tirsdag den 28. april 2015

Vaflede gorditas med chipotlerejer...

Så står den på tex-mex de næste par dage. Jeg lægger ud med at kombinere 2 forskellige opskrifter: tacos med chipotlerejer + gorditas med kylling BBQ-style.

Det blev til disse lækre majsvafler toppet med marineret spidskål, chipotlerejer, avocado og masser af frisk koriander. 

Opskrifterne er hentet i Louisa Lorangs nye kogebog Mit cowgirl-køkken (udkommer d. 30/4) - som er blevet til efter en rundrejse med familien i Texas sidste sommer. Den er sprængfyldt med saftspændte og indbydende ting - og jeg har lyst til at lave det hele...på en gang! Der er smæk på smagen og knald på farverne.

Som sagt valgte jeg at lave et mash-up af to opskrifter. Det blev derfor til ene af opskrifternes fyld - med den anden opskrifts bund og topping. Bunden først. Det skulle være små tykke majspandekager kaldet gorditas.   

Dejen er vildt simpel og indeholder kun 5 ting.

2½ dl majsmel
1 æg
1-1½ dl vand
1 tsk bagepulver
salt (her urtesalt)

Alle ingredienserne piskes tik en tyk dej. Jeg brugte kun ca 1 dl vand. Dejen kan nu steges på panden, i varm olie, til små tykke pandekager (8-10 stk).

Jeg valgte dog i stedet at bage 6 små vafler i mit Snack Collection jern. Det er nemmere og kræver ikke så meget fedtstof.

Til tacos med chipotlerejer hører en omgang marineret kål. Det er ½ fintsnittet spidskål, vendt i en marinade af 2 spsk mayonnaise, 2 spsk skyr (originalt tyk yoghurt), ¼ dl limesaft, ½ tsk sukker og salt.

Dressingen piskes sammen og vendes i kålen. Jeg kom kun lige nok dressing i til at binde det sammen og gemte resten til at komme ovenpå til sidst. 

Rejerne kan enten være store grønlandske rejer eller de her store basser. 

De optøede rejer duppes helt tørre og steges hårdt i lidt olivenolie - og tilsættes lidt chipotle salsa (blendet chipotle i adopesauce) + limesaft og salt.

Toppingen, der var hentet fra gorditas med kylling BBQ-style, består bla af avocado i tern. Et godt trick er at skære den i tern i skallen sådan her - så kan man lige grave indmaden ud med en ske bagefter og man slipper for at stå med den fedtede avocado på et skærebræt.

Den marinerede spidskål, resten af dressingen, lime i både, avocado i tern, hakket rødløg, rød chili i tynde skiver og grofthakket frisk koriander. Og så var det tid til at anrette.

De lune gorditas-vafler i bunden.

De blev toppet op med marineret spidskål og chipotlerejer.

Avocado og rødløg kom på.

Og derefter ekstra dressing, masser af koriander og chili. Og så var der mad.

En tex-mex bastard uden lige.

Der blev serveret limebåde til - og en ret så fremragende krydret G&T. Og den får du opskriften på i det næste indlæg...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...