fredag den 24. april 2009

Dus med dyrene...

Det går langsomt med at blive frisk igen. Jeg har ikke været for god til at spise mig sund og rask i denne uge. Og jeg har desværre måtte smide noget ud fra sidste uges kasser. Træls, men jeg har ikke magtet at lave den mad jeg gerne ville. Nu har jeg fået KUK Kassen som er noget nemmere at gå til. Jeg elsker Dogmekassen, men den kræver planlægning og overskud at bruge.

Der var den skønneste daikonkarse med. Jeg havde set hos Vita at det var i ugens kasse, så jeg var noget spændt på at se hvad det var for noget. Det er sjældent at der kommer noget i kassen som jeg ikke kender noget til. Sikke en positiv overraskelse, det duftede og smagte super godt. Det skal jeg lave en salat med i aften.

Da jeg ville stille bakken i køleskabet, fik jeg øje på denne lille fyr. Det er jo sådan med økologiske grøntsager at der af og til er lidt insekter med. Så skyller jeg bare daikonkarsen grundigt inden brug.

Sød var den som den sad der på min lillefinger. Men hvad skulle jeg dog gøre med den, skulle den i kogende vand og ud i skraldespanden? Jeg kunne ikke nænne at ende den lille fyrs liv, så jeg lod den falde ned på græsset fra altanen. Så håber jeg at den får et godt snegleliv derude.

Jeg havde slet ikke fået spist frugt nok i ugen løb. Heldigvis havde jeg fået et tip hos Piskeriset om at fryse bananer. Så jeg frøs alle dem jeg havde i overskud, samt en ananas der stod og gloede. Nu skal der bare tylles nogle smoothies de kommende dage.

Ananassen var så moden at den næsten duftede parfumeret. Sådan lidt Malibu-agtigt. Uha, den bliver god sammen med banan og appelsin.

Der var 4 kiwier med i ugens frugtkassen. Henriette havde foreslået mig en kiwismoothie som C-vitamin boost tidligere på ugen, så sådan en lavede jeg med det samme. 1 banan, 4 kiwi og saften fra 3 appelsiner, lækkert og sundt. Jeg orkede ikke at finde mit særlige smoothieglas frem, det siger lidt om tilstanden. Men den smagte jo altså lige så godt selv om den var hældt op i et almindeligt glas.

Jeg har i det sidste stykke tid fået tomater og agurker med ekstra. Dogmekassen er kun danske grøntsager, så der er jo kun årstidens grønt der findes der. Hmm, jeg havde ikke lige tænkt på at KUK kassen selv bød på agurk og tomat. Så nu har jeg 25 tomater og 3 agurker. Mon ikke lige jeg skal lave et tomat-tema i denne uge. I aften skal vi grille, så der laver jeg bare en salat til. Men forslag til tomatretter modtages meget gerne!

16 kommentarer:

 1. Jeg var så tæt på at købe kiwier i dag, og så lod jeg i sidste øjeblik være... nu fortryder jeg efter at have set den smoothie :-)

  Mht. tomatopskrifter kan jeg ikke pt. komme i tanke om noget revolutionært spændende - men hvad med tomatsuppe, gazpacho, kødsovs, tomattærte eller ovnbagte tomater?

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  Jeg er sikker på at den får et dejligt snegleliv.
  Jeg kender heller ikke den karse men den vil jeg da prøve, jeg handler et sted hvor jeg kan få alle de her mærkelig ting :)
  Du må da helt klart lave noget med alle de tomater.
  Hvad med kold tomatsuppe ?
  Kan du have en dejlig fredag

  SvarSlet
 3. Kære Malou,
  Godt du skånede den stakkels snegls liv :o) Du finder garanteret på noget til alle dine tomater.
  Nej hvor ser den smoothie lækker ud!
  Fortsat god fredag til dig :o)

  SvarSlet
 4. Jeg synes, det er sjovt at se, hvad du får i kasserne. Min datter og jeg har før snakket om, om vi skulle dele én. Det er bare aldrig blevet til noget. Men det kræver også disciplin og planlægning at få det brugt. Det er jeg ikke sikker på, jeg er så god til.

  SvarSlet
 5. Jeg er så glad for at du skånede den lille snegls liv. Jeg har altså et blødt punkt for snegle(med hus) og frøer (spørg mig ikke hvorfor, sådan har det altid været):-)

  SvarSlet
 6. Kære Malou
  De tomater skal du nok få brugt, jeg ville lave en tomat, løg tærte med mozzarella. Og når du er igang med ovnen, så kan du tørre nogle godt krydrede tomater bagefter, og inden du ser dig om, så har du brugt dem:)
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 7. Kære Malou!

  God ide med at kunne fryse bananer - og anden frugt, det vil jeg huske :-)

  Det tager tid at komme ovenpå igen, efter at have været nede at vende - jeg tror også at du kører dig selv for hårdt (jeg kan jo sagtens skrive det for jeg er jo selv såååå god til at sætte grænser - håber du kan fornemme den TYKKE ironi *S*).

  Du kan langtidsbage tomaterne, lægge dem i en olie og så har du altid lækre tomater til salater, sandwich osv......

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 8. Hej Piskeris

  Det var simpelthen en vidunder smoothie :-)

  Tak, det var nogle gode idéer. Jeg tror jeg forsøger mig med nogle langtidsbagte.

  Glad forårshilsen
  Malou

  SvarSlet
 9. Kære Pernille

  Ja, mon ikke. Nu fik den da chancen :-)

  Det var en ganske lækker karse. Det er kimplanter der kunne ha´ vokset sig til kinaradisser. Jeg håber ikke at det er sidste gang det er i kasssen. Uha, det ville være godt på en æggemad :-)

  Hmm, jeg er ikke så vild med tomatsuppe. Hverken kold eller varm. Jeg fik det engang hvor jeg var meget syg og siden kan jeg ikke rigtig få det ned.

  Tak, det blev en dejlig fredag aften.
  God weekend derovre :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 10. Kære Susanne

  Mon ikke lige jeg fik et + i karmaregnskabet der :-D
  Den var så lillebitte og sød. Nu fortryder jeg at jeg ikke kom den i et syltetøjsglas med lufthuller og fodrede den.

  Jeg har allerede et par idéer med tomaterne :-)

  Tak, det var en rigtig god smoothie.

  God weekend :-)
  Knus
  Malou

  SvarSlet
 11. Hej Betty

  Dejligt at du får noget ud af at se kasserne. Jeg gik også og tog tilløb i lang tid før jeg bestilte den første.
  Det kræver faktisk planlægning at få brugt det hele. I starten smed jeg alt for meget ud.

  Der er mange forskellige størrelse kasser alt efter om man er 1 eller 7 personer. På http://www.aarstiderne.com/Kundeservice/Kasseguide.aspx kan du se alle de forskellige.
  Men det lyder som en fin idé at dele med din datter :-)

  Glad forårshilsen
  Malou

  SvarSlet
 12. Hej Margrethe

  Det kan du tro jeg også er, den var så lille og fin.
  Jeg må indrømme at jeg normalt foretrækker snegle i hvidløgssmør, men den her var altså rigtig sød.

  Frøer er også skønne :-)

  Glad forårshilsen
  Malou

  SvarSlet
 13. Kære Vibeke

  Tak, den tærte lyder god. Jeg tror også at det ender med at de kommer i ovnen på den ene eller anden måde :-)

  De skal nok blive spist, der blev allerede brugt 6 stk i dag.

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 14. Kære Birthe

  Det er så smart med frugt i fryseren. Jeg har mango, ananas og nu også banan. Så er det bare at blende det med juice eller A-38. Jeg skal vist se om jeg kan finde nogle blåbær, de skulle også være fantastiske til smoothies.

  Du har desværre helt ret, jeg kører mig selv for hårdt. Jeg vil bare SÅ gerne arbejde lidt. Og når det nu er noget jeg brænder sådan for, er det svært at sige nej.
  Ha ha, du kan tro jeg fatter ironien.

  Det er lige det jeg vil gøre med tomaterne. Jeg tror lige jeg skal i dit arkiv efter en opskrift :-)

  Mange hilsner
  Malou

  SvarSlet
 15. Ang. bananer så kan man pakke den enkeltvis i husholdningsfolie og lægge dem i grøntsagsskuffen i køleskabet. De bliver ikke kedelige, men holder sig lækre. Jeg bruger det, hvis jeg kan se, at vi ikke helt får dem spist inden de bliver bananagtige (bløde og gule m/ prikker).

  SvarSlet
 16. Hej Kari

  Tak for tippet, det må jeg prøve. Så kan det være at jeg kan nå at få spist dem inden de bliver for modne :-)

  Glad forårshilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...