fredag den 7. juni 2013

8 x koldskål...

Så er den her endelig: sommeren. Det giver plads til at grille på altanen, lette retter og koldskål.........masser af koldskål. Igennem bloggens levetid er det blevet til hele 8 forskellige varianter af den afkølede sommerspise - og i det her indlæg får du en opsamling med links til dem alle.

Først en sødmefuld variant med syltede kirsebær og skyr. Måske nok mere dessert end et hovedmåltid. Men smuk og lækker til en varm aften.

Man kan også lave koldskål af forskellige rester. Her er det en Stop Spild Af Mad variant lavet med appelsinsirup og en rest ismasse der ikke var plads til i ismaskinen.

Jordbær og lime er også lækkert og forfriskende i koldskål. Det er et mellemmåltid til rigtige prinsesser.

Det varer heller ikke længe inden hylden blomstrer - og så kan man lave denne variant med hyldeblomst og skyr. Er man utålmodig, findes der jo mange gode hyldeblomstsafter i butikkerne.

Er man lidt mere eventyrlysten kan man kaste sig ud i den frække variant med lakrids og citron.

Eller den liflige variant med rabarber og lakrids.

Eller hvad med en variant tilsat kokosmælk, vanilje og citron? Den er her serveret med ristede havregryn.

Er man ikke til spræl og gak i sin koldskål, kan man jo gå helt i den anden grøft og lave en helt klassisk variant med vanilje, citron og tykmælk. Den går man sjældent galt i byen med.

Er jeg gået glip af noget? Måske går du og gemmer på en helt fantastisk opskrift på koldskål som vil få mig til at falde ned af stolen. Hvis du vil dele ud af dine koldskålhemmeligheder - eller ønsker at jeg skal udvikle en speciel opskrift efter en af dine skøre idéer - så læg endelig en kommentar...18 kommentarer:

 1. Jeg tænker der må kunne udvikles en rigtig lækker 'bagt koldskål', med udgangspunkt i de klassiske koldskål ingredienser ;-) Jeg kommer gerne forbi og prøvesmager :-p

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt så :-)

   Når du siger 'bagt koldskål' er det så en kage eller en slags koldskåls-brulée? Jeg ved at Grilllandsholdet har udviklet en cheesecake-ish med koldskålssmag.

   Hæ, det skal du være velkomme til ;-)

   Slet
  2. Hm, tænker nok mest brulee, ellers er vi vel nærmest ovre i kærnemælkshorn? :-p

   Slet
 2. Årrrhhh, jeg vil også have koldskål, gerne med friske jordbær i.

  Gad vide om lakridskoldskål smager godt med jordbær i?!?

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, man kan jo heldigvis lave en meget skrumpevenlig koldskål. Har du forresten stevia at søde med?

   Oh yes, lakrids og jordbær er også lækkert sammen :-)

   Slet
 3. Sikken en fin samling af koldskålsopskrifter. Det beviser jo, at koldskål kan varieres i det uendelige og er særdeles velegnet til at få brugt rester også:-)

  Tak for inspiration!

  Hvordan står det til med kammerjunkere? Bager du aldrig dem selv?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja, for pokker - det er bare med lige at bevæge sig lidt uden for det 'man plejer'. Og det ved jeg jo at du er god til ;-)

   Jeg bagte dem selv før i tiden - men jeg syntes det er ret omstændigt når man kun er 1 person. Men jeg tror da lige jeg skal tage det op til overvejelse - omend ikke andet end at få en opskrift på bloggen.

   Slet
 4. Nej, jeg har ikke stevia, men det skal jeg måske prøve at anskaffe!

  Ja, jeg tænker også lakrids og jordbær kunne være godt! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har lige købt det her - og har store forventninger. Karlsen kommer på Kulinarisk Sydfyn, så du an købe det der. Du er velkommen til at få lidt af mit og prøve først ;-)

   Go for it! :-P

   Slet
 5. Jeg var lige ved at blive frustreret ved gennemgang af alle de forvirrende varianter, men så skete det: KLASSIKEREN. Tak, den skal igen på bordet i weekenden.

  God weekend Malou

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, så var det godt du nåede helt ned til bunde af indlægget. Dejligt at du kan lide opskriften på den 'gode gamle' :-)

   Tak, også god weekend til dig Frederik

   Slet
 6. Mums!! :)

  //Emilie
  http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

  SvarSlet
 7. Vi laver altid koldskål med ananas herhjemme... må indrømme at det er godt nok dåse ananas vi bruger, men frisk er sikkert helt fantastisk... ½ af dåsen skæres i tern, og den anden ½ grovblendes...

  Prøv det, prøv det... ;-)

  SvarSlet
 8. Iiiiih vi elsker koldskål her i familien. Vi køber... har prøvet selv at lave koldskål, men det bliver aldrig lige så godt... syns familien :(

  Dejlig weekend til dig :D

  SvarSlet
 9. Jeg eeeelsker koldskål, og laver som regel en variant uden æg med med masser af fløde. Det er i min optik den eneste helt rigtige ;o) Men hvis du ikke har prøvet den, synes jeg næsten at du skulle :o) Jeg smider lige et link: http://cocoogco.blogspot.dk/2013/05/koldskal-uden-g-men-med-masser-af-flde.html

  SvarSlet
 10. http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE1321464/laekker-koldskaalskage/ Der findes allerede en koldskålskage - ville dog droppe jordbærdelen, men ellers er den virkelig go'. Perfekt sommerdessert. Mht "rigtig" koldskål er jeg også fan af den gode gamle sidst i indlægget. Der skal æg og kærnemælk i ;)

  SvarSlet
 11. I min barndom fik vi altid kun "kør'om", som er revet rugbrød, kanel, sukker og kærnemælk. Det er stadigvæk den rigtige koldskål for mig.
  Elsebeth

  SvarSlet
 12. Hvor er det bare en sjov idé med citron og lakrids. Det lyder "vovet", og jeg kan forestille mig, at man skal passe på med ikke at tilsætte for meget lakrids. Men det lyder som en sjov og meget anderledes dessert.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...