mandag den 13. april 2009

Tone i tone...

Dagskosten har været meget lidt grøn i dag. Bogstaveligt talt. Faktisk har det meste været gult, orange og rødt. Jeg har hørt om at man kan spise efter blodtype, men jeg har aldrig hørt noget om at spise efter farver. Måske kan det starte en ny trend?

Dagen startede med en smoohtie af 2 bananer, en håndfuld frossen ananas, 2 pressede appelsiner og ca 1 dl A-38.

Stik en stavblender i blandingen og presto - så er der gul morgenmad.

Frokosten var de orange nachos og aftensmaden var en orangerød græskarsuppe fra fryseren. Den blev lige pimpet lidt med græsk yoghurt, rejer og græskarkerner. Til dessert nuppede jeg mig et rødt æble. I morgen skal alt hvad jeg spiser være blåt. Well, blåt til lyst :-)

22 kommentarer:

 1. LOL - blaa mad, det lyd vel nok ehmmm... laekkert?

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  Der var det sunde, jeg har en masse frugt, jeg tror at jeg skal prøve at lave sådan en "morgendrik"
  Det med at fryse ananas, det ser ud til at det kan man godt, uden at de bliver mørke, efter hvad jeg kan se på billedet, jeg har også en ananas liggende, og det går ofte galt med dem, pludselig er de dårlige, så den ide tar jeg til mig.
  Knus
  Vibeke
  PS. Jeg er godt nok spændt på, hvad den blå mad vil bestå af.

  SvarSlet
 3. Hej Tina
  Ha ha, ja ikke. Desværre findes der ikke rigtig noget blåt mad, kun slik :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 4. Kære Vibeke
  Det er bare en god måde at starte dagen på. Jeg ender næsten altid med at fryse mine ananas og de bliver aldrig mørke. Det er smart at bruge frugt fra fryseren, så behøver man ikke at komme is i.
  Jeg har også en der står ude i køkkenet og er klar til at blive brugt.
  Ha ha, det var vist mest ment som en joke med den blå mad. Blå er min yndlingsfarve, men jeg kender vist ikke noget blåt mad. Kun noget med en masse E-numre i og dem må jeg vist hellere holde mig fra :-)
  Kender du noget der er blåt?
  Knus
  Malou

  SvarSlet
 5. Blå slush-ice? Min favorit!

  Ellers kan man jo komme langt med blå frugtfarve (hvis den kan skaffes) og Blå Bols :D

  Så er der jo også den læææææækre blåskimmelost, som vi eeeeelsker ;)

  Hvad med BLÅmmer? Blåbær?

  Men hold dig fra sprinklervæsken o.0

  Tak for snakken tidligere i dag, det var skønt :)

  Knus, Lisa

  SvarSlet
 6. Wauw, hvor ser det bare lækkert ud, Malou! Blå mad siger du, jeg er spændt på, hvad du finder på - en hel dag på blåbær er nok lidt ensidigt :-)
  Varme klem og ha' en dejlig dag :)

  SvarSlet
 7. God ide , at fryse ananas, jeg køber dem fordi de er så pæne..

  Jeg har kigget efter opskrifter med ramsløg.. Fandt nogle i skoven i går. Og blev anbefaltet at kigge ind til dig..

  SvarSlet
 8. Kære Malou
  Nu ser jeg lige, at Mette Lykke spørger til anvendelsesmuligheder, med Ramsløg.
  Jeg har også en "buket", og jeg har prøvet at bruge dem, jeg syntes ikke der er meget sjov med dem, de har ikke meget smag, i hvert fald ikke dem jeg har, nu vil jeg prøve at lave en pesto af resten, men jeg syntes det er en noget opreklameret plante.
  Hvad syntes du?
  Nu har jeg jo en krydderurtehave, og når jeg tager nogle blade fra planterne derude, og gnider dem mellem et par fingre, så er det en åbenbaring af dufte, måske er jeg for kritisk!
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 9. Jeg havde vist også orange dag i lørdags - det slog mig pludselig, da alle ingredienserne lå på bordet: Rødfiskefileter, sweet potatoes og gulerødder... lidt overvældende i farverne!

  Der er masser af muligheder med blåt - hvis man jo ikke tager det helt bogstaveligt ;-) God fornøjelse!

  SvarSlet
 10. Kære Lisa
  Ha ha, gode forslag alt sammen :-)
  Men jeg tror vist at jeg har opgivet at finde noget blåt at spise. Jeg er flad og nøjes med det der bliver bragt til døren.
  Selv tak, det var super hyggeligt. Tænk at 2 timer kan forsvinde så hurtigt :-)
  Vi snakkes snart ved igen!
  Knus
  Malou

  SvarSlet
 11. Kære Madame
  Tak, det var også en rigtig god dagskost :-)
  Jeg har helt opgivet blå mad, lige med undtagelse at et par blå mentholbolcher.
  Du må også ha´ en dejlig dag!
  Varme klem :0)

  SvarSlet
 12. Hej Mette Lykke
  Det er bare en god ting at ha´ i fryseren hvis man skal lave en hurtig smoothie.

  Så må jeg vist hellere lige diske op med lidt facts om ramsløg :-)
  Den skønne bladgrøntsag af liljefamilien blev engang forvekslet med ukrudt.
  Bladene har en fin aromatisk smag at hvidløg med et snert af porre.
  Brug dem i wok retter, tærter, salater, i kolde saucer og som 'det grønne drys'. De kan i de fleste tilfælde erstatte både løg, hvidløg og purløg.
  Bladene indeholder mellem 20-40 gange mere C vitamin end citroner og de er smækfyldt med antioxidanter.
  Jeg bruger dem også til en skøn bønnepuré. Blend kogte hvide bønner med tahin, citronsaft, olivenolie og en masse ramsløg. Spis den som dip eller smørepålæg.
  Jeg håber du finder på noget spændende at bruge dem til :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 13. Kære Vibeke
  Jeg kan kun anbefale at lave pesto af dem. Det er lige som med hvidløg, jo mere de bliver knust - jo stærkere bliver de. De er også gode at vikle om et stykke hvid fisk, der derefter dampes. Jeg får også en portion til på fredag, mon ikke jeg skulle prøve at finde på noget helt nyt. Det er godt nok 'bøf-fredag', men der skal jo også være lidt grønt :-)
  Jeg tror måske dine sanser er lidt 'forkælede', netop fordi du bruger så mange gode hjemmedyrkede krydderurter. Jeg håber at du kan trylle noget velsmag ud af dine ramsløg.
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 14. Hej Nille
  Det lyder som nogle lækre ingredienser til en orange middag. Jeg elsker sweet potatoes :-)

  Hmm, jeg kan vist ikke finde noget blåt at spise alligevel. Men dagen er jo ikke omme endnu :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 15. He he ... glæder mig til at høre om den blå maddag! Det er vist noget af en udfordring ;-) .

  SvarSlet
 16. Griner ja det er sgu da smart at spise efter farve.
  Jeg er meget spændt på hvad du finder af blå ting, det eneste jeg lige kan komme i tanke om er blåbær.
  Jeg er helt vild med den suppe du har lavet, mums
  Knus herfra

  SvarSlet
 17. Kære Malou
  Smukt glas med smoothie. Jeg får helt lyst til at smage sådan én. Jeg er ellers ikke så meget for smoothies. Jeg har lavet det én gang og jeg synes, at det var tykt, vammelt og lidt klamt;o) Men din ser virkelig appetitlig ud. Så måskej eg lige må give det en chance.
  Også suppen ser lækker ud - utroligt hvad lidt yoghurt og er par kerner kan gøre for at pifte en ret op.
  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 18. Hej Bente
  Ha ha, det blev jo til blå tirsdag i stedet :-)
  Det var en sjov udfordring, så jeg legede lidt med.
  Knus
  Malou

  SvarSlet
 19. Hej Pernille
  Ja, hvorfor ikke spise efter farve :-)
  Det fik jeg meget sjov ud af at tænke på i dag.
  Tak, det er sådan en lækker suppe. Desværre er der længe til jeg kan få fat i græskar igen.
  Knus
  Malou

  SvarSlet
 20. Kære Hanne
  Jeg laver smoothies (her kaldes de smuttis) af alt muligt. Jeg har mango og ananas i fryseren til at blende med. Det er bananen der kan gøre den lidt vammel og tyk i konsistensen. Der skal mere saft/juice eller A-38 i, end man lige regner med. Men du kan tro det er en god måde at få noget i maven på når jeg ikke har lyst til morgenmad.
  Tak, der skal faktisk ikke så meget til for at 'style' en ret :-)
  Knus
  Malou

  SvarSlet
 21. Jeg vidste faktisk ikke, at man kan fryse ananas og mango, men sikken en god idé. Jeg troede heller ikke, at min ganske almindelige stavblender kunne bruges til at lave smoothies, så mange tak også for det råd. Jeg købte ellers en blender, der skulle kunne blende frosne frugter fordi jeg gerne ville lave netop smoothies, men det kan den slet, slet ikke. Så fantastisk at jeg "bare" kan bruge stavblenderen - i går fik jeg den lækreste smoothie med youghurt,banan og jordbær, og i dag tror jeg, at jeg vil prøve blåbær, for at se om jeg kan lave blå mad :-)

  SvarSlet
 22. Hej Irene
  Det er så smart at fryse det frugt man ikke får spist. Man kan også bledne lidt frossen mango med minimælk til en lækker 'softice'.
  Ærgeligt at du har købe en maskine der ikke kan bruges.
  Hmm, jeg havde slet ikke tænkt på først om stavblenderen kunne klare jobbet :-)
  Der skal vist bare ikke være for meget af det frosne i af gangen.
  Ha ha, så du vil også lave noget blåt. Pøj pøj med det :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...