torsdag den 2. april 2009

På E-numrenes holdeplads...

Uha, hvor jeg glæder mig til der kommer kasser i morgen. Det bliver dejligt med noget lødig kost igen. Jeg har godt nok spist mange usunde ting i denne uge. Siden jeg kom hjem er det ikke blevet til så meget madlavning. Mandag aften fik vi bare madder, tirsdag 'ild i røret' fra fryseren og onsdag burgere udefra. I dag har jeg været i biffen med min veninde B og set 'Kærestesorger'. Vi fik en kæmpe kebabhalløj bagefter og det var en af de bedste jeg nogensinde har fået. Men nu skal jeg altså have en pause fra alt hvad der hedder hvedemel og proppe mig med kostfibre. 

Min søster tog mig med på lagerudsalg hos et slikfirma i Herlev. Nallefar ELSKER bolcher, så jeg købte en kasse med 1 kg til ham. De er 2. sortering og kostede kun 65 kr. Han blev ellevild og guffer løs af dem. Og jeg må med skam erkende at det gør jeg også!

Jeg har brugt lidt tid på E-nummerguiden i dag. Blocherne indeholder 7 forskellige af slagsen. Nogle dækker over 'sikre' tilsætninger som gurkemeje, kul og karamel. Men der er 2 E-numre som det direkte frarådes at indtage (E120 og E133).  De kan være allergifremkaldende og give høfeber, nældefeber eller astma - hos følsomme samt børneeksem og diarré. Hmm, E120 er det røde farvestof der bruges i Campari. Det udvindes af nogle små lus, hvis vinger er stærkt røde. E133 er et blåt syntetisk farvestof. Det forklarer måske hvorfor mine øjne klør. Jeg tror jeg holder mig til de brune og sorte blocher fra nu af.

14 kommentarer:

 1. Kære Malou
  Altså, nu tror jeg også, at du trænger til at få nogle fornuftige kasser hjem!
  Sender Aarstiderne kasser ud i næste uge?
  Jeg spekulerer på, at invitere familien i Påsken, men jeg vil lige vide, om jeg kan få kasser, Torvet sender først igen d. 17 april.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 2. Jeg kan nu også bedst lide de sorte bolcher. ;-)

  SvarSlet
 3. Sikke et deligt køb, Malou! Jeg kan godt forstå, at Nallefar blev henrykt :-) Uha det er en sand gyser med E120 og E133. Vi prøver at undgå E-numre, men det er jo næsten umuligt, og i hvert fald, når man spiser ude eller hos venner. Gad vide hvordan bolcher uden farvestoffer ville se ud - gennemsigtige?

  Ha' en dejlig fredag, klem :-)

  SvarSlet
 4. Kære Vibeke
  Jeg trænket sådan til nogle grove kostfibre. Der kommer både 2 kyllinger OG 2 svinemørbrader. Så der er godt med påske mad.
  Hvis du skynder dig kan du få kasser fra Aarstiderne i næste uge. http://www.aarstiderne.com/Kundeservice/Deadlines%20Foraar09.aspx
  De leverer både i uge 15 og 16.
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 5. Hej Bibo
  Hæ hæ, det kan jeg også. Så nu er har jeg en undskyldning for at 'fiske' dem :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 6. Hej Madame
  Han fik øjne så store som tekopper, kan jeg godt sige dig. Jeg har lovet at købe nogle flere næste gang jeg kommer derover, så han kan få en kasse med til rollespil også :-)
  Jeg kan ikke rigtig forstå hvorfor det er tilladt at bruge de E-numre i fødevarer. Der er sikkert meget børneeksem der kan undgåes. Men det er selvfølgelig lidt kedeligt hvis alle bolcher er gennemsigtige. Heldigvis er der mange skønne naturlige farver der kan bruges, man må håbe at de også finder vej til de store slikfabrikanter.
  Du må også ha´ en dejlig fredag.
  Klem herfra :-)

  SvarSlet
 7. Mmmhhh - jeg elsker også bolcher! Men altså helst lakridsbolcher - så det er der jo ingen fare ved ;-)

  Men det er svært at holde fingrene væk, når de står foran én... derfor undlader jeg som regel at have noget hjemme!

  SvarSlet
 8. Hold da op, sikke mange bolcher - jeg kan da godt forstå at han blev glad! :-D

  Det med de dersens lus, det lyder da bare slet ikke rart - godt at man har sorte bolcher.....

  God weekend og husk at nyd solen :)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 9. Det lyder jo rigtigt delikat med alle de mærkelige ting de har puttet i de bolcher, men de smager jo godt. Jeg må desværre ikke spise sådan noget pgr af min insulin. Jeg skal holde mig til kostfibre :)

  Kan du have en dejlig solrig fredag

  SvarSlet
 10. Ja, det er til at blive helt dårlig bare af at tænke på, hvad det er tilladt at tilsætte mad (og slik)! Øv!

  Men ... det bliver også lidt kedeligt, hvis vi kun skal holde os til kostfibrene :o)

  SvarSlet
 11. Hej Nille
  Jeg plejer heller ikke at købe så store mængder, for jeg kan ikke holde nallerne fra dem :-D
  Men jeg skal da vist lige have et enkelt nu hvor jeg blogger. Et sort selvfølgelig :-)
  God weekend.
  Malou

  SvarSlet
 12. Hej Birthe
  Det var ligesom juleaften :-D
  Det er også det farvestof der er i røde pølser, uhyggeligt ikke? Hvor mange børn får ikke stukket sådan en i hånden hver dag!

  Tak i lige måde :-)
  Vores påskeferie starter om 2 timer og fortsætter 10 dage frem. Det bliver SÅ dejligt.
  Mange hilsner
  Malou

  SvarSlet
 13. Hej Pernille
  Har du set alle de skønne sukkerfri bolcher man kan få på apoteket? Den skulle du unde dig selv et par stykker af ind i mellem gulerødderne :-)
  Også en dejlig soldag til dig!
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 14. Hej Bente
  Ja, det er utroligt hvad der stadig er lovligt at tilsætte fødevarer. Du kan tro jeg er glad for E-nummerguiden, den gør det lettere at undgå de 'slemme'.

  Men der skal altså slik til :-D
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...