mandag den 20. april 2015

Coleslaw med ravigotte og æble...

Der findes rigtig mange gode opskrifter på coleslaw. Nogle søde, andre syrlige - og dem midt i mellem. Den her har fået smæk i smagen med hele 4 slags sennep og er tilsat æble for ekstra frugtighed + syre.

Inspirationer er hentet hjemmeMemphis Roadhouse hvor der for tiden er æble i deres coleslaw - som dog er lavet på rødkål.

Den er er lavet på spidskål, gulerod og som sagt æble.

Kålen blev snittet på mandolinjern - halvdelen papirtyndt og den anden halvdel en smule tykkere. Den blev derefter vredet og knuget en smule. 2 gulerødder blev revet groft og vendt i.

Sammen med et æble skåret i tynde både.

Og så til dressingen. Den skal være både sød, sur, skarp, fed og salt. Man behøver ikke bruge 4 slags sennep som jeg gør her - jeg er bare pjattet med det stads!

5 spsk creme fraiche 18%
4 spsk mayonnaise
1½ spsk ravigotte (sød sennepsdressing)
1 spsk alm sennep
1 spsk dijon
1 spsk fuldkornssennep
2-3 spsk æblecidereddike
½ spsk agavesirup (eller sukker)

Rør sammen og smag til med rigeligt salt. Den skal smage af meget mere end man regner med - for grøntsagerne stjæler af smagen.

Vend dressingen sammen med fyldet og lad den færdige coleslaw trække på køl i mindst 1 time.

Den lækre coleslaw blev serveret til en omgang slowcooked single ribs (som du får opskriften på i morgen) og den her mac 'n cheese.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mit køkken er halvvejs pakket ned og ikke til at lave mad i. I morgen kommer der en håndværker og bryder det skab ned som mit store køleskab står i (ja da, jeg har mere end et køleskab). Hele afdelingen her skal ha' nye køleskabe, som er 4 cm bredere end dem vi har nu - og det gør at de ikke kan stå i de eksisterende skabe. Er noget spændt på hvor meget det kommer til at svine. 

I dag har jeg været på Memphis Roadhouse og spise sammen med Anne og Britt. Og så var det pludselig ikke så træls at køkkenet var pakket ned...

 


2 kommentarer:

 1. Det er da gået helt galt med telepatien nu - men jeg burde nok have gættet det, da vi begge lavede BBQ-agtige ting i crockpot i weekenden (jeg lavede pulled beef), at vi også begge 2 lavede coleslaw-opskrifter! :) Nå, men min opskrift er da heldigvis anderledes end din, så helt copycat bliver det ikke, når min opskrift ryger på senere på ugen :D Det er da i øvrigt en supergod idé med æble i. Og så er jeg også stor fan af masser af sennep i min coleslaw!
  Kh Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, 2 sjæle - 1 tanke. Glæder mig til at se din opskrift - forhåbentligt med et ordentligt skud sennep ;-)

   Kh Malou

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...