lørdag den 4. april 2015

Majsvaffel med letrøget stenbiderrogn...

Det her var en spontan snack jeg lavede for et par dage siden, da jeg havde gang i vaffeljernet til et andet formål (pizzavafler - som kommer i et senere indlæg). Det blev en herlig lille frokost.

En knasende sprød gylden vaffel med en skyrcreme, masser af letrøget rogn, rødløg og dild.

Det var den sidste bøtte stenbiderrogn fra fryseren. Den var taget op for at lave denne vaffel og pynte på et andet projekt, sammen med rejerne.

Rognen skulle lige ha' et lille skud røg. Jeg har konverteret en gammel Condi-bøtte til formålet. De små fiskeæg kom på en lille tallerken og blev stillet på bunden.

Jeg har lavet et hul i bøttens låg hvor gummislangen fra min røgpistol passer i - og så tætner jeg med et lille stykke tape. Rognen fik et godt skud røg - og trak på køl i ca 30 minutter.

Majsvaflerne var bagt efter den her opskrift - dog uden sukker. Skyrcremen var 2 dele skyr til 1 del mayonnaise, urtesalt, friskkværnet sort peber og et lille squeeze citron.

En god klat skyrcreme forneden, toppet op med rigelig røget rogn.

Finthakket rødløg og klippet dild fuldendte anretningen.

Der var en lille smule rogn tilbage. Og da en af vaflerne ikke var blevet hel, stak jeg en cirkel ud på midten og lavede en lille ekstra happer.

I morgen får du en tartelet med en fortolkning af en dansk frokostklassiker. Kan du mon gætte hvad det er? 


3 kommentarer:

  1. Hmm. Kunne det være "Skidne æg"??

    SvarSlet
  2. From:Stine Bergmann Albertus - V00126 Subj: Msg: Hej Malou. Er netop faldet over din blog og hvor har du da skrevet om mange lækre sager gennem tiderne - tror jeg må til at følge ;O) Kan forresten se at du bruger condi bøtterne som ærlig talt virker ret så praktiske og anvendelige. Har tjekket dem ud på nettet og ser at de ret så overkommelige priser. Er det engangsbøtter eller kan de egentlig vaskes op og genbruges? Og hvad tænker du om bpa og ftalater - kan ikke se bøtterne skulle være uden, så det tænker jeg ikke de er - heller ikke prisen taget i betragtning... hvad tænker en klidmoster som dig om det?

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...