torsdag den 23. april 2015

2 x sliders: BBQ-gris og mini-cheeseburgere...

Aww, dikke dik - er de ikke søde de små sliders? Jeg er vilde med størrelsen - og muligheden for at servere flere slags fyld på en gang.

Langtidssimret BBQ-gris eller mini-cheeseburgere med cheddar og bacon? - det gode er at man ikke behøver at vælge.

Bollerne faldt jeg helt tilfældigt over i Rema 1000 i går. Jeg anede ikke de fandtes på det danske marked. Jeg hapsede straks et par pakker. Der er 12 boller af 25 g i en pakke. (og nej, det er ikke reklame)

Først lavede jeg BBQ-gris. Det blev lavet af 2 økologiske svinemørbrader som jeg havde glemt/gemt i fryseren - og som i bedste Stop Spild Af Mad stil skulle bruge nu eller smides ud. Det skal lige siges at jeg kun valgte at bruge det fordi det var mørbrad, som er magert - fedt svinekød vil smage harsk efter 2 år på frost.

Grisen fik fjernet et par frysebrændte pletter, fedt og sener - og blev skåret i halve. Alle stykkerne kom i min Crock-Pot og fik lov til at simre på low i 5 timer druknet i resterne af den her BBQ-sauce. Derefter blev grisen fisket op - og saucen siet + kogt lidt ind.

Grisen blev derefter hevet og hakket i små bidder - og vendt i den indkogte sauce. 

Og så til cheeseburgerne: 

Det blev til en pakke med 400 g hakket oksekød og en pakke bacon.

Og cheddar. Faldt over den her i Netto.

Oksekødet blev vejet af i 8 portioner af 50 g og formet til små bøffer. Det er en god ide at lave dem ret flade, for de trækker sig meget sammen under stegningen.

Baconen blev stegt og kølet af. Osten blev skåret i skiver. Og så manglede der kun sennep, ketchup, syltede agurker og løg. Bøfferne blev krydret med friskkværnet sort peber og urtesalt - og stegt i en blanding af olivenolie og SMØR. Det sidste minut blev de dækket med lidt cheddar.

Bollerne er bagt sammen - som en six pack. Jeg besluttede mig for at lade dem blive sammen i første omgang. De blev varmet ca 2 minutter på hver side på en brødrister og skåret igennem - hvilket var nemt, da de var forskåret.

Wow, det var godt nok nogle tørre boller - så jeg var glad for at der skulle godt med væde i. Til cheeseburgerne kom der først en god klat ketchup i bunden.

3 små ostebøffer blev lagt på og der blev fyldt op med BBQ-gris i den anden række.

De fik begge skiver af syltet agurk - og cheeseburgerne lidt sennep.

Begge sider fik en omgang løgringe - og burgerne bacon. 

Toppen på - og så var der en six pack sliders klar.

Så kunne man plukke dem efterhånden som de skulle spises.

Det er en god ide lige at stikke en tandstik i så der er lidt mere hold på sagerne.

Ikke en spor tosset måde at spise junkfood på. Jeg spiste alle 6 til frokost + aftensmad.

3 af bøfferne og en del af grisen er smidt i fryseren sammen med en pakke boller. Så kan Pernille Kattepasser få en omgang sliders mens jeg er i New York. Resten af grisen skal jeg ha' med til sammeskudsspisning i aften.

Og de sidste 2 bøffer?

De blev sammen med 2 boller og lidt cheddar til vaflede cheeseburger sliders. Will It Waffle? Oh yes!

Og nu må jeg hellere få pakket den madpakke der skal med i aften...

2 kommentarer:

  1. Hvor er de nuttede! Jeg elsker sliders - genial måde at få burger på, for så kan man smage flere :-)

    SvarSlet
  2. Hahaha, det er så sjovt med dig og det vaffeljern :) Jeg tænker nogle gange "Klidmoster, step away from the waffleiron!"

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...