tirsdag den 14. april 2015

Cremet citronpasta med babyspinat og røget laks...

Her kommer en lækker og simpel pastaret, som kan smækkes sammen på ingen tid. Det er totalt comfort food - som gør godt i både mave og sjæl.

Forskellige slags spaghetti i cremet citronflødesauce med spinat og røget laks. Var det egentlig ikke en ret vi spiste ret meget i midten af 90'erne? 

Jeg handlede på vej hjem fra Anne med halvslemmme tømmermænd. Jeg vidste at der var 2½ dl fløde tilbage fra mine kagedåsebryster som skulle bruges i bedste Stop Spild Af Mad stil. Der var også en halv citron der havde set bedre dage efter en flok G&T's. Jeg købte en bakke babyspinat og en pakke røget laks - og hjemme fandt jeg nogle rester pasta og et løg. Pasten blev straks sat over i rigelig saltet vand.

Spinaten blev skyllet og fik en tur i min salatslynge.

Løget blev skåret i tynde både og sauteret i en smule olivenolie, sammen med et fed hvidløg i papirtynde skiver, uden at tage farve. Fløden blev hældt på, sammen med revet skal og saft fra ½ citron. Den fik lov til at koge lidt ind inden spinaten blev tilsat. Der blev smagt til med urtesalt, masser af friskkværnet sort peber og lidt revet muskatnød.

Pastaen blev drænet. Det var en blanding af alm spaghetti og noget tilsat blæksprutteblæk og rød peber.

Pastaen blev vendt i den cremede sauce. Jeg tog den portion fra jeg skulle spise med det samme og lod resten køle lidt inden det kom i en bøtte og gemt i køleskabet. Laksen blev skåret i strimler.

Halvdelen af laksen blev tilsat pastaen. Og så var det mad. Jeg skovlede det ind i store mundfulde og frydede mig derved.

Resten af pastaen spiste jeg til aftensmad og frokost dagen efter.
4 kommentarer:

  1. Så er der straks laks - også i min familie :-) Ser skønt og lækkert ud!

    SvarSlet
  2. Hvis man ikke er til røget laks (ja, de mennesker findes åbenbart O_o) kan jeg anbefale dampet laks i stedet for røget og evt. tilsat (gode!) rejer. Det er altså også guf. *savle*

    SvarSlet
  3. Tja det er så på menuen her i aften hos os - bare med varmrøget laks! GUF!

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...