lørdag den 11. april 2015

Kagedåsebryst...

Her får du endnu en klassisk flødekage - fortolket i en tartelet. Gåsebryst er min absolutte favorit, når det gælder flødekager. Og den SKAL være med butterdej og svesker. Den der udbredte misforståelse med at der også kan bruges lagkagebund og hindbærmarmelade - glem det! Men der er jo ikke meget gåsebryst i formen over en rund kage.....så det blev i stedet til et dåsebryst....et kagedåsebryst.

Selv om Kagedåserne (kagespise-klub stiftet i 2009) nu er spredt for alle vinde, ses vi stadig til julefrokost og et par sammenskuds-konditoridage i løbet af året. Næste gang vi skal ses er i maj - og jeg skal ha' sådan en omgang her med som mit bidrag.

Det er en ganske simpelt og lige ud af vejen opskrift. Ingen besværlig bagning af uforudsigeligt hævende butterdej - bare færdigbagte tarteletter. Og ingen kogning af kagecreme - men en ren flødecreme stivet med en smule husblas. Tarteletterne skal dog lige ha' en lille let overhaling først:

De skal pensles indvendigt med æggehvide og drysses med sukker - og bages 5-8 minutter ved 200°C til de begynder at karamellisere i kanten. Køl dem derefter af.

Og så til sveskemosen. Klip 10-12 svesker i kvarte. Tilsæt saften af 1 appelsin. Lad sveskerne simre ved lav varme til de er bløde.

Stik en stavblender i sveskerne *wroom wroom* og kør dem til en homogen mos. Lad blandingen køle helt af.

Til flødecremen: 2½ dl fløde - delt op i 2 og ½ dl, 1 spsk flormelis, et nip vaniljepulver og 2 blade husblas.

Udblød husblassen i koldt vand. Varm den ½ dl fløde let og opløs husblassen i den (køl den hurtigt lidt ned). Pisk de 2 dl fløde til let skum sammen med flormelis og vanilje. Kom et par skefulde flødeskum i den afkølede blanding og rør glat - og hæld den blanding i resten af flødeskummet. Rør igen glat. Den færdige flødecreme stilles på køl. 

Jeg kom min i en engangssprøjtepose, så den var nemmere at komme i kagerne. 

Og her gik det så lidt galt for mig - for det næste trin var at lave elementerne af marcipan. Min var desværre ikke pakket godt nok ind og var alt for tør at arbejde med. Den røg derfor på frost til en omgang mazarinkage, hvor den alligevel skal blendes - og jeg måtte vente til dagen efter med at lave kagerne færdige. Det betød desværre at min flødecreme i mellemtiden nåede af blive til fløderand. Men pyt, smagen var fin.

Da jeg havde fået købt ny marcipan, lavede jeg først de små brystvorter.

De blev penslet med en smule naturlig rød farve (af rødbede), rørt ud i en smule vand.

Og så til samlingen. Først en god portion sveskemos i bunden.

Og så en god portion flødecreme - eller rettere fløderand.

Marcipan blev udrullet mellem 2 stykker plastik, stukket ud med en rund udstikker, lagt over og bukket til med en tandstik.

Hvert bryst fik en lille brystvorte på toppen. Er man slet ikke til den slags, kan en smule smeltet chokolade eller en sukkerblomst jo anvendes i stedet.

Og så var der kagedåsebryster.

Og så skete det det sjoveste: Signe som er en af Kagedåserne, spurgte om hun måtte kigge forbi. Vi endte med at smide en bid mad sammen - og spise de her til dessert. 

De små fine brystkager vil gøre sig godt i forbindelse med Støt Brysterne hvor der samles ind til kampen mod brystkræft.

God barm og god lørdag til alle der kommer her forbi...6 kommentarer:

 1. Endelig et fornuftigt menneske der har helt styr på, at gåsebryst er med butterdej og svedsker. Alt andet har intet med gåsebryst at gøre! Og din variant er da bare supersjov

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Nej, de andre er 'de falske gåsebryster' :-D

   Slet
 2. Sikke en kreativitet!
  Vil vove den påstand, at også et mandeligt selskab vil være pjattede med dén kage, thihi.
  - er SÅ begejstret for det naturlige farvepulver vi fandt dér, og må bestemt have flere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tusind tak. Ja, jeg kunne levende forestille mig at den ville vække jubel hos begge køn. Også jeg, skal ha' købt mere næste gang jeg kommer over - for jeg har næsten brugt det hele allerede :-)

   Slet
 3. Jeg er så dybt imponeret over din fantasi. Endnu en opskrift som får mundvandet til at løbe. :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. *Bukker* tusind tak for komplimenten :-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...