mandag den 6. april 2009

Indisk posekylling...

I aften har den fået hele armen. Nallefar er vild med karryretter og jeg havde lige en kylling der skulle bruges. Jeg fik den idé at lave den 'ligesom hjemme i Indien', men i stegepose. Det er så meget nemmere at gøre rent bagefter og jeg havde lige været i Netto og hamstre stegeposer.

Jeg er blevet ret vild med at putte grøntsager med i posen, så de tager smag at kræet. Og i dag blev det til 3 gulerødder, 3 pastinakker og 1 stort løg i både. Der kom en snittet chilifrugt, skiver af frisk ingefær og kardemommekapsler ved samt 2 dl hønsefond.

Inden fuglen blev lagt i posen fik den fyld af 1 appelsin, 1 kanelstang, 1 laurbærblad og 8 nelliker.

 

Jeg smurte fuglen ind i en blanding af karrypasta, garam marsala og olivenolie inden den kom i ovnen i 1 time ved 200°C. 

Mens fuglen hyggede sig i ovnen gik jeg på jagt i kasserne. Til stærk mad er det godt med en let og frisk salat. Jeg lavede en blanding at kikærter (fra fryseren), tomat og agurk uden kerner og fintsnittede ramsløg. Lige inden servering blev den vendt i en let marinade af drænet yoghurt, garam marsala, citronsaft og salt.

Jeg kogte nogle parboiled ris til og lavede en grøn sauce af grønkål kogt i hønsefond. Den blev blendet og smagt til med spidskommen og citron. Jeg vendte et par skefulde i risen inden servering. Stegeskyen fra posen blev hældt op i en skål og brugt som sauce, det var ikke nødvendigt at koge den ind.

Posestegt karrykylling m/grøntsager, salat, grønne ris, skysauce og pærechutney.

Det var bare SÅ godt. Nallefar siger at det kom på top 5 af listen over livretter. Så det var al umagen værd :-)

16 kommentarer:

 1. Kære Malou
  Ja det må jeg sige, det lyder bare rigtig lækkert og dejlig krydret, og når så Nallefar sætter retten så højt på listen, må der være noget om det, for han er vant til at spise godt.
  Jeg skal til Tyskeland i morgen, hvis jeg da ikke ryger ned med influenza, jeg har det sgu så mærkeligt, men hvis jeg kommer afsted, så vil jeg købe en pose kikærter, jeg har fået dem i Spanien, i deres sammenkogte retter, men aldrig selv lavet det, jeg har lavet ital. suppe hvor der var bønner i altså nogen der skulle blødes op først, jeg kan ikke huske hvad det var, men nu vil jeg prøve med kikærter, for jeg kan jo se, at man kan lave mange retter ud af det, så må jeg se om jeg kan lide det.
  Min datter, svigersøn og jeg har lige aftalt at vi smutter til Paris i næste måned, hvis de kan få fikset nogle fridage, det var meningen at vi skulle have været i Berlin, men jeg vil altså hellere til Paris, det syntes de var en god ide.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 2. Nam nam, det ser godt ud, det der!

  Håber vi kan snakkes ved i løbet af påsken :)

  Kram fra Lisa

  SvarSlet
 3. Det lyder helt vildt godt, Malou, jeg synes, det er så smart, at du bruger stegepose til at holde styr på, at det hele ikke sprøjter ovnen til. Vi skal have frokostgæster på mandag, og der kunne jeg tænke mig at lave din ret. Tak for endnu mere herlig inspiration!
  Kram og ha' en god tirsdag :)

  SvarSlet
 4. Kære Vibeke
  Tak, det var altså rigtig godt. Og med den udmelding fra ham, så ved jeg at jeg har ramt plet :-)
  Så håber jeg at du er sluppet for influenza og er på vej til Tyskland nu.
  Du skal bestemt prøve at købe kikærter, de kan bruges til SÅ mange ting. Jeg kunne f.eks. ikke forestille mig et liv uden hummus :-)
  Åh, hvor bliver det dejligt med en tur til Paris. Berlin er også en dejlig by, men fik jeg valget ville jeg også hellere til Paris. Hvornår skal I afsted?
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 5. Kære Lisa
  Tak, det var det pureste guf :-D
  Det ville være dejligt hvis vi kunne snakke sammen i påsken, jeg er vist hjemme alle dage. Og i aften er jeg faktisk alene hjemme, hvis det kunne passe?
  Kram fra mig :-)

  SvarSlet
 6. Hej Madame
  Det var simpelthen så godt, jeg glæder mig til resterne :-)
  Jeg er simpelthen så glad for at have genopdaget stegeposerne. De gør det meget nemmere for mig. Og så holder de både på saft og kraft. Uha, den stegesky var lækker.
  Det ville være fedt hvis du lavede det til dine gæster :-)
  Det er så rart at du kan bruge mine idéer, så velbekom :-)
  Du må også ha´ en dejlig tirsdag.
  Kram

  SvarSlet
 7. Kære Malou
  Nej min nat har været forfærdelig, så jeg skulle ingen steder i dag, jeg skal bare op på dupperne igen, men jeg fryser, og har det ad hel.... til.
  jeg skal vist have tændt op i min brændeovn.
  Jeg håber at de unge kan få nogle fridage fra d. 8 til og med d. 12 maj, så jeg kan få bestilt hotel og billetter.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 8. Jeg synes, at alle bruger stegeposer nu??? Jeg må vist hellere se at undersøge om de forhandles hernede hos barbarerne! Synes ikke umiddelbart, at jeg har set dem - men sikke det må lette rengøringen! Og hvis det så også giver en god smag til det hele ;-)

  Jeg elsker indisk mad!!!! Det er alt for sjældent jeg får det faktisk - tak for inspirationen ;-)

  SvarSlet
 9. Nej.....Römertopf...det du'er! :-)

  SvarSlet
 10. Kære Malou

  Det ser dælme godt ud!!
  Helt vildt godt ud. Jeg må vist til at prøve det med de poser. Jeg har vist nogle i skuffen, så der er ingen undskyldning;)
  I dag skal jeg også forsøge mig med at koge bøner til fryseren. De har stået i blød, så nu er det bare med at komme igang!!
  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 11. Kære Vibeke
  Jamen dog, så må du have rigtig god bedring. Det er da træls med sådan en omgang lige her op til påske.
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 12. Hej Nille
  Jeg har hugget idéen hos NYBH, som vist har den fra Isabells Smith :-)
  Jeg kan huske at min mor brugte dem meget i 80´erne, men jeg har aldrig selv brugt dem før nu.
  Hvis du ikke kan finde nogen dernede, skal jeg med glæde sende dig et par pakker!
  Fuld pedal på smagen og ingen rengøring. Win - win :-)
  Velbekom, jeg er glad for at du kan bruge inspirationen.
  Glad påskehilsen
  Malou

  SvarSlet
 13. Hej NonMis
  Well, siger du det fordi du selv har 3? :-D
  Tager den ikke lidt smag af de retter man laver? Det ville være træls hvis det hele kom til at smage af karry :-)
  Glade påskehilsner
  Malou

  SvarSlet
 14. Kære Hanne
  Ja, kan du se at komme i gang med poserne :-)
  Hvad er det for nogle bønner du har gang i?
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 15. Hej Malou
  Det er hvide bønner. Jeg har jo set de fine puréer, som du har lavet. Dem må jeg bare prøve. Nu er de puttet i luft-tømte poser, som du skrev og er i fryseren.
  I dag har jeg også fået sat kikærter i blød og købt tahin - så humus må der på bordet her en af dagene.
  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 16. Hej Hanne
  Cool, du er hoppet helt med på vognen :-D
  Jeg skal også lave en pure her i påsken. Hvide bønner, kogt rødbede, hvidløg og citron, så det er jeg spændt på.
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...