tirsdag den 7. april 2015

Påskemiddag på Restaurant Komfur...

I lørdags inviterede Max på påskemiddag - på Restaurant Komfur. Det gav mig en velfortjent pause i køkkenet og mulighed for at blive max forkælet (pun intended). Vi havde booket bord til deres ufattelig billige påskemenu: 5 retter for 250 kr (ditto pris for vinmenu). Jeg må indrømme at jeg er lidt på røven over hvor meget forkælelse man kan få, for så relativt et beskedent beløb, på en restaurant i Århus midtby.

Mine billeder er desværre ikke af den bedste beskaffenhed. Men formålet var jo altså en forkælelses-date, så jeg tog mig til takke med de få hastige billeder jeg fik knipset.

Ved siden af den faste menu var der nogle tilkøbs-muligheder. En aperitif dagens velkomst til 50 kr. Min var bla på hvidvin, vodka og tranebær - og Max (som ikke drikker alkohol) fik et glas Kocemba’s no. 0. Jeg hoppede derefter på vinmenuen og Max fik sammensat en alkoholfri saftmenu (100 kr) .

Vi hoppede også ud i en omgang snacks fra køkkenet (25 kr pr person). Slagterbolcher (flæskesvær), saltede blandede nødder, sprøde flager af øllebrød, friterede jordskokkechips og kalamata oliven.

Inden længe ankom en kurv med 2 slags nybagt brød: focaccia og grov flutes. Der fulgte SMØR og en krydderurtemayonnaise med hvidløg med.

Første forret ankom i skoldhede tallerkner. En kraftig velafbalanceret tomatsuppe med bacon og kørvel. Jeg fik et glas økologisk Savinon Blanc (La Mancha, Spanien) - og Max et glas is-te på rooibos.

Anden forret var en rustik laksemousse servet som en quenelle (formet som et æg med en ske) i selskab med citrusmayo, sprødt rugbrød og bitre salater + dild vendt i citrusolie. Perfekt balance mellem fedme og syre. Jeg fik et glas frugtig Grüner Veltliner (Wagram, Østrig) - og Max et glas limonade med citron og mynte.

Hovedretten var smørmør braiseret lammekølle på løgpuré, med sprødmøre gulerødder, kraftig skysauce og små kartofler vendt i persille. Jeg fik et glas Reserva Tinto (Douro, Portugal) og Max solbærmost, med noget der har fortabt sig i tågerne.

På dette tidspunkt var lyset svundet så meget at jeg måtte slå blitzen til. Det gør desværre billederne slemt overbelyste. Men sikke da en omgang lam. En meget generøs portion, hvor hver bid var en sand fornøjelse.

Dernæst kom osteretten. Der fulgte et glas knastørt Manzanilla sherry (Jerez, Spanien) med. Et par gæster havde dog stillet spørgsmålstegn ved det valg (pga den medfølgende søde bærkompot) og det var blevet taget til efterretning. Man kunne nu frit vælge imellem sherryen, en Rivesaltes Ambré og en tawny portvin. Jeg fik mulighed for at smage alle 3 - og nød de forskellige smagsnuancer til osterettens forskellige elementer. Max fik en interessant saft på appelsin og rødbede.

Og hvilken osteret: røget brie med bærkompot, saltede nødder og maltbrød. Salt, sødt, bittert, røget, syrligt, sprødt, blødt og sejt - ret godt sammensat. Jeg gjorde rent bord!

Tanken om dessert kunne på det tidspunkt tage pippet helt fra en - men den ankom i en perfekt størrelse. En sej, chokoladetung browniebid med en fnuglet cremet rabarber-is på yoghurt. Jeg fik et glas Riesling Spätlese (Neuseedlersee, Østrig) med behersket sødme - og Max en saft på bla rabarber.

Jeg fik derefter kaffe, petif four og avec (100 kr) - og Max det samme, dog uden avec (60 kr). Han nuppede kaffe kulsort, men jeg valgte en latte. De små fristelser var: runde madeleines, mini-mazarin, double-fudge chokoladekage og små kokosmakroner. Min avec var et glas smooth Ron Zacapa rom.

Med 2 x vand med brus, ad libitum, endte regningen på blot 1210 kr. Imponerende! 

Det var et dejligt gensyn med komfuret - og fedt at blive så kyndigt betjent af bla Bettina, som vi før har haft fornøjelsen af træffe på Castenskiold. Stemningen er hjemlig og helt igennem afslappet - og maden er der ikke en eneste finger at sætte på. 

Tilbuddet med de 5 retter dukker op af og til. I 2015 og er det til at finde torsdag d. 23/4, 28/5, 25/6, 30/7, 27/8, 24/9, 22/10 (elevaften), 29/10 og 26/11. Desuden er der søndag d. 10/5 (Mors Dag), fredag d. 5/6 (Fars Dag) og tirsdag d. 10/11 (Mortensaften). For de almindelige priser og menu, se lige her.

Vel hjemme igen, røg Max i Baldurs Gate II og jeg i en flaske Evohé (Spanien) fra Tastersbox og et afsnit af Forever.

3 kommentarer:

 1. Sikke en lækker menu I fik. Sidder og bliver helt sulten. Tak for anbefalingen, det må lige prøves af næste gang jeg sætter mine ben i Århus.
  Jeg tror at der har sneget sig en lille fejl ind i årstallet til sidst. :-) (2005-> 2015)

  SvarSlet
 2. Tak for tippet Klidmoster. Den er skrevet bag øret. Lyder super lækkert :-)
  Mange hilsner
  Gitte

  SvarSlet
 3. Det er et skønt sted, var der for et halvt år siden på en Århus-udflugtstur med AroS, Den gamle by og Marselisborg dyrepark, og fortrød ikke. SÅ godt. Og ser ud til, jeg snart må forbi igen.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...