tirsdag den 21. april 2015

Slowcooked single ribs...

Åh, jeg elsker bare smørmøre spareribs hvor kødet nærmest kan slikkes af benene. Og det er lige hvad jeg har lavet her. De er ikke lavet i ovnen eller på grillen i hele racks - men skåret ud i single ribs og langtidssimret i min Crock-Pot. Har du ikke sådan en fætter kan en stegeso eller tætsluttende gryde også bruges. Kodeordene er blot low and slow.

Det gode ved single ribs er at de har 4 sider - og det betyder mere karamelliseret overflade. 

Jeg startede ud med 3 hele racks kamben. Det er fra samme sending som de sidste spareribs jeg lavede.

De blev pudset af for overskydende fedt på oversiden og skåret ud i single ribs.

Og så skulle der laves en ordentlig balje hjemmelavet BBQ-sauce. Man kan naturligvis købe sig til det, hvis man ikke har mod på at lave sin egen. Men prøv lige den her:

600 g tomatpassata (eller blendede flåede tomater)
2 dl ketchup (Heinz)
1 dl brun farin
½ dl gul sennep (French's)
3 spsk soja
2 fed revet hvidløg
2 tsk spidskommen
2 tsk chipotle (røget, tørret rød jalapenõ)

For at tilføre en smule mere røgsmag, kom jeg 1 dl af den her Homemade BBQ fra Hot Sauce Import i.

Det hele blandes i en gryde og koges godt sammen i ca 10 minutter. Blend den færdig sauce *wroom wroom* med en stavblender.

Saucen kan nu bruges som den er eller køles ned til senere brug.

Benene blev dyppet i saucen og lagt taglagt keramikindsatsen til i min Crock-Pot.

Den sidste rest sauce blev hældt over. Og så blev der tændt på low (ca 85-90°C) og de fik lov til at simre uforstyrret i 6 timer. Efter ca en times tid begyndte den lifligste duft at sprede sig.

Da de 6 timer var gået, inspicerede jeg indholdet. Jow jow, de var møre og dejlige.

De færdige ben blev fisket op og lagt til afkøling. De skulle nemlig ikke spises med det samme - men først til aften.

Saucen blev siet og kogt ind endnu engang. Den blev tilsat en smule mere røget BBQ sauce, lidt ekstra chipotle og endnu ½ dl æblecidereddike. Så den var både sød, syrlig, letrøget og lidt stærk.
Ca 1 time inden benene skulle serveres tog jeg dem ud af køleskabet - men jeg varmede kun den mængde som jeg vurderede at vi kunne spise. De fik et skud salt og blev penslet med rigeligt af den indkogte sauce. De blev varmet ved 180°C i 3 x 5 minutter - med endnu en pensling efter hvert interval.

Tilbehøret var nemt denne gang, for jeg havde hente disse 2 små skåle mac 'n cheese i fryseren og tøet op - og nu skulle de blot varmes.

Og så var der jo den lækre coleslaw med æble og hele 4 slags sennep.

Og så var det bare med at lave et par tallerkner med det hele og gå i gang.

OMG! Det var da noget af det lækreste comfort food jeg nogensinde har frembragt. Og så syntes jeg det er nemt og hurtigt - og laver jo nærmest sig selv. Der var nogle ben tilbage af dem der blev varmet - og dem lavede jeg den mest snaskede og lækre sandwich af dagen efter.

De ben der ikke havde været varmet op, blev vakuumpakket og smidt i fryseren sammen med en bøtte af saucen. Det er et at de måltider min kattepasser skal forkæles med mens jeg er i New York. Er ret sikker på at de falder i god jord.

God tirsdag til alle der kommer her forbi...  
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...