fredag den 10. april 2009

Posefugl med æskemos...

Argh, sikke en dag. Jeg har ondt over det hele, måske lavede jeg alligevel for meget i går. Jeg har været strid, urimelig og helt oppe at ringe. Det endte med en tudetur og nogle timer på sofaen. I dag har jeg været rigtig ked af at ha´ fibromyalgi. Det kommer bag på mig hver gang der kommer sådan en dag, jeg troede jeg havde bedre styr på mig selv. Men jeg må erkende at det tager længere tid at lære at leve med det. Lammet og rødvinen bliver gemt til i morgen, så går det måske bedre der. Vi talte om at bestille noget take-out, men blev enige om at det var bedre for os at få noget god hjemmelavet øko-mad. Så vi gik ud i køkkenet og gik i gang. 

Det var det nemmeste at lave en gang posekylling. Jeg havde ingen citroner, så de blev fyldt med et par æbler med nelliker i stedet for. Jeg gjorde lidt grøntsager klar til at komme i poserne også. Det blev til 5 gulerødder, 3 porrer og 2 pastinakker samt nogle ramsløg. Jeg fik også den idé at komme nogle kikærter med, de ville sikkert suge noget god smag til sig.

Poserne blev gjort klar til 'indflytning' med ca 3 dl hønsefond i hver og et par laurbærblade. Kyllingerne blev fyldt med æblerne og drysset med urtesalt. Fuglene fik derefter en tur i ovnen i 1 time på 200° C.

Sådan som jeg har det i dag, kan jeg ikke skrælle kartofler eller lave for meget tilbehør. Da jeg var ovre hos min søster spottede jeg denne her genvej og købte et par æsker. Det er frysetørrede kartoffelflager og det smager fuldstendigt som rigtig kartoffelmos. Så jeg vil bruge det når jeg ikke har kræfter til andet. Selv om det ikke er økologisk går det an, der er ikke nogle slemme ting i. 

Skyen fra poserne blev siet, smagt til med lidt balsamico og jævnet med majsstivelse. Der var linsesalat tilbage fra i går, så det fik vi til sammen med mosen og grøntsagerne fra poserne. Kikærterne smagte super godt, så det er ikke sidste gang jeg bruger dem til det. Nu står den på sofa og lidt Dexter og tidligt i seng. Så håber jeg at dagen i morgen har noget bedre at byde på.

14 kommentarer:

 1. Øv hvor træls med smerterne. Håber de går væk i løbet af natten.
  Dine posekyllinger ser lækre ud - det virker så nemt at komme lidt grøntsager i en stegepose sammen med kyllingen. Jeg plejer ikke at bruge stegepose men måske skulle jeg forsøge mig med det :-)
  Knus og rigtig god bedring.

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  Det er faneme synd, at du skal lide sådan, det er godt at din mand hjalp dig med aftensmaden, (du skrev vi gik i køkkenet) så det går jeg ud fra, det gjorde min mand også altid, når den var helt galt.
  Det ser dejlig frisk ud, og jeg kan godt forestille mig, at kikærterne er gode, de har suget noget kraft.
  Jeg tror "det ligger lidt i luften" at smerterne er lidt værre som normalt, for jeg må tage et ekstra hold piller, for at det ikke tager overhånd med smerter/ømhed.
  Knus Fra Vibeke

  SvarSlet
 3. Det er da øv, du har det skidt. Jeg har nu hapset ideen med stegeposer - det er skrevet på indkøbslisten! Hvor kan man købe Betty Crocker henne i Dk?

  SvarSlet
 4. Det ser meget lækkert ud, hvad du lavede, Malou. Rigtig god bedring, jeg er ked af, at du har det så skidt visse dage. Får du D-vitamin nok? Mange med fibromyalgi mangler i udpræget grad D-vitamin fremgår det af Naturli' nummer 3 fra i år. Det er et lækkert blad om sund levevis, jeg fik i min helsekost. Og der skriver Carsten Vagn-Hansen gode helseråd, blandt andet dette. Tilskud af D3-vitamin kan fjerne eller bedre kronisk træthed og smerter hos mange, står der.
  Varme klem og hav en god lørdag ...

  SvarSlet
 5. Det er synd for dig at du har så mange smerter. Men som altid finder du en løsning på problemet uden at gå alt for meget på kompromis :o)
  Det ser skønt ud, uanset :o)

  Stort kram
  Susanne

  SvarSlet
 6. Kære Anette
  Ja, r**træls. Det er blevet lidt bedre i løbet af natten, men humøret er tilgengæld meget meget bedre i dag :-)
  Tak, det er simpelthen så nemt at lave kylling på den måde. Grøntsagerne smager rigtig godt når de har ligget og simret i hønseguf i 1 time.
  Prøv det, du vil bestemt ikke fortryde det :-)
  Tak skal du ha´ også knus til dig!
  Malou

  SvarSlet
 7. Kære Vibeke
  Ja, det er lidt synd for mig. Jeg prøver at holde selvmelidenheden fra døren, men i går lykkedes det slet ikke. Puha, godt at det går lidt bedre i dag.
  Ja, du kan tro jeg fik hjælp i køkkenet. Jeg er ikke særlig god til at samarbejde og vil helst gøre det hele selv. Jeg er lidt pløk, for tingene skal helst gøres på MIN måde. Du kan tro jeg kan være strid! Men i går galt det bare om at få noget godt at spise i en fart, så der gik samarbejdet noget bedre :-)
  Uha, de kikærter var et hit. Så de kommer i fra nu af.
  Så du har det også træls i de her dage? Hvordan går det ellers med dit medicinskift, er det ved at være helt på plads?
  Knus fra Malou

  SvarSlet
 8. Hej Huset i Hou
  Ja, men nu går det heldigvis ligt bedre igen. Det er jo sådan med en kronisk sygdom at der er dage, hvor det bare fylder det hele.
  Nice, jeg tror du bliver glad for poserne.
  Jeg ved ikke hvor man kan få Betty Crocker´s produkter fast. Dem her købte jeg som partivare i Super Best i Herlev. Jeg har kigget i min lokale Super Best her i Århus, men de havde det ikke.
  Men jeg skal nok give lyd, hvis jeg spotter noget et sted :-)
  Glad påskehilsen
  Malou

  SvarSlet
 9. Kære Madame
  Tak, det var også rigtig lækkert. Det var godt at få noget god mad i stedet for take-out.
  Hmm, jeg skulle være dækket godt ind med min multivitaminpille. Men det kan da godt være jeg ville ha´ godt af mere D-vitamin.
  Tak for tippet, det vil jeg lige undersøge nærmere. Jeg er villig til at prøve hvad som helst der kan lindre.
  Fortsat god påske!
  Også Varme klem til dig :0)

  SvarSlet
 10. Tak for det, Susanne.
  Det har godt nok været en prøvelse de sidste par dage.
  "Man må sno sig, sagde ålen" :-D
  Jeg er glad for at vi fandt en løsning på hurtig og lækker mad.
  Tak, det var mums.
  Så glæder jeg mig bare til lam og rødvin i aften.
  Også stort kram til dig :0)
  Malou

  SvarSlet
 11. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 12. Kære Malou
  Ja medicinskiftet går vist godt, jeg er ikke så hævet mere, men det endelige svar får jeg først i juni, jeg skal have taget prøver her efter påske, og hvis det er iorden, så hører jeg ikke noget, hvis ikke, bliver jeg kontaktet, men i juni skal jeg til undersøgelse, og da har han svarene på prøverne.
  Jeg har en opfordring til dig, se kommentarer, på min blog!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 13. Kære Malou
  Hvor er det træls, at du plages sådan at smerter nogle dage. Jeg er imponeret over, at du alligevel fik lavet sådan en dejlig middag.
  God idé med kikærterne. Det må jeg prøve en dag, nu hvor jeg har et par poser i fryseren - takket være dig:o)
  Knus - og jeg håber, at du er mere på toppen i dag, så du kan boltre dig med lammet.
  Hanne

  SvarSlet
 14. Kære Hanne
  Ja, det var godt nok en træls dag i går. Vi blev enige om at var bedst for mig at få noget ordentlig mad, så det lavede vi i fælleskab. Ummm, de kikærter blev gode. Og det er jo nemt lige at tage en håndfuld i fryseren, ikke sandt? :-)
  Heldigvis har jeg det bedre i dag. Du kan tro jeg har hygget mig med lammet, det skal i ovnen om 10 min. Jeg er spændt på hvordan det bliver.
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...