onsdag den 12. juni 2013

Dry Spice Rub med 13 krydderier...

Det måtte jo komme: min første rub. Det er ikke noget jeg har gjort så meget i - for jeg har mest været til 'våde' marinader til mit kød. Men nu er jeg efterhånden stødt på så mange spændende opskrifter at jeg blev nødt til at overgive mig. Live and learn ikke?   

Den smagfulde blanding klar til brug. Jeg kan på ingen måde tage æren for opskriften - den er nemlig nuppet fra Bobby Flay her, men tilpasset mine smagsløg. De hele 4 stærke ting er skåret ned til 1 - og jeg ender derfor med 13 krydderier i stedet for 16.

Jeg er så svineheldig at ha' ahornsukker (Tak Maria's Daisies). Det kan dog sagtens erstattes af andet smagfuldt sukker f.eks muscavado eller puddersukker.

Hele krydderier:
1 tsk chiliflager
3 tsk koriander
3 tsk spidskommen
1 tsk nelliker
2 tsk grøn fennikel
1 tsk allehånde
2 tsk sort peber

Stødte krydderier + resten:
2 tsk kanel
2 tsk ingefær
2 tsk løgpulver
2 tsk hvidløgspulver
3 tsk ahornsukker - eller andet
2 tsk flagesalt


Jeg elsker hele krydderier. Både duften og smagen er meget mere intens. Er du slet ikke til de hele, så brug endelig stødte. Opskriften er ment som inspiration, erstat med det du kan lide.

Allehånde og nellike er meget kraftige krydderier - og for mange er det noget der hører julen til. Men giv dem en chance, de er gode med måde.

De hele krydderier ristes på en mellemvarm pande i et par minutter. Hold nøje øje med dem, de branker nemt - og så bliver de bitre. Lad dem køle og mal dem derefter i en krydderimølle eller stød dem i en morter.

De tørre og stødte ting måles af og blandes med de malede/stødte krydderier. 

Og så har man den færdige rub. Rubben kan nu gnides (rubbes) ind i overfladen på det kød man ønsker. Jeg kan levende forestille mig hvor godt det ville være til en omgang pulled pork.

Denne her portion var lavet til en omgang vagtler på grillen (men brug f.eks kyllingevinger eller lår). Fuglene blev flækket og gnedet godt med den krydrede blanding på begge sider - og fik lov til at trække i 4 timer på køl. 

De små fugle kom derefter på grillen - og blev penslet med en fuldstændig fantastisk barbecue sauce de sidste par minutter. Og den får du opskriften på i det næste indlæg...


2 kommentarer:

 1. Jeg tror sørme, at den næste omgang pulled pork skal gennemkrydres med denne dry rub og din chipotle/ahorn BBQ sauce. Det kan da kun blive superlækkert!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæ, jeg tænkte faktisk på dig da jeg lavede dem - var ret sikker på at det var noget for dig. Og tænk nu hvis du ikke behøvede at slæbe den slags med hjem i kufferten mere? ;-)

   Jeg tænder grillen om lidt - skal lave hotwings med samme kombi. Nam nam :-P

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...