lørdag den 4. april 2009

Påskekylling...

I aftes var min veninde B på besøg til mad og hygge. Jeg lavede den sædvanelige posekylling men med gulerod, pastinak og rosmarin. Jeg kom også lidt hvidvin med i posen. Der var en masse grønkål med i kassen, så jeg kastede mig ud i en variation af den irske klassiker 'colcannon'. Det er en grov kartoffelmos med grønkål. Jeg lavede min af kartofler og pastinakker der blev kogt godt møre i usaltet vand. Grønkålen blev skyllet, ribbet og kogt ca 10 min i saltet vand. Kartoflerne og pastinakkerne blev rørt til en rustik mos med en træske. Grønkålen blev blendet og rørt med. Der kom lidt olivenolie, minimælk, Maldon og peber i også. 

Det blev også til en nyopfundet rosenkåls-coleslaw i går. Den blev lavet af finsnittet rosenkål og gulerod. Marinaden bestod af flydende blomsterhonning, citronsaft, fuldkornssennep, Maldon og peber. Det var en rigtig god kombination og det blev spist rub og stub. Saucen var skyen fra posen, det blev affedtet, farvet med karamelkulør og jævnet med majsstivelse.

Kylling m/colcannon, rosenkåls-coleslaw, gulerødder/pastinakker og skysauce.

I dag har vi fået rigtig hygge morgenmad. Blødkogte æg, friskpresset grape/appelsinjuice og lune kanelsnegle. Uha, det er godt at have ferie!

10 kommentarer:

 1. Kære Malou
  Det ser dejligt ud som sædvanlig, det var da en smart måde at få brugt det grønkål på, - og sundt.
  Din coleslaw ser interessant ud, dejlig nytænkning, - den planker jeg:-)
  Knus fra
  VIbeke

  SvarSlet
 2. Kære Vibeke
  Tak, det var rigtig godt.
  Jeg havde ikke prøvet det med grønkålen før, men det bliver bestemt ikke sidste gang. Jeg tror også jeg vil forsøge mig med en grønkålspesto.
  Du planker bare :-)
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 3. Wauw! Den der kartoffelmos med grønkål er godt nok flot - rigtig påskefarvet :-)

  Ret ærgerligt at gemalen ikke kan lide kartoffelmos, men måske jeg skal være så udspekuleret at lave den alligevel og så blot tage et par kartofler til side til ham...

  SvarSlet
 4. Hej Piskeris
  Ih tak, den var en skøn mos. Du kan jo bare servere en alm kogt kartoffel og så putte den blendede grønkål i en let hvid sauce. Så kan han få det som han vil ha´ det og du kan mose det sammen på tallerkenen :-)
  Jeg har lige været ovre og snuse på din blog, det er lige noget for mig :-) Så jeg læser med fra nu af.
  Glade søndagshilsner
  Malou

  SvarSlet
 5. Dejligt - du er ganske velkommen :-)

  SvarSlet
 6. Åhhh - det må være en fryd, at komme som gæst i dit hus ;-))

  SvarSlet
 7. Hej Piskeris
  Jeg har lige været ude at spise med dig på The Ricemarket :-D
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 8. Hej Kirsten
  Ih tak, hvor er det var pænt sagt. Du kan tro der kommer heller ingen klager fra mine gæster :-D
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 9. Hehehe - jeg håber, det smagte dig! :D

  SvarSlet
 10. Hej Piskeris
  Det kan du tro ;-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...