fredag den 21. juni 2013

Maden på NorthSide 2013: Del 6...

Der er lige et enkelt skud i bøssen tilbage med mad fra NorthSide

Sushi på en festival? Yep, det er nye tider. Yutaka har man i flere år kunnet finde på Roskilde og nu var de så også rykket ind i Ådalen. Der var edamamebønner, tangsalat og forskellige sushimenuer at få.

Jeg fik lov at knipse et billede - og blev tilbudt at spise bakken bagefter. Jeg måtte desværre takke nej pga kammuslingen, som jeg jo er voldsomt allergisk overfor. Det var en risiko jeg ikke turde tage. Men friskt, lækkert og indbydende var det bestemt.

Der var også en suppebod på pladsen med 3 forskellige supper.

Hov, se lige der til højre på billedet - det er jo min australske ven og hans pommes frites.

Supperne blev serveret i små 'kopper' af brød - så kunne man nemlig spise den bagefter. Så bliver det vist ikke mere bæredygtigt. Boden løb dog desværre tør for brød om lørdagen og måtte skifte til engangsemballage. Supperne viste sig nemlig at være lidt af et tilløbsstykke.

De var dog ikke hjemmelavede - men fra Knorr: 2 øko (tomatsuppe og svampesuppe) og en konventionel (gullaschsuppe). Jeg forsøgte at undersøge om tomatsuppen var vegansk - men hverken de frivillige i boden eller suppens emballage var til meget hjælp. I foodservice er der nemlig ikke krav om at der skal være varedeklarationer på de enkelte poser. Og pigerne i boden mente at "der vist var noget bouillon i som veganere ikke måtte spise". Efterfølgende research viste dog at tomatsuppen indeholdt fløde og derfor ikke var veganervenlig.

Festivallen husede også en lille pandekagebod. Desværre var det en af de stedet jeg havde gemt til søndag og derfor ikke fik besøgt.

Men jeg nød duften hver gang jeg fik forbi. Sådan en nybagt pandekage er ikke at kimse af.

På vej hjem lørdag gik jeg forbi OutSide - beliggende overfor indgangen. Et stille hjørne med kaffebar og restaurant i det store hvide telt.

Her kunne man snuppet et hvil i bløde møbler og tage et timeout fra festivalpladsens trængsel og larm. Der var mulighed for at få div kaffedrikke - og sørme også en god bid mad.

Festivallens største og mest solide måltid. Trist at jeg først oplevede det på vej ud. Men selv om det ikke var den store sult der plagede mig fik jeg alligevel gjort plads til en lille smagsprøve.

Oh la la....det brisket smeltede i munden. Virkelig lækkert. Den hjemmelavede sennep og guacamolen lavet på ærter imponerede også. Men som i sandwichen med pulled pork var coleslawen lavet af kål og agurk - noget der hverken gør noget godt for smagen og teksturen. 

Og så er vi nået til festivallens allersidste madbod:

Cafe Fodkoldt aka pølsevognen. De ligger på vej ind på pladsen og man behøver ikke at ha' indløst billet for at spise der. Sortimentet byder på burgere og franske hotdogs - med en 10% pølse fra Tican. Fedtprocenten er skruet ned og det har givet plads til grove kostfibre i form at havregryn. Sådan en hotter var der mange der gik hjem med i hånden når de sagde farvel og tak for denne gang.    

Det var maden på NorthSide som jeg oplevede den. Et imponerende udbud med noget for enhver smag. Jeg syntes dog sagtens at der kunne ha' været klemt endnu flere grøntsager ind. Der manglede helt klart et hovedmåltid til vegetarene: en salat med protein, en wokret, en chili sin carne eller en pastaret. Sidste år var Soy4you leveringsdygtige i en vegetarisk/vegansk chili - og den manglede i år. 

Uh, men på falderebet skal der der også lige lidt med om drikkevarerne. Der var selvfølgelig masser af boder med fadøl, sodavand og drinks. Der var desuden en champagnebar og en bod med specialøl. Og så var der den her vogn:

Dejlige kolde frostede drinks - kørt på slushi-maskiner.

3 lækre varianter - som hørte i intervaller hele tiden så der konstant kunne langes nylavede drinks over disken.

Jeg blev budt på en smagsprøve, selv om det var tidligt på dagen og den endnu ikke var helt frosset nok. Men nøj hvor var den god. Sød og stærk - der var ikke sparet på sprutten. Det kan vi li'!

Pladsen var også hjemsted for flere kaffevogne. Som alle falbød div kaffedrikke på basis af økologisk fairtrade kaffe fra Peter Larsen.

Man gik op af trappen til venstre, afgav sin bestilling og ventede til højre - det gav et godt flow. Og der var en konstant strøm af kaffehungrende festivalgæster på trapperne.

Helt ude foran pladsen lå også en lille kaffevogn. Så kunne man starte dagen med en kop når man ankom og snuppe en kop aftenkaffe med når man gik hjem. Desuden var vognen også godt besøg at dem som nød musikken udenfor pladsen.

Jeg kunne skrive mange flere indlæg om NorthSide. Der er nemlig en masse bæredygtige initiativer og projekter der fortjener omtale. Men jeg er mør. Det var hårdt at samle materiale og skrive om maden. Men jeg syntes du skal slutte af med at kigge forbi her og se hvad World Perfect har fiflet med af projekter - affaldssortering, genbrug og Stop Spild Af Mad. Tænk: man kunne bytte cigaretskodder til ølbilletter?!? Ja, det fik dig op af stolen ikke?

Stor tak til NorthSide fordi jeg måtte svinge forbi og kigge på maden. *Vinke vinke* håber vi ses igen til næste år...


2 kommentarer:

  1. 1000 tak for en skøn rundvisning - det har været et kæmpearbejde at få lagt det på bloggen. Dejlige billeder - bliver helt lækkersulten.
    Charlotte

    SvarSlet
  2. Super skønne indlæg, tak for det det har været spændende.

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...