onsdag den 1. april 2015

Påskebordets frækkeste sildemad...

...er naturligvis en tartelet! Glem alt om at sild kun kan spises på rugbrød - tartelettens fine knasende struktur er som skabt som kontrast til den bløde fisk. 

Sprød butterdejsskal, blød krydret fisk, søde knasende rødløg og syrlige kapers - det er et rent festfyrværkeri af smag og tekstur.

Jeg valgte at bruge matjesfileter, da de har en mere intens og krydret smag, uden at være for søde. Og ja, jeg er altså en af dem der kan lide en smule mayonnaise på sild. Deal with it!

De hele sildefileter drænes og duppes tørre. De rulles sammen fra hale mod hoved og placeres i tarteletten. Man kan vende den brede side op, som her, hvis man vil ha' et mere poleret look.

Jeg foretrækker dog at vende den tynde side (bugen) op - det ser mere organisk og rustikt ud.

Pynt med halve ringe af rødløg hele vejen rundt i kanten. Kom en lille klat mayonnaise i midten (hvis du er til det) og dekorer med drænede afdryppede kapers. 

En lille kvist dild - og så er årets frækkeste sildemad til det utraditionelle påskebord i vinkel.

Redigeret kl 21.00: Ja da, det er selvfølgelig en aprilsnar. Tartelet med sild? Godt nok får jeg mange skøre idéer - men der trækker selv jeg grænsen. Indlægget kommer sig af at jeg på et tidspunkt havde 2 tarteletter tilbage i en pakke, som havde været åbent længe. På stedet besluttede jeg mig for at gemme dem til en aprilsnar. Og de var så det eneste der endte i skraldespanden.

For sild, løg, kapers og dild blev overflyttet til en god skive rugbrød - og konsumeret til frokost.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

I dag er det onsdag - og Max har inviteret mig på all you can eat hotwings på Memphis Roadhouse. Det bliver dejligt at komme lidt ud af lejligheden og se noget andet end mine egne 4 vægge. Påsken skal foregå meget stille og roligt. Lidt nem mad, masser af afslapning og serier. 

God påskeferie til alle der kommer her forbi...

2 kommentarer:

  1. Æv, jeg blev helt skuffet. Du havde virkelig talt den tartelet op, og gjort den indbydende at se på :D

    SvarSlet
  2. Hehe - god nok, men vi har altså en niece, der altid fik Farmors frikadeller i tarteletter, når vi andre fik høns i asparges ��

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...