags ost: min elskede røgede Gou-Dan fra Naturmælk og parmesan.

Ovnen blev tændt på 225°C og blev varmet op med en plade i.


Dejen blev rullet ud, smurt med pizzasauce, dækket med røget ost og belagt med tynde løgringe.

Det 'hakkede kød' blev fordelt ud over.

2 spsk pesto blev sat på i små klatter.

Pizzaen blev trukket over på den varme plade og drysset med parmesan. Lige inden den kom i ovnen lagde jeg de små tomater til hvile på toppen.

12 minutter senere var der en færdig pizza med sprød bund klar. Det ligner sgu en nr 23 fra Kingos i Herning - som jeg dog sidst besøgte 1 1992.

Det kan vitterligt hverken se eller smages at det ikke er kød. Uhm, det var en god og mættende pizza.

Jeg spiste 3 stykker til natmad - og 3 stykker til frokost dagen efter.

Der er allerede mange ideer i støbeskeen: 'hakkebøf', taco, burger og frikadeller med både kød og soya. Men jeg må lige holde lidt igen, ellers komme jeg til at spise alt for meget af det.

I aften skal jeg spise en rigtig bøf sammen med min kæreste. Det er ikke meget vi ser til hinanden for tiden, og da jeg jo er på Fyn hele weekenden, vil vi lige mødes inde i byen og hygge lidt. Er ret spændt bøffen, den skal nemlig indtages på et at byens nye steder: Grill Bar. Jeg har købt den her deal og prøver at justere mine forventninger. Der reklameres med at kødet stammer fra stude der kommer fra Schackenborg - om det er et kvalitetstegn i sig selv ved jeg ikke. Det får tiden vise.


12 kommentarer:

 1. Uhm, den pizza ser god ud! Godt at der er kommet et så fint alternativ til kød, det må jeg lige fortælle videre til min vegetarveninde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Ja, jeg kan love dig for at det er et godt alternativ. Håber din vegetarveninde bliver lige så begejstret ;-)

   Slet
 2. NØJII den ser lækker ud den pizza der.. og hvordan man kan lave det så det ligner oksekød - DET er vildt..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak skal du ha' :-)

   Det er farvet med en maltsirup så den får den brune farve. Det ligner rigtigt oksekød ret godt ikke?

   Slet
 3. Uhm lækkert det lyder til at jeg kunne tilvænnes!!! Og der ser godt ud, for det ligner jo kød! Ej så må I have en lækker tur på restaurant, glæder mig til at høre mere om det. Ha en vidunderlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Jaha, det er jo lige det det ligner - jeg er selv voldsomt imponeret.

   Tak, glæder mig til at få en bette bøf. Skal nok skrive om det ;-) Også vidunderlig dag til dig!

   Slet
 4. Nu er jeg overbevist! Utroligt, hvor alsidigt det er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan! Ja, det er utroligt alsidigt. Er ret imponeret over at det kunne lege 'oksekød' på en pizza :-)

   Slet
 5. Meget fine og "tidy" pizzaer du får lavet der! :)

  Hvordan bliver det der soy4you egentlig fremstillet? Det er meget svært at tyde udfra deres site, måske du ved mere som "insider"?

  SvarSlet
 6. Hej
  Hvor køber du den røgede ost? Er efterhånden nødt til at smage den =)

  MVH
  Sandra

  SvarSlet
 7. Her til aften lavede en blomkålssuppe m. lys Soy4you udblødt i hønsebouillon - det smagte næsten mere af kylling end hakket kylling ville have gjort :), og det mættede helt fantastisk.

  Tak for introduktionen - hvis ikke det var for dine forsøg med produktet, havde jeg aldrig kastet mig ud at prøve det, men nu bliver jeg nødt til at prøve flere varianter både dine og egne idéer.

  SvarSlet
 8. Hej Malou,
  Jeg har lige opdaget din blog her til aften og har kværnet mig igennem indlæg på indlæg. Det er fantastisk med en så ærlig blog, der handler om hverdagsmad man gider lave - og spise! Og som er fuld af velmenende, insisterende, men ikke prædikende, holdninger. Min mand er vegetar, og jeg er ikke, så vi har været igennem alskens køderstatninger før, som ikke har smagt godt (overhovedet!) så vi er meget spændte på dette produkt. Tak for anbefalingen, glæder mig allerede til at lave chili con faux carne

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...