onsdag den 29. april 2015

Hot Oriental - en velkrydret G&T...

Det nærmer sig årsdagen for min seriøse G&T debut - som var ca samtidig med at jeg også begyndte at drikke kaffe. Fra at være noget bittert hejs, blev både gin og tonic pludselig noget der smagte rigtigt godt. Endelig en rigtig voksendrink. Og med den her Opihr har jeg virkelig set lyset - ja, faktisk vil jeg påstå at den alene må være grunden til at det lå i min kort at jeg skulle blive en gin-svøpper. Her er den fantastiske krydrede gin brugt til en endnu mere krydret G&T:

En orientalsk krydret og spicy sag - lidt ligesom hjemme i Indien. Inspirationen er hentet hos Sjønnes Barskab (som jeg har et lille sprut-crush på) der her hos Gastromand har skrevet om sit møde med den famøse gin.

For med ikke mere end 6 forskellige tonics på lager, var det vigtigt at vælge den rette. Sjønne sagde 1724 - så den hoppede jeg også på.

Der skulle rød chili til. Det er godt nok en drink med smag af Indien - med den skulle serveres til spicy tex-mex mad. Igen, et forslag fra Sjønne - tak!

Det er første gang nogensinde jeg har købt en flaske sprut, fordi jeg syntes flasken var pæn. Da jeg greb den på hylden ude i Inco (202 kr + moms) vidste jeg ingenting om den - men den flaske og etiket gjorde at jeg bare måtte eje den.

Selv proppen er smuk.

Jeg tog et lille sip af den helt ren. WOW! Sikke en smag. Kardemomme, spidskommen, koriander og peber med mere - og næsten ingen enebær. Der skulle dog tilføjes en smule mere smag her: appelsin, chili, kanel og lang peber.

Til 2 drinks skal bruges 12 cl gin. De blev målt af og trak med 2 x lang peber i en times tid.

Da drinken skulle mixes gjorde jeg først glasset klart. Det blev fyldt halvt op med is (hentet på Mc Donalds - ja, de sælger en helt sæk glasklare isterninger til 40 kr) og fik selskab af en bred appelsinskræl (lavet med tyndskræller), en kanelstang og den ene lange peber. Den røde chili fik 10 prik igennem med en kødnål, så de i alt 20 huller kunne lade varmen langsomt sive ud. 

Der blev tilsat 6 cl af den smagssatte gin - og fyldt op med 1729 tonic.

Den krydrede, men stadig forfriskende sag passede perfekt til mine vaflede gorditas med chipotlerejer. Jeg lavede en til - og lod den samme chili blive i.

Senere på aftenen lavede jeg en alm G&T med appelsinskal, Ophir og Gents. Nøj, jeg er totalt forlibt i den gin. Det varer vist ikke længe før jeg skal ha' snablen i den igen...
4 kommentarer:

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...