fredag den 3. april 2015

Sprøde reje-nuggets...

Her får du opskriften på nogle små sprøde snacks med rejer. De er glutenfri og tilberedt med ganske lidt fedtstof, så de fleste ville kunne være med her.

De små gyldne nuggets, bagt i mit nye Snack Collection jern, blev serveret med en tartarsauce som den jeg serverede her til mine popcorn shrimp

Det blev en dag i fiskens tegn, for udover en pose rejer, blev det til stenbiderrogn og rødspættefileter også. Mere om de sidste to i et senere indlæg.

Rejerne var små og fine. De blev tøet op på køkkenpapir og vredet fri for overskydende væde.

Efter at ha' lavet popcorn shrimp fik jeg flere henvendelser. De gik mest på om man kunne lave dem glutenfri, om de kunne bages i ovnen og om man kunne droppe øllen. Det fik mig til at eksperimentere med forskellige slags dej. Enten kunne det ikke hænge sammen eller også blev det tørt og trist i ovnen - så projektet blev lagt midlertidigt på hylden. Men med det nye jern, så jeg pludselig nogle muligheder: for jeg var ikke afhængig af at dejen skulle hænge helt sammen - og jeg kunne droppe oliebadet. Jow jow, det lød lovende. Og øllen kan bare udskiftes med danskvand.

40 g majsmel
10 g kokosfibermel
1 spsk majsstivelse (Maizena)
½ tsk urtesalt
½ tsk flormelis
½ tsk bagepulver
1 æg - delt i blomme og hvide
1 dl danskvand

Sigt alt det tørre sammen, Pisk æggehviden stiv. Rør æggeblommen og danskvandet i det tørre - og vend den piskede æggehvide i. 

Det giver en lidt underlig dej - men den er som den skal være.

Jeg valgte at tilsætte lidt finthakket syltet rød peber til dejen. Alle rejerne blev hældt i og portionen delt i 2. Max var på besøg og tåler ikke koriander. Jeg kom lidt olie i en flaske, så jeg kunne dryppe en enkelt dråbe i jernet inden stegningen.

Min portion blev tilsat lidt hakket koriander - for jeg er pjattet med det!

Mit Snack Collection jern blev monteret med pladerne små bidder (nr 12). Hver omgang kan give 11 meget små happere - som meget flade æbleskiver lidt større end en 5 krone. 

Jeg dryppede en enkelt dråbe olie i hver fordybning, inden jeg kom en passende mænge rejefyld i. De små reje-nuggets blev vendt et par gange under stegningen. De kan også bages i små portioner på andre plader eller i andre jern. Og lur mig om de ikke også kan steges på panden.

De blev knasende sprøde udenpå.

Og svampede indeni. 

De små sprøde basser kan serveres til et glas koldt øl eller hvidvin, som eftermiddagssnack eller som del af en fræk fiskeanretning. 

Jeg har nu en masse skøre idéer til hvad jeg vil bruge de plader til. Det handler bare om at finde kræfterne til det. Hvad ville du lave i de små huller? 

1 kommentar:

  1. De ser sørenjensemig gode ud! Tror også snart jeg skal have nogle flere rejer sneget ind i madlavningen... mmm :-)

    God påske, pipært ;-)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...