lørdag den 18. april 2009

Årets første grillaften...

Nu kan jeg ikke vente længere. Nu skal grillen findes frem og gøres klar. I går skrev Birthe om sine overvejelser om at anskaffe en gasgrill og det fik mig til at tænke på min. Her i vores blok er det forbudt at grille med kul pga brandfaren. Heldigvis må man så grille med el og gas. Helt ærligt, en el-grill er ikke en grill, men en udendørs grillpande. Så vi besluttede os derfor for at anskaffe en Weber babyQ. Den er vi bare blevet SÅ glade for, maden smager næsten ligesom fra en 'rigtig' grill. 

Det er en smart lille grill, nem at bruge og flytte rundt på. Hos Harald Nyborg kan man købe nogle små propangasflasker (med samme gevind) til ca 20 kr, så der er ingen grund til at købe de dyre originale fra Weber. Nu skal risten bare ha´ en omgang så er den klar til brug.

Det bliver en flanksteak der kommer på grillen i aften. Jeg har marineret den med citron (skal + saft), hvidløg, sorte peberkorn, fuldkornsennep, rosmarin og olivenolie. Mens den står og hygger sig på køl, laver jeg tilbehøret.

I dag har jeg kreeret en helt ny opskrift med ramsløg. Det er en kartoffelsalat med en rygeost- ramsløgscreme. Jeg kogte nogle kartofler, pillede dem og skar dem i tern. En kæmpe håndfuld ramsløg blev blendet og rørt sammen med en hel bakke rygeost. Der kom ca 3 spsk skyr i for at hive fedtprocenten ned og give lidt syrlighed. Cremen blev smagt til med friskkværnet peber og lidt citronsaft.

Det blev til en smuk grøn creme, som kartoflerne nu ligger og trækker i. Jeg er spændt på hvordan den bliver. Jeg kom ikke noget salt i cremen, da rygeosten er meget salt i sig selv. Men nu får jeg se når den bliver smagt til om der skal mere salt til, kartoflerne har det jo med at suge det til sig.  

13 kommentarer:

 1. Det lyder rigtig smart med en Weber babyQ, når I nu ikke må grille på gammeldaws maner! Og det ser lækkert ud, hvad du har tilberedt indtil nu. Glæder mig til fortsættelsen :O)

  Bon appetit og klem :O)

  SvarSlet
 2. Kære Malou!

  Har I bordplader til Jeres gasgrill?? Hvor lang tid kan sådan en gaspatron holde?
  Jeg må sige at netop din mening betyder meget for mig i dette spørgsmål - fordi jeg kender din holdning til mad - og jeg tror at vi ender med at købe en...

  Det ser rigtig godt ud det I skal grille - MUMS! :-)

  Kærlig hilsen
  Birthe

  SvarSlet
 3. Det forfølger mig det der ramsløg!!!! GGGRR!!!! Hvor mon det gror i Belgien? Lol!

  Jeg har nogle gange på det sidste lavet en dressing af purløg, gedeost og fromage frais/græsk yoghurt 0% el. lign. Det tror jeg faktisk også vil klæde kartofler! Men din dressing lyder nu så god!

  SvarSlet
 4. Kære Malou
  God fornøjelse, med grilleriet, dine forberedelser ser dejlige ud.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 5. Håber det smagte, det gjorde vores ;0)

  Nat nat...

  SvarSlet
 6. Kære Malou
  De ser så skønne ud alle de cremer, som du får lavet. Altid i skønne farver.
  Jeg håber, at I nød årets første grillaften - den er altid noget særligt.
  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 7. Kære Madame
  Den er bestemt ikke dårlig at grille på.
  Tak, det blev super lækkert :-)
  Jeg har bare lidt ondt i håret i dag, så det går laaaaaansomt med at blogge :-)

  Varme søndagsklem :0)

  SvarSlet
 8. Kære Birthe

  Nej, desværre - vi har den helt lille model. Men jeg har set dem med sideborde, sådan en tror jeg vil ha´ når den her ikke kan mere. Hmm, jeg ved ikke rigtig med gasen. Vi købte 10 stk sidste år og grillede rigtig meget fra maj til september. Der er stadig næsten 3 tilbage, så det er ikke fordi det er så dyrt i gas. Jeg har ventil og slange til en stor gasflaske, vi fik os bare aldrig tageet samen til at købe en. Den er vildt dyr i anskaffelse.

  Dejligt at min mening tæller med :-)
  Så får du min helt ærlige mening: behold endelig kuglegrillen og køb den her som ekstra. Den er god, nem og hurtig. Jeg ville meget nødig undvære min!

  Tak, det blev super godt :-)

  Kærlig Hilsen
  Malou

  SvarSlet
 9. Stakkels dig, Nille :-)

  Du må et smut forbi dannevang hvis du skal ha´ ramsløg. Men de skulle gro vildt i bøgeskove, har du været på udkig?

  Det lyder også som en lækker ting. Jeg er først lige ved at lære at spise gedeost.
  Min blev overraskende god. Jeg var bange for at den ville smage for røget, men kartoflerne havde suget det til sig.

  Mange hilsner
  Malou

  SvarSlet
 10. Kære Vibeke
  Tak, det rigtig dejligt med noget grillmad. Det er så dejligt med den altan :-)
  Knus
  Malou

  SvarSlet
 11. Hej Kari
  Du kan tro det var guf :-)
  Jeg var lige forbi og se dit, det lyder også rigtig lækkert.
  Det der brød lyder dejligt nemt. Er det noget du har en opskrift på? Jeg har nemlig ikke Karolinebøgerne, hvor mon jeg kan skaffe dem?
  Glad forårshilsen
  Malou

  SvarSlet
 12. Kære Hanne
  Tak, jeg er pjattet med farver :-)
  Det var sådan en lækker creme, den ville være så god til røget laks eller bare på rugbrød med tomatskiver.
  Det var en skøn aften! Grillmad, rødvin, backgammon og god musik. Nu er grillsæsonen skudt i gang med maner :-)
  Knus
  Malou

  SvarSlet
 13. Nu kan jeg ikke vente længere. Nu skal grillen findes frem og gøres klar. I går skrev Birthe om sine overvejelser om at anskaffe en gasgrill og ... ngasgrill.blogspot.de

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...